Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen stijgt licht

Aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen stijgt licht

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is vrijdag licht gestegen. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1625 coronapatiënten. Dat zijn er dertig meer dan donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de opgenomen patiënten met Covid-19 liggen er 473 op de intensivecareafdelingen, vijftien meer dan een dag eerder. De overige 1152 patiënten met de ziekte liggen op verpleegafdelingen, waar het aantal coronapatiënten ook met vijftien toenam.

Het afgelopen etmaal werden er vijftien patiënten overgebracht naar ziekenhuizen in andere regio's, waarvan drie ic-patiënten.

Meer uit Gezond

Steeds meer jongeren lopen gonorroe op

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal gevallen van gonorroe neemt toe, vooral onder jongvolwassenen. In twee jaar tijd is het aantal mensen dat de geslachtsziekte oploopt bijna verdubbeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft geen verklaring voor de snelle toename.

11 uur geleden
Huisarts uit beroep gezet om verkrachten patiëntes

DEN BOSCH (ANP) - Een 55-jarige huisarts uit het Limburgse Brunssum mag zijn werk nooit meer uitoefenen, omdat hij meerdere patiëntes heeft verkracht. Hij maakte ze wijs dat wat hij deed medisch noodzakelijk was. Hij is uit zijn beroep gezet en mag ook niet meer werken in de zorg voor kwetsbare patiënten. Dat heeft het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Bosch woensdag bepaald.

1 dag geleden
EU begint onderzoek naar Chinese markt voor medische apparatuur

BRUSSEL (ANP/RTR) - De Europese Unie is woensdag een onderzoek gestart naar Chinese overheidsopdrachten voor medische apparatuur uit eigen land. Hiermee wil de EU bepalen of Europese leveranciers wel eerlijke toegang hebben tot de Chinese markt.

1 dag geleden
Toetsingscommissie vindt euthanasie van drie mensen onzorgvuldig

DEN HAAG (ANP) - Artsen zijn bij de euthanasie van drie mensen in de fout gegaan. De manier waarop de mensen zijn overleden, verliep niet zorgvuldig. Het gebeurt niet vaak dat de toetsingscommissies voor euthanasie tot zo'n oordeel komen.

2 dagen geleden
Mazelen kunnen ook jaren later nog dodelijk zijn, zegt RIVM-arts

BILTHOVEN (ANP) - Als mensen mazelen oplopen, kunnen ze daar jaren later nog aan overlijden, wanneer de ziekte zelf allang voorbij is. Op lange termijn kan een mazelenbesmetting leiden tot SSPE. "Dat is een vorm van hersenontsteking. Die is progressief en leidt in enkele jaren tot de dood", zegt Helma Ruijs, arts infectieziektenbestrijding bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

2 dagen geleden
OMT: extra maatregelen nodig tegen mazelen

BILTHOVEN (ANP) - De overheid moet extra maatregelen nemen nu het aantal besmettingen met mazelen toeneemt. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

2 dagen geleden
Wachtlijsten voor jeugdbescherming worden nog niet korter

DEN HAAG (ANP) - De wachtlijsten voor de jeugdbescherming blijven lang en worden nauwelijks korter. Begin dit jaar wachtten ongeveer 1500 kinderen op een vaste beschermer, tegenover zo'n 1600 halverwege vorig jaar. "Dit terwijl er minder maatregelen door de rechter zijn opgelegd en er meer nieuwe medewerkers zijn gekomen", constateren de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid (IJenV).

3 dagen geleden