Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal mensen dat zich grieperig voelt daalt weer

Aantal mensen dat zich grieperig voelt daalt weer

UTRECHT (ANP) - De griep leek zich afgelopen tijd iets harder te verspreiden door Nederland, maar onderzoeksinstituut Nivel zag vorige week weer een duidelijke daling van het aantal mensen dat zich met griepachtige klachten meldt bij de huisarts. Op de 100.000 inwoners bezochten er 41 de huisarts met klachten die kunnen duiden op griep.

Daarmee lijkt er vooralsnog geen effect van de carnavalsdagen zichtbaar in deze cijfers. Carnaval werd vorig weekend en begin van vorige week gevierd. Als veel mensen elkaar zouden hebben aangestoken met griep of een ander luchtwegvirus, dan zou dat mogelijk deze week te zien kunnen zijn in de aantallen die het Nivel meldt.

Sinds december verkeren we officieel in een griepepidemie in Nederland. Of zo'n epidemie gaande is, wordt mede bepaald op basis van de zogenoemde 'epidemiologische grens'. Als een tijd lang meer dan 58 op de 100.000 mensen per week zich bij de huisarts melden met klachten die griep doen vermoeden, dan spreken we van een griepepidemie. Dat is inmiddels al meerdere weken niet meer het geval. Maar omdat in de monsters die worden afgenomen bij patiënten met griepachtige klachten nog "opvallend veel" griepvirus (influenzavirus) wordt gevonden, is de epidemie volgens het Nivel nog niet ten einde.

Mensen die zich grieperig voelen, kunnen ook een ander luchtwegvirus bij zich dragen. Zo gaan het RS-virus, het rhinovirus en natuurlijk het coronavirus ook rond. Het aantal vastgestelde besmettingen met dat laatste virus neemt de laatste weken juist toe.

Meer uit Gezond

Nieuwe onenigheid over ziekenhuizen in zuiden Limburg

DEN HAAG (ANP) - Dat de Tweede Kamer wil dat Heerlen een volwaardig ziekenhuis behoudt, is verkeerd gevallen aan de andere kant van de regio. De Kamer "verliest de belangen van de inwoners van de Westelijke Mijnstreek uit het oog", zeggen de Limburgse gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Echt-Susteren vrijdag in een gezamenlijke verklaring.

2 dagen geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

2 dagen geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

2 dagen geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

2 dagen geleden
Nederland pleit in EU voor strengere liquiditeitseisen banken

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat zich in Europees en internationaal verband hard maken voor strengere liquiditeitseisen voor banken, meldt demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Aanleiding is een ambtelijk rapport over de onrust vorig jaar op de financiële markten, toen onder meer de Zwitserse bank Credit Suisse in acute problemen kwam.

2 dagen geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

2 dagen geleden
Greenpeace vindt dat Unilever zich moet schamen

AMSTERDAM (ANP) - Milieuorganisatie Greenpeace heeft geen goed woord over voor de aangepaste doelstellingen van Unilever om het gebruik van nieuw plastic terug te dringen. In plaats van een halvering volgend jaar, zegt het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern achter Axe, Dove en Knorr te mikken op een vermindering met 30 procent in 2026. "Unilever zou zich vandaag moeten schamen", reageert Greenpeace op het nieuws.

2 dagen geleden