Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal ic-patiënten in België op laagste niveau in maanden

Aantal ic-patiënten in België op laagste niveau in maanden

BRUSSEL (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de Belgische intensive care is met 291 voor het eerst in vier maanden tijd onder de grens van 300 gedoken. Dat blijkt zondag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona stijgt wel opnieuw licht. In de Belgische ziekenhuizen worden momenteel 1649 coronapatiënten verzorgd.

Het aantal nieuwe overlijdens door het coronavirus daalt voor de vijfde dag op rij: van 28 januari tot en met 3 februari bezweken dagelijks gemiddeld 41,3 mensen aan Covid-19. Dat is 16 procent minder dan in de voorgaande zeven dagen. In totaal stierven 21.352 Belgen aan het longvirus.

Van 31 januari tot en met 6 februari belandden per dag gemiddeld 122,9 patiënten met corona in het ziekenhuis. Dat is 3 procent meer dan in de week ervoor.

In totaal 723.870 Belgen besmet

Het aantal besmettingen blijft ook stijgen. Per dag kwamen er van 28 januari tot en met 3 februari gemiddeld 2339 bevestigde gevallen bij, een stijging van 4 procent in vergelijking met een week eerder. Er werden in die periode gemiddeld 50.300 tests per dag afgenomen, een stijging van 9 procent. De positiviteitsratio bleef nagenoeg stabiel op 5,4 procent.

Sinds het begin van de pandemie zijn 723.870 Belgen besmet geraakt.

Meer uit Buitenland

Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

6 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de "terrorist" op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

6 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

8 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

10 uur geleden
Indiase premier Modi bezoekt plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft bij de Oost-Indiase stad Balasore de plek bezocht waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij sprak met reddingswerkers en zal volgens Indiase media ook het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

10 uur geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

11 uur geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

13 uur geleden