Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal geregistreerde coronabesmettingen op Curaçao daalt flink

Aantal geregistreerde coronabesmettingen op Curaçao daalt flink

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao is er sprake van een forse daling van het aantal geregistreerde coronapatiënten. De overheid maakte dinsdagavond (lokale tijd) bekend dat er nog 700 geregistreerde besmettingen op het eiland zijn. Een week geleden waren dat er 2268, een week daarvoor nog 4167. Ook het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis daalt. Dinsdag lagen er 60 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 29 op de ic. Twee weken daarvoor lagen er nog 109 coronapatiënten in het ziekenhuis.

Eind maart nam het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis plots enorm toe. Dat had vooral te maken met de verspreiding van de Britse coronavariant en leidde onder meer tot de komst van medisch personeel uit Nederland. Dat was hard nodig, want op het hoogtepunt lagen op 6 april 131 mensen in het ziekenhuis die waren besmet met corona, waarvan 41 op de intensive care. In het CMC-ziekenhuis op Curaçao zijn in totaal zo’n driehonderd bedden.

Tegelijkertijd is het aantal sterfgevallen flink gestegen. Op 27 maart waren er in totaal 30 mensen overleden, een maand later is dat aantal gestegen naar 107.

Wel neemt het aantal mensen dat gevaccineerd is op het eiland flink toe. Tot nu toe hebben 70.000 mensen een prik gehad, waarvan bijna 20.000 ook al een tweede vaccin hebben gehad. De Curaçaose overheid roept de mensen sinds enkele weken op om zich te laten vaccineren, om op die manier het coronavirus te bestrijden. Het streven is 106.000 mensen twee keer te vaccineren, dat is 85 procent van de volwassen bevolking.

Meer uit Buitenland

Frontex gaat België helpen met grenscontroles en uitzettingen

BRUSSEL (ANP) - De Europese grensbewakingsdienst Frontex gaat België helpen met grenscontroles, onder meer op het internationale treinstation Brussel-Zuid, en uitzettingen. De Belgische Kamer heeft hiermee ingestemd.

37 minuten geleden
Celstraf voor kapitein na dodelijke brand op schip in Californië

LOS ANGELES (ANP/RTR) - De kapitein van een Californisch schip dat in 2019 in brand vloog, waardoor 34 mensen omkwamen, moet vier jaar de cel in. De inmiddels 70-jarige Jerry Boylan krijgt de celstraf voor "grove nalatigheid, onoplettendheid bij het nakomen van zijn plichten, en roekeloze minachting voor menselijk leven".

1 uur geleden
Bemanning van door Iran gekaapt schip vrijgelaten

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran heeft de bemanning vrijgelaten van een containerschip dat vorige maand in beslag werd genomen. Het vaartuig met Israëlische banden blijft wel onder Iraanse controle. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amirabdollahian, bekendgemaakt.

2 uur geleden
Amerikanen houden Russen in Niger in de gaten

WASHINGTON (ANP/RTR) - "We blijven de aanwezigheid van Russische strijdkrachten in de gaten houden." Dat zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin in een reactie op de aanwezigheid van Russische troepen op een Amerikaanse luchtbasis in de Nigerese hoofdstad Niamey.

3 uur geleden
Dierenwelzijn onderdeel van grondwet in België

BRUSSEL (ANP) - De Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers heeft donderdagnacht een wet aangenomen om het welzijn van dieren op te nemen in de grondwet. De Senaat had eerder al voor de grondwetswijziging gestemd.

6 uur geleden
Duizenden protesteren tegen regering in Slowakije

BRATISLAVA (ANP) - Duizenden Slowaken zijn donderdag de straat op gegaan om tegen plannen van de links-nationalistische regering Fico te demonstreren. De Slowaken keren zich tegen het voornemen om de publieke omroep RTVS te hervormen. De oppositiepartij Progressief Slowakije had tot de demonstratie opgeroepen.

7 uur geleden
Pro-Palestijnse protesten op Canadese universiteiten

TORONTO (ANP) - Op de campussen van verschillende universiteiten in Canada, waaronder Montreal, Toronto en Ottawa, hebben studenten pro-Palestijnse kampen ingericht. Premier François Legault van Quebec heeft verzocht het kamp in de McGill Universiteit in Montreal te ontruimen.

9 uur geleden