Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal gemelde coronabesmettingen naar nieuw record

Aantal gemelde coronabesmettingen naar nieuw record

DEN HAAG (ANP) - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 1546 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal op één dag. Het oude record heeft welgeteld één dag standgehouden. Op dinsdag meldde het coronadashboard 1387 nieuw vastgestelde besmettingen. In de afgelopen zeven dagen is het aantal coronagevallen gestegen met ruim 8600.

De gemeente Amsterdam telde 239 nieuwe gevallen, iets minder dan de 246 van dinsdag. Dat was een record voor de hoofdstad. In Den Haag kwamen 117 besmettingen aan het licht en ook dat is iets minder dan dinsdag. Het aantal gemelde besmettingen in Rotterdam steeg juist van 100 naar 163. Dat is het hoogste aantal besmettingen op één dag voor de Maasstad.

Studentenstad Wageningen heeft naar verhouding de meeste gemelde besmettingen van heel Nederland. Daar werden in het afgelopen etmaal 16 nieuwe gevallen gemeld, wat neerkomt op meer dan 40 gevallen op elke 100.000 inwoners.

Het zijn nog altijd vooral jongeren die het coronavirus oplopen. Iets minder dan de helft is 20 tot 40 jaar oud. Zo'n 13 procent is 60 jaar of ouder.

Van eind maart tot half april waren ook veel besmettingen vastgesteld, maar toen werden veel minder mensen getest. Het werkelijke aantal besmettingen lag toen vermoedelijk aanzienlijk hoger.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

MarkJohan 4 dagen geleden
meer besmettingen dan in Feb tot Juni 1% van getest zou positief zijn ,fout marge van 1%? vrijwel niemand op de IC meer mensen glijden uit en breken hun nek gemiddeld 13 per dag dan er sterven aan Corona angst in boezemen. Angst is slecht voor de gezondheid Feit. wat precies is de bedoeling?straks mensen snotteren in de herfst nog meer angst. 0% nuance wat is het doel waarom word tegen geluid niet geduld? Generatie van kinderen die straks bang zijn van alles, niet ruiken aan een bloem daar kan Corona op zitten.iedereen draagt NIET medische mondkapjes die bacterie'en kweken geeft weer COPD. ziekenhuizen WETEN dit ,ook Doktoren WETEN dit ook. Politie houd GEEN 1.5 meter afstand meer.medisch personeel slechts voor de schijn.oudere mensen lopen rond met angst in de oog .Nul zieken onder daklozen.

Meer uit Gezond

Ook Hongarije meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije heeft melding gemaakt van een recordaantal nieuwe coronabesmettingen. De autoriteiten melden dat de afgelopen 24 uur bij nog eens 1070 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Dat is de hoogste dagelijkse stijging tot dusver.

17 uur geleden
Britten die thuisisolatie negeren riskeren hoge boete

LONDEN (ANP) - Britten die niet in thuisquarantaine gaan als ze contact hebben gehad met iemand die besmet is met Covid-19, riskeren een boete van maximaal 10.000 pond (ruim 10.900 euro). Dat heeft premier Boris Johnson zaterdag bekendgemaakt.

20 uur geleden
Ruim 1300 nieuwe Duitse coronabesmettingen

BERLIJN (ANP) - In Duitsland zijn in de afgelopen 24 uur 1345 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er bijna duizend minder dan een dag eerder, toen waren er 2297 nieuwe gevallen. Dat meldt zondag het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse equivalent van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
In ziekenhuizen liggen zaterdag 327 coronapatiënten

ROTTERDAM (ANP) - Het afgelopen etmaal zijn 30 patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege besmetting met het coronavirus. In totaal liggen nu 327 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, waarvan 67 op de afdeling intensive care, negen meer dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
'Driekwart verpleegkundigen tegen verplichting vaccins'

NIEUWEGEIN (ANP) - Verpleegkundigen en verzorgenden willen geen verplichting van het griep- en coronavaccin voor hun beroepsgroep. Onderzoek van vakbond NU'91 toont aan dat ruim driekwart hierop tegen is. Zo'n 35 procent van de zorgmedewerkers overweegt dit najaar een griepvaccin te halen.

1 dag geleden
De Jonge: ja, dit is de tweede golf

DEN HAAG (ANP) - Als je kijkt naar het groeiende aantal coronabesmettingen in Nederland, is de tweede golf begonnen. Dat zei minister Hugo de Jonge vrijdag op een ingelaste persconferentie.

2 dagen geleden
Kinderen tot 12 jaar niet meer getest bij milde klachten

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tot en met 12 jaar met milde klachten hoeven niet meer getest te worden op het coronavirus. Dat heeft het kabinet besloten na advies van het OMT, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag.

2 dagen geleden