Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen iets verder toegenomen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen iets verder toegenomen

ROTTERDAM (ANP) - In Nederlandse ziekenhuizen liggen inmiddels 2374 mensen met Covid-19. In Duitsland liggen ook nog twee coronapatiënten uit Nederland in het ziekenhuis. Het totale aantal opgenomen coronapatiënten komt daarmee op 2376, 18 meer dan een dag eerder, becijfert het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS).

Van de ziekenhuispatiënten met Covid-19 liggen er 545 op de intensive care, onder wie de twee mensen die naar het Duitse Münster zijn gebracht. Dat is een stijging van 16 ten opzichte van dinsdag.

Volgens het centrum zijn de laatste 24 uur 35 patiënten overgeplaatst van de ene regio naar de andere, vijf meer dan dinsdag. Het verplaatsen gebeurt om de druk zoveel mogelijk over ziekenhuizen in het land te verspreiden. Van de patiënten die werden overgeplaatst, liggen er drie op de ic. Ook binnen regio's worden patiënten overgeplaatst, maar daarover rapporteert het landelijke centrum niet.

Intensive Care

Mensen die ziek zijn geworden door het virus vormen de meerderheid van alle Nederlandse patiënten die momenteel op de ic's liggen. Dat zijn er nu in totaal 1006, inclusief de twee coronapatiënten in Duitsland.

Ziekenhuizen werken aan uitbreiding van hun intensivecarecapaciteit. Die gaat naar 1350 bedden. In noodgevallen kan dat aantal verder stijgen tot 1700.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

GebakkenBanaan 1 maand geleden
Ik vind u ook een idioot. Ik heb mijn onderzoek gedaan, en het wordt steeds duidelijker allemaal. Helaas zijn er mensen zoals u en vele anderen die hun ogen dicht houden en ALLES maar geloven. @pwverhelst
pwverhelst 1 maand geleden
GB: Verruim je blik, in heel Europa gaat de pandemie verder, en mensen zoals u blijven ALLES ontkennen. Niet voor niets is de term voor jullie COVIDIDIOTS !! Jullie zaten niet alleen onder een steen, jullie verblijven in een grot in het stenen tijdperk
pwverhelst 1 maand geleden
Niks beters te doen vandaag, covidiots?
GebakkenBanaan 1 maand geleden
There Is no Covid and There Is no Pandemic: There Is Only Deception and Tyranny.

Meer uit Gezond

Aantal coronagevallen ruim 300 hoger dan donderdag

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is vrijdag ruim 300 hoger dan donderdag. In de afgelopen 24 uur zijn 5935 positieve coronatesten geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Donderdag waren het er 5634 (na correctie) en woensdag ruim 4900.

15 uur geleden
Aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen stijgt licht

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is vrijdag licht gestegen. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1625 coronapatiënten. Dat zijn er dertig meer dan donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

15 uur geleden
Rutte en ministers willen zich best zichtbaar laten vaccineren

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte zou zich best "zichtbaar" willen laten vaccineren "als het helpt om meer mensen te laten deelnemen", zegt hij tijdens zijn persconferentie op vrijdag. Wel wil hij netjes op zijn beurt wachten. En dat kan best nog maanden duren, zegt hij. "Voor zover ik weet heb ik geen onderliggende klachten en ik ben te jong om in die eerste groep te zitten."

19 uur geleden
Wereldwijd meer dan 65 miljoen coronabesmettingen

BALTIMORE (ANP/AFP) - Het aantal mensen wereldwijd bij wie het coronavirus is vastgesteld, is vrijdag de 65 miljoen gepasseerd. Dat cijfer is gebaseerd op de database van de Amerikaanse universiteit Johns Hopkins.

19 uur geleden
Verenigd Koninkrijk begint dinsdag met inenten tegen coronavirus

LONDEN (ANP/DPA/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk begint dinsdag met het inenten van mensen tegen het coronavirus. De baas van de Britse gezondheidsdienst NHS zegt tegen de BBC dat de mensen die het vaccin het hardst nodig hebben, zoals ouderen, het eerst aan de beurt zijn.

21 uur geleden
Afgelopen etmaal fors meer coronagevallen dan gemiddeld

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen dat aan het licht komt, blijft maar schommelen. In de afgelopen 24 uur zijn 5641 positieve coronatesten geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is meer dan op woensdag, toen ruim 4900 gevallen gemeld. Een dag eerder noteerde het RIVM iets meer dan 4000 bevestigde besmettingen.

1 dag geleden
Opnieuw minder coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is woensdag verder gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1606 coronapatiënten. Dat zijn er 77 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

2 dagen geleden