Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gestegen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gestegen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal mensen dat met corona is opgenomen in de ziekenhuizen, is het afgelopen etmaal gestegen. In totaal zijn nu 2343 patiënten met Covid-19 opgenomen, 41 meer dan een dag eerder. Dat meldt het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de opgenomen patiënten met Covid-19 zijn er 676 dusdanig ziek dat ze op de intensive care liggen, zeven meer dan een dag eerder. Op verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten het afgelopen etmaal met 34 toe tot 1667.

Vier Nederlandse coronapatiënten liggen op de intensive care in Duitsland, hetzelfde aantal als zaterdag.

Het gemiddeld aantal opnames is de afgelopen week vrij stabiel geweest. Daarom verwacht het LCPS dat de dalende trend in bezetting langzaam doorzet. Toch wordt ook rekening gehouden met een stijging, omdat de Britse variant van het coronavirus veel besmettelijker is dan de huidige variant, waardoor het aantal besmettingen en de instroom in de ziekenhuizen snel kan toenemen.

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

WJ 1 maand geleden
Idd hier klopt er niets van. De overheid rommelt maar wat aan. Waarom moet je 5 dagen wachten om je te kunnen laten testen? En waarom geen rond de klok vaccinatie programma?
wijari 1 maand geleden
Kijk naar Israël dagen nacht door gaan met injecteren.
wijari 1 maand geleden
Tegen strijdige berichten het Britse is niet gevaarlijker als corona. Wie het weet mag het zeggen.
WJ 1 maand geleden
Aceb heeft een punt. Regels die er wel toedoen? Basis hygiëne, test beleid op orde brengen. Vaccinatie kan ook savonds en snachte door gaan toch en juist de zwakkere isoleren. Niet de hele maatschappij ontwrichten.
Knoen 1 maand geleden
@Aceb, Welke regels stel je voor die wel helpen ?
Aceb 1 maand geleden
Jammer, maar dat ze snel herstellen mogen hoop ik dan. Maar tevens vraag ik me ook af, hielden ze zich niet aan de regels of zijn de regels gewoon flut. Te veel regels die mensen meer pesten dan effectief zijn om besmetting te voorkomen. Helaas ik denk het laatste en denk daarbij aan mondkapjes, ontsmetten van winkelwagentjes, abnormaal handen wassen, een persoon wel naar twee, maar twee niet naar een, een avondklok, sluiten van winkels etc, etc. Regels, waarvan de effectiviteit niet/nooit bewezen is , maar toch diep op een mensenleven drukken. Kap er mee, die onzin en kom met daadwerkelijke regels die er toe doen.

Meer uit Gezond

Thuiswonende 75-plussers krijgen uitnodiging coronaprik

BILTHOVEN (ANP) - Honderdduizenden 75- tot 79-jarige Nederlanders die nog op zichzelf wonen, zijn aan de beurt om een coronavaccin te krijgen. Zij ontvangen vanaf zaterdag een uitnodiging van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waarmee ze een prikafspraak kunnen maken. Het gaat om ongeveer 812.000 mensen, die worden ingeënt met het middel Comirnaty van Pfizer en BioNTech. Voor de prik kunnen ze terecht bij meer dan zestig vaccinatielocaties in het land.

16 minuten geleden
Ruim driekwart van de operatiekamers weer in gebruik

UTRECHT (ANP) - Er wordt ondanks de coronacrisis weer meer geopereerd. In vergelijking met een normale situatie zonder corona was deze week 77 procent van de operatiekamers in gebruik. Vorige week was dit nog 72 procent van de normale capaciteit. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit.

20 minuten geleden
Van Engelshoven wil dit voorjaar sneltests op alle universiteiten

DEN HAAG (ANP) - Alle universiteiten en hogescholen kunnen dit voorjaar weer (deels) open met gebruik van sneltesten, denkt minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs). Een exacte datum kan de minister niet geven, omdat die volgens haar afhankelijk is van de besmettingscijfers. "We willen dat zo snel mogelijk, zolang het veilig en verantwoord kan", aldus Van Engelshoven.

1 uur geleden
Mogelijk 1 coronabesmetting tijdens Fieldlab-voetbalwedstrijd

NIJMEGEN (ANP) - Tijdens de Fieldlab-voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap is mogelijk één supporter besmet geraakt met het coronavirus. De persoon bevond zich tijdens de wedstrijd op een vooraf aangewezen vaste zitplaats op de tribune, waar diegene met een mondkapje gedurende de hele wedstrijd is blijven zitten.

2 uur geleden
Sterftecijfers 'lichtpuntje', maar versoepelingen 'onverantwoord'

DEN HAAG (ANP) - "Een lichtpuntje", zo noemt minister Tamara van Ark (Medische Zorg) de nieuwste sterftecijfers van het CBS. Het aantal sterfgevallen lag vorige week voor het eerst sinds half september lager dan normaal voor de tijd van het jaar. Ook coronaminister Hugo de Jonge vindt dat "ongelofelijk mooi nieuws". Toch is verder versoepelen van de maatregelen volgens hem op dit moment "onverantwoord".

2 uur geleden
Steeds meer EU-landen geven AstraZeneca-vaccin aan ouderen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/AFP) - Steeds meer EU-landen geven het coronavaccin van AstraZeneca ook aan ouderen. Buurlanden Duitsland en België besloten daar de afgelopen dagen al toe en inmiddels hebben ook Zweden en Denemarken die stap gezet. In Nederland heeft het ministerie van Volksgezondheid de Gezondheidsraad om advies gevraagd.

2 uur geleden
RIVM registreert ruim 4000 coronabesmettingen, onder het gemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 4161 nieuwe coronabemettingen genoteerd tussen woensdag- en donderdagochtend. Dat zijn er minder dan het gemiddelde van de afgelopen week, dat op 4532 positieve tests per dag staat.

22 uur geleden