Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is stabiel

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is stabiel

ZEIST (ANP) - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zaterdag 676 coronapatiënten. Dat zijn er drie minder dan een etmaal eerder, blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensivecareafdelingen liggen nu 201 mensen met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Dat is een daling met vijf personen ten opzichte van vrijdag. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten met twee toe, tot 475.

Vrijdag zijn er volgens het LCPS acht covid-patiënten verplaatst naar een ziekenhuis in een andere regio. "De instroom en de bezetting van covid-patiënten zijn in de afgelopen week gestabiliseerd. Het is druk in de ziekenhuizen door de combinatie van covid-patiënten en reguliere zorg", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "De ic's liggen vol, vooral met mensen die niet gevaccineerd zijn. Omdat we midden in de vakantietijd zitten, is het elke dag weer puzzelen hoe we extra capaciteit kunnen creëren. Door patiënten te verplaatsen wordt gestreefd naar het overal beschikbaar houden van capaciteit voor acute zorg."

Zaterdag zijn 92 nieuwe coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen opgenomen, twee meer dan vrijdag. Hiervan zijn er zeventien opgenomen op de intensive care en 75 op verpleegafdelingen.

Meer uit Binnenland

Kamervoorzitter Bosma doet aangifte tegen Gaza-demonstranten

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma gaat aangifte doen tegen de demonstranten die in de hal van de Tweede Kamer steun betuigden voor Gaza. Daarnaast overweegt hij samen met de rest van het presidium te kijken of de veiligheidsmaatregelen strenger moeten worden, zei hij dinsdag in de plenaire zaal.

15 minuten geleden
Dertien mensen uit Oekraïne toegang tot opvang Jaarbeurs geweigerd

UTRECHT (ANP) - Dertien mensen die voor de oorlog in Oekraïne zijn gevlucht, konden afgelopen nacht niet worden opgevangen in de Jaarbeurs in Utrecht. De hal is te vol, alleen voor kwetsbare mensen gaat de deur open. Dat gebeurde afgelopen etmaal voor 33 mensen. In totaal hebben 109 mensen er overnacht van maandag op dinsdag, aldus de Veiligheidsregio Utrecht.

16 minuten geleden
Minister wil verkeersboetes niet verlagen, tot ongenoegen Kamer

DEN HAAG (ANP) - Tot verontwaardiging van de Tweede Kamer gaat demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz de verhoging van verkeersboetes niet matigen of terugdraaien. Medio februari stemde de Kamer in met een motie van DENK, waarin de minister werd opgeroepen de boetes niet te laten stijgen met 10 procent, maar met 4,3 procent te verlagen. Die oproep heeft ze naast zich neergelegd. Op 1 maart zijn de boetes voor lichte verkeersovertredingen met 10 procent verhoogd. In het wekelijkse vragenuurtje van de Kamer uitte een groot aantal fracties hier hun ongenoegen over.

25 minuten geleden
Vragenuur in Kamer verschillende keren onderbroken om Gaza

DEN HAAG (ANP) - Het vragenuurtje in de Tweede Kamer is dinsdag drie keer kort onderbroken door demonstranten die opkomen voor de Palestijnen in de Gazastrook. Ook protesteerden ongeveer 25 pro-Palestijnse demonstranten van Justice Now in de grote hal van de Kamer.

50 minuten geleden
Den Haag stuurt per ongeluk gegevens duizenden kinderen rond

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag heeft maandag per ongeluk een bestand met gegevens van 2600 kinderen verstuurd. Dat kwam terecht bij ongeveer 177 mensen. De ontvangers zijn de ouders van een deel van die kinderen.

1 uur geleden
Zuid-Holland beticht van 'voortrekken' in lobby voor onderzeeërs

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland moet uitleggen waarom het onlangs zo'n duidelijke voorkeur heeft uitgesproken voor scheepsbouwer Damen in de lopende aanbestedingsprocedure voor de bouw van vier nieuwe onderzeeërs voor Defensie. De SP, Volt, Partij voor de Dieren, 50PLUS en Groep Gezond Verstand Zuid-Holland in de Provinciale Staten hebben hier schriftelijke vragen over gesteld. De partijen vragen zich af waarom de provincie in een brief aan informateur Kim Putters "in de bres springt" voor Damen, terwijl een andere scheepsbouwer uit Zuid-Holland (Koninklijke IHC) ook kandidaat is om de miljardenorder binnen te halen.

2 uur geleden
OM eist in hoger beroep 3,5 jaar cel om verdrinkingsdood Orlando

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in hoger beroep voor het gerechtshof in Den Haag 3,5 jaar cel geëist tegen de 33-jarige Roy B. uit het Noord-Brabantse Wernhout. Volgens het OM is B. verantwoordelijk voor de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, door niets te doen terwijl de jongen in ijskoud water terecht was gekomen. Boldewijn verdronk. Pas acht dagen later vonden duikers zijn lichaam.

2 uur geleden