Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen maakt pas op de plaats

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen maakt pas op de plaats

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is zondag ongeveer gelijk gebleven. In totaal zijn nu 1980 patiënten met Covid-19 opgenomen, 3 minder dan zaterdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de coronapatiënten zijn er 535 dusdanig ziek dat ze op de ic liggen, 12 minder dan zaterdag. Op de verpleegafdelingen liggen 1445 patiënten met Covid-19, 9 meer dan een dag eerder. Het LCPS heeft 13 patiënten naar een andere regio verplaatst, van wie er 2 op de ic liggen.

Of de daling nog lang zal doorzetten, is zeer de vraag. De extra besmettelijke Britse coronavariant is bezig aan een opmars en daardoor zou het aantal coronagevallen snel weer kunnen gaan toenemen. "Waar we op dit moment rekening mee houden is dat deze daling nog aanhoudt tot de tweede week van februari. Er is dan gerede kans dat de aantallen weer stijgen en blijven stijgen tot tenminste half maart", zei voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) eerder.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 3 maanden geleden
Waarom moeten van het LCPS nog steeds patienten enfamilie ellende aangedaan worden door verplaatst te worden naar een ziekenhuis buiten de regio?? Als het aantal patienten zodanig daalt moet er toch overal weer plaats zijn en als dat niet zo is sluit dan het gebied waar de besmettingen plaats vinden af. Maar RIVM/Rutte en co doen alleen maar aan hapsnap beleid dat alle kanten uitzwaait, of uit de duim gezogen is want andere verklaringen zijn er ook niet

Meer uit Gezond

RIVM: 5608 nieuwe coronagevallen, weer lager dan weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM meldt dat tussen donderdag- en vrijdagochtend 5608 nieuwe coronagevallen aan het licht zijn gekomen. Dat zijn er voor de zesde dag op rij minder dan het weekgemiddelde. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 6220 nieuwe coronagevallen per dag gemeld.

12 uur geleden
WHO: geen kinderen inenten maar vaccins naar arme landen

GENÈVE (ANP) - Om de coronapandemie onder de duim te krijgen zouden rijke landen armere landen van vaccins moeten voorzien voordat ze overgaan tot het inenten van kinderen. De chef van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft dat gezegd.

12 uur geleden
Pfizer-vaccin kan een maand worden bewaard op koelkasttemperatuur

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech kan volgens de fabrikant niet vijf dagen, maar een maand worden bewaard op 2 tot 8 graden celsius. Dat zei medisch directeur Marc Kaptein van de Nederlandse tak van Pfizer vrijdag in het radioprogramma 1 op 1. Dat zou betekenen dat het wellicht mogelijk wordt voor huisartsen om met Pfizer te gaan inenten.

13 uur geleden
6088 nieuwe coronabesmettingen, ruim onder weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdag- en donderdagochtend zijn er 6088 nieuwe coronabesmettingen aan het licht gekomen, volgens de cijfers van het RIVM. Dat is ruim onder het gemiddelde van 6498 besmettingen van de afgelopen zeven dagen.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw gedaald

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw gedaald. Ziekenhuizen behandelen nu 2231 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sinds 26 maart.

1 dag geleden
Rutte: bibliotheken mogen op 20 mei open

DEN HAAG (ANP) - De bibliotheken gaan eerder open. Nadat de Tweede Kamer daar woensdag in een debat op had aangedrongen zei premier Mark Rutte dat de bibliotheken worden meegenomen in stap twee van het openingsplan.

2 dagen geleden
Noren stoppen met AstraZeneca en wachten met coronavaccin Janssen

OSLO (ANP/AFP) - Noorwegen stopt definitief met het coronavaccin van het Brits-Zweedse AstraZeneca en wacht met het gebruik van het Janssen-vaccin uit Leiden (Johnson & Johnson). Premier Erna Solberg wees op het risico van bloedproblemen na een inenting. De bijwerkingen zijn weliswaar zeldzaam, maar ernstig, rechtvaardigde ze het besluit.

2 dagen geleden