Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft dalen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft dalen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is zondag opnieuw minder dan een dag eerder. Het totaal aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1851, dat zijn er 12 minder dan zaterdag, toen was dat aantal 1863. Van hen liggen er 545 op de intensive care, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zaterdag waren dat er 542, 3 minder dan zondag. Dat aantal schommelt al ongeveer een maand tussen de 500 en 550. Op de ic liggen ook 431 non-COVID-patiënten.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1306 coronapatiënten, 15 minder dan de 1321 van zaterdag. Het is de vijfde achtereenvolgende dag dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen daalt. Eind maart en begin april vorig jaar lagen ongeveer 1400 coronapatiënten op de intensive care en circa 2500 op een verpleegafdeling.

Zaterdag zijn er 14 zogenoemde bovenregionale verplaatsingen met inzet van het LCPS gerealiseerd, geen daarvan waren ic-verplaatsingen. "Afgelopen week verplaatsten wij de 2500e patiënt tijdens de tweede coronagolf. Sinds 21 september 2020 zijn dat gemiddeld 15,5 COVID-patiënten per dag", aldus het LCPS. "De COVID-bezetting in de kliniek en op de ic zijn vrijwel gelijk aan drie weken geleden. Er is onveranderd sprake van een stabiel beeld met beperkte fluctuaties over tijd. We verwachten dat de Britse variant van het coronavirus de overhand neemt en daarmee het aantal patiënten in de ziekenhuizen de komende periode stijgt."

Meer uit Binnenland

Nederlandse en Poolse fans vieren feest in rosse buurt Hamburg

HAMBURG (ANP) - Enkele duizenden Nederlandse en Poolse supporters vieren zaterdag samen feest op de Reeperbahn, in de rosse buurt van Hamburg. Oranje speelt zondagmiddag de eerste wedstrijd van het EK in Duitsland tegen de Polen.

2 uur geleden
NS verwacht verbetering door nieuwe treinen Amsterdam-Frankfurt

AMSTERDAM (ANP) - Reizigers tussen Amsterdam en Frankfurt reizen vanaf deze zaterdag met nieuwe ICE-treinen. De snelle treinen van Deutsche Bahn (DB) lijken aan de buitenkant sterk op hun voorganger: ze zijn wit met een rode streep en hebben een gestroomlijnde neus. Toch zijn ze volgens de NS, die de dienstregeling samen met DB onderhoudt, "sterk verbeterd", zowel in technisch opzicht als qua comfort.

5 uur geleden
Honderden deelnemers aan protestmars in Dordrecht tegen Chemours

DORDRECHT (ANP) - In Dordrecht hebben enkele honderden mensen meegedaan aan een protestmars tegen Chemours. Ze willen dat de chemische fabriek, gelegen langs de rivier de Beneden-Merwede, stopt met de uitstoot van PFAS. Ze liepen vanuit het Oranjepark in Dordrecht via de wijk De Staart naar de Baanhoekweg waar Chemours is gevestigd.

8 uur geleden
Extra drukte door EK-controles bij grens met Duitsland

BAD BENTHEIM (ANP) - Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten die op weg zijn naar Duitsland voor extra drukte en vertraging door controles bij de grens. Vanwege het EK voetbal heeft Duitsland opnieuw grenscontroles ingesteld. Veel Nederlanders zijn zaterdag onderweg naar Hamburg, waar Oranje zondag de eerste wedstrijd van het toernooi speelt tegen Polen.

10 uur geleden
Media: vermiste Nederlander dood gevonden in Grieks ravijn

ATHENE (ANP) - De Nederlandse toerist die sinds zondag vermist was op het Griekse eiland Samos, is dood aangetroffen in een ravijn. Dat meldt de Griekse publieke omroep ERT. Het lichaam werd met een drone gelokaliseerd door medewerkers van de hulpdiensten van het eiland.

10 uur geleden
Rechtbank doet op 12 juli uitspraak in zedenzaak Ali B

HAARLEM (ANP) - De rechtbank doet op 12 juli uitspraak in de zedenzaak tegen Ali B. De rechters willen de tijd nemen om te komen tot een vonnis, liet de voorzitter vrijdagavond aan het einde van een lange zittingsdag weten.

1 dag geleden
Advocaat Ali B ziet onvoldoende bewijs voor verklaring Ten Damme

HAARLEM (ANP) - Ali B moet volgens zijn advocaat Bart Swier ook worden vrijgesproken voor het verkrachten van zangeres Ellen ten Damme. In zijn pleidooi zei hij vrijdag in de rechtbank in Haarlem dat er onvoldoende betrouwbare verklaringen en bewijs zijn.

1 dag geleden