Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer licht gestegen

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer licht gestegen

ROTTERDAM (ANP) - In ziekenhuizen in Nederland liggen 118 coronapatiënten. Dat zijn er 11 meer dan zondag. Toen was ook al sprake van een lichte stijging van het aantal. Van de ziekenhuispatiënten met corona verblijven er 24 op de intensive care (ic), dat zijn er evenveel als zondag. In totaal liggen er 545 mensen op de ic.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) is het aantal opnames van coronapatiënten buiten de intensive care 94, dat zijn er 11 meer dan zondag.

"We zien momenteel geringe veranderingen in het aantal Covid-19-patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. De totale ic-bezitting is op dit moment historisch laag te noemen", aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Hitte en coronapandemie leiden tot meer onvoorziene problemen

AMSTERDAM (ANP) - De combinatie van de hete zomer en de coronapandemie leidt tot meer problemen dan gedacht. Dat concluderen wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam die samen met het RIVM en het Global Health Heat Information Network (GHHIN) onderzoek hiernaar deden.

1 uur geleden
GGD had niet genoeg testmateriaal op Terschelling

MIDSLAND (ANP) - De animo voor de coronatesten op Terschelling was donderdag zo groot, dat het testmateriaal opraakte. De GGD had zich ingesteld op ongeveer 100 jongeren, maar uiteindelijk kwamen rond de 200 mensen opdagen voor een test om te kijken of ze het coronavirus hebben opgelopen. De testers gingen door "zolang de voorraad strekte", maar sommige mensen konden niet meer worden getest. Zij moeten vrijdag terugkomen.

3 uur geleden
Thijs H. gaat in hoger beroep

MAASTRICHT (ANP) - Thijs H. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens drie moorden. Dat bevestigt zijn advocaat Serge Weening donderdag na berichten hierover van RTL Boulevard. De rechtbank in Maastricht heeft de 28-jarige man onlangs tot 18 jaar cel en tbs met dwangmaatregelen veroordeeld.

4 uur geleden
Door politie neergeschoten verwarde man overleden in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam heeft de politie donderdagmiddag op de Honselersdijkstraat een 23-jarige Duitse man neergeschoten die verward gedrag vertoonde en dreigde zowel zichzelf als de agenten ter plaatse iets aan te doen. De man overleed enige tijd na het incident aan zijn verwondingen.

4 uur geleden
NS tevreden over treinverkeer Zandvoort, onderzoekt spreiding

ZANDVOORT (ANP) - De NS kijkt positief terug op het treinverkeer van en naar Zandvoort tijdens het hete weer de afgelopen dagen. Er deden zich volgens het spoorbedrijf geen problemen voor, maar de spreiding van treinreizigers kan wel nog beter. In sommige treinen was het te druk, stelt de NS vast na analyse, terwijl in andere er juist nog ruimte was voor meer passagiers.

4 uur geleden
67 reizigers getest op Schiphol in nieuwe teststraat

SCHIPHOL (ANP) - In de nieuwe coronateststraat op Schiphol zijn op de eerste dag 67 mensen getest. Dat is iets meer dan een derde van alle passagiers van de drie vluchten die zich konden laten testen, laat de GGD Kennemerland weten. Het is de bedoeling dat op den duur alle reizigers die uit een land met rood of oranje reisadvies aankomen op Schiphol zich kunnen laten testen. Om te kijken of alles soepel verloopt, wordt het aantal reizigers dat zich kan laten testen in eerste instantie nog beperkt.

4 uur geleden
'Familie en vrienden in stille tocht Bas, rest graag in erehaag'

BADHOEVEDORP (ANP) - De stille tocht die vrijdag wordt gelopen ter nagedachtenis aan de doodgeschoten Bas van Wijk uit Badhoevedorp is bedoeld voor vrienden en familie van Bas, "om het verdriet over het heengaan van Bas samen te kunnen delen". De familie wil wel dat iedereen "met een hart voor Bas welkom is". Maar belangstellenden wordt gevraagd om in een erehaag langs de route van de stille tocht te gaan staan, in verband met de coronamaatregelen die gelden. Dat heeft de organisatie aan het ANP laten weten. De tocht start om 19.00 uur vanaf voetbalvereniging Pancratius in Badhoevedorp en eindigt daar ook.

4 uur geleden