Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten op ic's verder omlaag

Aantal coronapatiënten op ic's verder omlaag

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten op intensive cares is gedaald tot 255, meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 20 minder dan woensdag.

Er liggen daarnaast 541 patiënten op de intensivecareafdelingen met andere aandoeningen dan Covid-19. Dat zijn er 14 meer dan woensdag. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: "Als de daling in dit tempo doorzet is de verwachting dat we aanstaande maandag, twee weken na het versoepelen van de maatregelen, rond de 175 Covid-patiënten op de ic zitten. De daarmee ontstane ruimte is nodig voor het hervatten van de andere zorg."

Van de Nederlandse coronapatiënten op de ic liggen er 254 in Nederland, 20 minder dan woensdag, en 1 in Duitsland, net als woensdag het geval was.

Verpleegafdelingen van ziekenhuizen behandelen nu nog 911 coronapatiënten, 11 minder dan de voorgaande dag. De afgelopen 24 uur zijn er geen verplaatsingen geweest tussen de regio’s.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Meer capaciteit in teststraten vanwege Britse variant

HILVERSUM (ANP) - Nu de Britse variant van het coronavirus in opmars is, hebben de GGD'en besloten om de capaciteit van de teststraten op te voeren. Zij kunnen binnenkort 175.000 tests per dag uitvoeren. Nu zijn dat er 120.000. Dat heeft André Rouvoet, voorzitter van de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland, gezegd op NPO Radio 1. Hij verwacht een nieuwe toestroom in de teststraten door de Britse coronavariant. "De cijfers geven geen aanleiding om gas terug te nemen."

41 minuten geleden
Nog steeds groot tekort geneesmiddelen in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland was vorig jaar zeer groot, net zoals dat het voorgaande jaar het geval was. In totaal werden er 1480 tekorten geteld, tegen 1492 een jaar eerder. Toen was er sprake een verdubbeling van de tekorten, maakte apothekersorganisatie KNMP bekend.

5 uur geleden
GGD begint volgende week met inenten 90-plussers

DEN HAAG (ANP) - GGD'en beginnen volgende week met het inenten van 90-plussers tegen het coronavirus. De GGD GHOR meldt dat naar verwachting 45.000 mensen van ouder dan 90 jaar door de GGD worden ingeënt, dat is ongeveer de helft van alle mensen ouder dan 90.

17 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gedaald

ROTTERDAM (ANP) - Na drie dagen van stijgingen is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen woensdag weer wat gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 2384 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 61 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

21 uur geleden
Uitzondering voor mantelzorgers die noodzakelijke zorg verlenen

DEN HAAG (ANP) - Mantelzorgers die tijdens de avondklok zorg verlenen die niet kan wachten, mogen hiervoor op pad, maakte branchevereniging MantelzorgNL bekend. Wel moeten zij een verklaring noodzakelijke mantelzorg bij zich hebben.

22 uur geleden
Aantal nieuwe coronagevallen iets boven gemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 5615 positieve coronatests geregistreerd, het hoogste aantal in bijna een week.

22 uur geleden
OMT: volgende coronagolf waarschijnlijk niet te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Nederland krijgt waarschijnlijk te maken met een nieuwe golf van coronabesmettingen. Daarvoor waarschuwt het Outbreak Management Team (OMT), dat de overheid adviseert over de aanpak van de corona-uitbraak. "Naar verwachting kan niet voorkomen worden dat er een volgende golf van Covid-19-gevallen komt, veroorzaakt door verspreiding van mutanten van het virus met verhoogde besmettelijkheid", stelt het OMT.

23 uur geleden