Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaald

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaald

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is verder gedaald. Het zijn er nu 91, het laagste aantal in maanden. Op woensdag lagen 94 mensen in een ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalde van 74 naar 70, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares liggen nu 21 coronapatiënten, eentje meer dan op woensdag. Nederland is wel terug op het niveau van begin maart, toen de eerste besmettingen waren vastgesteld en de eerste patiënten stierven. Volgens cijfers van de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) behandelden de ic's op 7 maart negentien coronapatiënten. Een week later waren het er al ongeveer honderd.

Andere aandoening

Het aantal mensen dat met een andere aandoening op een intensivecareafdeling ligt, steeg juist. Het zijn er nu 586, tien meer dan op woensdag en bijna vijftig meer dan op dinsdag. "Het is goed dat hier enige stijging in is te zien voordat de vakantieperiode aantreedt", zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

De intensivecareafdelingen behandelen in totaal 607 patiënten. Dit aantal schommelt al ruim een maand rond de 600. Onder normale omstandigheden zouden intensivisten nu ongeveer 900 mensen hebben behandeld. De reguliere zorg komt moeizaam op gang.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

De Jonge: GGD had mij eerder en duidelijker kunnen waarschuwen

DEN HAAG (ANP) - De GGD Rotterdam-Rijnmond had eerder en vooral duidelijker aan de bel kunnen trekken als de dienst al eind juli problemen voorzag bij het bron- en contactonderzoek bij met corona besmette personen. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge. De waarschuwing stond wel als bijzin in een memo dat zijn ministerie destijds ontving.

16 uur geleden
Van Ark: ruimte voor hogere zorgsalarissen is krap

DEN HAAG (ANP) - Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) wil "blijven knokken" voor hogere zorgsalarissen, maar benadrukt dat de ruimte hiervoor "krap" is. Vanwege de grote economische krimp moeten er "keuzes in schaarste" gemaakt worden, zegt Van Ark voorafgaand aan de ministerraad.

16 uur geleden
6 procent Engelsen heeft antistoffen tegen coronavirus

LONDEN (ANP/DPA) - Van de Engelsen heeft inmiddels zo'n 6 procent antilichamen tegen het coronavirus. Onderzoekers stellen dit na een bloedtest bij ongeveer 100.000 personen.

1 dag geleden
Leukemiepatiënten hebben mogelijk baat bij poep van anderen

AMSTERDAM (ANP) - Wetenschappers van het Amsterdam UMC proberen met poep een nieuwe manier te vinden om mensen met acute leukemie te helpen. Dat staat op de site van het medisch centrum.

1 dag geleden
Duitse minister verwacht snel coronavaccin

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn verwacht dat er snel een vaccin tegen het coronavirus komt. Dat zei hij donderdag in een interview met televisiezender ZDF.

1 dag geleden
Galicië eist dat rokers afstand houden

SANTIAGO DE COMPOSTELLA (ANP) - In de Spaanse regio Galicië is het verboden op straat te roken als er geen afstand van 2 meter tot anderen gehouden kan worden. Dit verbod geldt overal in de open lucht dus ook op terrassen. De gezondheidsautoriteiten stellen dat deze maatregel bijdraagt aan de strijd tegen verspreiding van het nieuwe coronavirus. Wie rookt hoeft geen mondkapje op tijdens het roken, maar moet afstand houden.

1 dag geleden
Bloedbank start productie van coronamedicijn

AMSTERDAM (ANP) - De bloedbank werkt aan een geneesmiddel dat mogelijk al vrij snel kan worden ingezet om kwetsbare doelgroepen te beschermen tegen een corona-infectie. Als een klinische studie in oktober de werkzaamheid bevestigt, kan het middel worden ingezet. Sanquin Plasma Products beschikt over de eerste 3000 kilo plasma, rijk aan antistoffen tegen het virus.

1 dag geleden