Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten op ic's blijft ongeveer gelijk

Aantal coronapatiënten op ic's blijft ongeveer gelijk

ZEIST (ANP) - Op de Nederlandse intensive cares liggen momenteel 219 ernstig zieke coronapatiënten, staat in de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is er een meer dan een dag geleden. Donderdag bereikte het aantal coronapatiënten op de ic's het hoogste punt sinds halverwege juni. Sindsdien is het aantal niet veel gedaald.

Donderdag lagen er 220 coronapatiënten op de intensive cares, het hoogste aantal sinds 17 juni. Vrijdag daalde het aantal met 5, maar zaterdag nam het weer toe. Het aantal nieuwe opnames nam afgelopen dagen wel af: vrijdag werden 21 nieuwe ernstig zieke coronapatiënten op de ic's opgenomen, zaterdag 14 en zondag meldt het LCPS 10 nieuwe ic-opnames. Het coördinatiecentrum verwacht dat de bezetting op de ic's komende week langzaam gaat dalen.

Op de verpleegafdelingen houden momenteel 441 coronapatiënten een bed bezet, 2 meer dan een dag eerder. De klinieken namen 59 nieuwe patiënten op met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Ook de bezetting op de verpleegafdelingen zal volgens het LCPS komende tijd langzaam dalen.

660 mensen met corona

In totaal liggen er 660 mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen. Het aantal ziekenhuisbedden dat bezet wordt gehouden door coronapatiënten schommelt al weken tussen ongeveer 650 en 700.

Om de druk op de ziekenhuiszorg zoveel mogelijk te spreiden, worden patiënten tussen regio's verdeeld. Zaterdag zijn er zeven patiënten verplaatst.

Meer uit Gezond

President Suriname voor medisch onderzoek naar Nederland

PARAMARIBO (ANP) - De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi reist zaterdag naar Nederland voor medisch onderzoek. Hij doet dat op advies van zijn medisch team van Surinaamse en buitenlandse artsen, meldt zijn kantoor.

1 dag geleden
Kabinet overvallen door stikstofbrief EU, geschrokken van inhoud

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is deze week overvallen door de brief van Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius, waarin hij waarschuwt dat het stikstofbeleid eerder steviger moet dan dat het een tandje minder kan. Zowel natuur- en stikstofminister Christianne van der Wal als haar landbouwcollega Piet Adema liet vrijdag optekenen "geschrokken" te zijn, niet alleen van het lekken van de brief maar ook van de toon en inhoud.

1 dag geleden
Keuze voor NIPT mogelijk achtelozer nu deze gratis wordt

DEN HAAG (ANP) - Nu de niet-invasieve prenatale test (NIPT) voor iedereen gratis wordt, zullen zwangeren de keuze voor het doen van dat onderzoek mogelijk achtelozer maken. Dat denken de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en Stichting Downsyndroom. De organisaties willen dat zwangeren goed geïnformeerd blijven worden over de NIPT.

1 dag geleden
Onderzoek: geneeskundestudenten ervaren ongewenst gedrag

DEN HAAG (ANP) - Meer dan tweehonderd coassistenten hadden in 2021 te maken met ongewenst gedrag, zo hebben zij gemeld via een enquête van belangenvereniging De Geneeskundestudent waar De Volkskrant eerder op vrijdag al over schreef. Het meest genoemde ongewenste gedrag was verbale agressie, gevolgd door seksuele intimidatie en discriminatie.

2 dagen geleden
Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees, ook in Nederland

STOCKHOLM (ANP) - Europese instanties waarschuwen voor een golf salmonellabesmettingen die voornamelijk wordt veroorzaakt door kebab van kip. In Nederland zijn tot nu toe 34 gevallen gemeld. In totaal gaat het om 210 geregistreerde besmettingen in zes Europese landen en de Verenigde Staten. Niemand is overleden aan een besmetting, wel moest een deel van de geïnfecteerden naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Pakje sigaretten gaat vanaf zaterdag zo'n 9 euro kosten

DEN HAAG (ANP) - De accijns op tabak gaat zaterdag 1 april met 1,22 euro omhoog. Voor een pakje sigaretten van twintig stuks moet dan gemiddeld 9 euro worden neergeteld. Over een jaar komt er weer 1,22 euro bij en kost een pakje sigaretten gemiddeld 10 euro.

2 dagen geleden
Aantal ziekenhuisbehandelingen naar niveau van voor corona

UTRECHT (ANP) - Het aantal ziekenhuisbehandelingen ligt weer op het niveau van voor de coronapandemie, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hoe het staat met het aantal mensen dat wacht op een ziekenhuisbehandeling is vooralsnog niet duidelijk, al geeft de NZa wel aan dat het aantal licht gedaald is.

2 dagen geleden