Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe abonnees bij Netflix valt zwaar tegen

Aantal nieuwe abonnees bij Netflix valt zwaar tegen

LOS GATOS (ANP/RTR) - De groei van het aantal abonnees bij Netflix is flink teruggevallen. Ook is de prognose voor de komende maanden erg somber. Daarmee merkt het Amerikaanse entertainmentbedrijf het versoepelen van de lockdownmaatregelen in diverse landen veel sterker dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Ook lijkt Netflix de opmars van concurrerende streamingdiensten als Disney+, Amazon Prime Video en AppleTV+ flink te voelen.

In totaal kreeg Netflix er van januari tot en met maart zo'n 4 miljoen betalende klanten bij. Analisten hadden in doorsnee gerekend op een aanwas van meer dan 6 miljoen. In de laatste drie maanden van vorig jaar was nog sprake van 8,5 miljoen nieuwe abonnees.

De omzet steeg daarbij van 5,8 miljard dollar een jaar terug naar 7,2 miljard dollar in afgelopen kwartaal. Ook dat is lager dan waar kenners op rekenden. Hierbij ging een winst in de boeken van 1,7 miljard dollar. Dat is wel een fikse verbetering ten opzichte van de 709 miljoen dollar winst uit het eerste kwartaal van 2020.

Netflix rekent voor het lopende kwartaal op slechts 1 miljoen nieuwe abonnees. Dat zou neerkomen op het laagste aantal nieuwe abonnees ooit voor Netflix. In 2013 kreeg de onderneming er in een kwartaal iets meer dan 1 miljoen klanten bij.

Beleggers zijn erg geschrokken van de cijfers. In de zogeheten nabeurshandel in New York ging het aandeel Netflix dinsdag hard onderuit.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Kwek 2 weken geleden
Steeds meer versnippering zal niet meehelpen en misschien moeten ze eens wat aan het aanbod doen. Veel films en series maar de helft is troep en een kwart is zo oud dat het al 10 keer op tv is geweest. Je raakt er gewoon uitgekeken.

Meer uit Financieel

Airbus ziet binnen tien jaar Chinese concurrent opstaan

TOULOUSE (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus verwacht dat aan het einde van dit decennium een Chinese concurrent zal opstaan die de strijd kan aangaan met het Europese bedrijf en de Amerikaanse rivaal Boeing. Vooral op het gebied van kleinere vliegtuigen, met één gangpad tussen de stoelen, denkt topman Guillaume Faury dat de Chinese vliegtuigproducent Commercial Aircraft Corporation of China (Comac) een rol kan spelen op de markt.

43 minuten geleden
'Aandeel Berkshire Hathaway te veel waard voor Nasdaq'

NEW YORK (ANP) - Het aandeel van Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van de wereldberoemde Warren Buffett, is te veel waard geworden voor de Amerikaanse beursuitbater Nasdaq, schrijft The Wall Street Journal. Een klasse A-aandeel, er zijn ook veel goedkopere klasse B-aandelen, wordt momenteel verhandeld voor ruim 431.000 dollar. Door de manier waarop Nasdaq de waarde van aandelen vastlegt in zijn computersystemen, kan het geen prijzen aan hoger dan 429.496,7295 dollar.

45 minuten geleden
ING en techbedrijven houden AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten. Na het sterke koersherstel van een dag eerder waren het ING, dat met cijfers kwam, en techbedrijven als Adyen, ASML, Besi en ASMI die de graadmeter in het rood trokken. Verlichtingsproducent Signify en bierbrouwer Heineken stonden bij de winnaars. Bij Heineken kwam dat omdat branchegenoot AB InBev sterke resultaten presenteerde.

3 uur geleden
Merkel tegen plan om patenten coronavaccins te omzeilen

BERLIJN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel is tegen het plan om patenten op coronavaccins tijdelijk vrij te geven. Dat zei een woordvoerster van de regeringsleider. De stap, waarvan de Verenigde Staten sinds woensdag voorstander zijn, zorgt volgens haar voor "ernstige complicaties" bij de productie van vaccins.

3 uur geleden
Voormalige chemietak AkzoNobel splitst zich in tweeën

AMSTERDAM (ANP) - Nouryon wordt in twee bedrijven gesplitst. De voormalige chemietak van verfproducent AkzoNobel werd in 2018 verkocht en splitst nu de tak af die basischemicaliën voor gebruik in de industrie maakt. Dat onderdeel wordt een nieuw bedrijf dat Nobian gaat heten. Beide bedrijven blijven in handen van investeerders Carlyle en GIC.

4 uur geleden
UWV: rustige eerste dag voor aanvragen nieuw NOW-pakket

AMSTERDAM (ANP) - Het UWV heeft op de eerste dag dat werkgevers voor de vijfde periode loonsubsidies kunnen aanvragen 3400 verzoeken binnengekregen. Dat is beduidend minder dan bij de opening van het vierde loket voor de zogeheten Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) in februari. Toen kwamen op de eerste dag ongeveer 12.000 aanvragen binnen.

4 uur geleden
Rotterdam bijna klaar met 'armada' aan schepen na Suez-opstopping

ROTTERDAM (ANP) - Vrijwel alle containerschepen op weg naar Rotterdam die in maart vastzaten in het Suezkanaal, hebben de haven inmiddels aangedaan. In totaal verwachtte de Rotterdamse haven 64 fileschepen. Van die 'Suez-armada' zijn 54 schepen aangekomen en vertrokken, twee liggen nu in de haven en drie aankomsten zijn gecanceld, meldt het havenbedrijf.

5 uur geleden