Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft stijgen

Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft stijgen

ZEIST (ANP) - Opnieuw liggen er meer coronapatiënten in de ziekenhuizen dan een dag eerder. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt zondag dat nu in totaal 553 mensen behandeld worden vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het hoogste aantal sinds 21 september. Zaterdag stond dat cijfer op 546.

Op de intensive cares liggen nu 142 mensen, zaterdag waren dat er 138. Op de verpleegafdelingen liggen nu 411 patiënten, zaterdag waren dat er 408.

In de afgelopen 24 uur werden er 55 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 13 nieuwe patiënten opgenomen. "De instroom van Covid-patiënten is afgelopen week gestegen voor zowel de ic als de verpleegafdelingen", stelt het LCPS in een toelichting. De ziekenhuisorganisatie verwacht dat de bezetting van coronapatiënten de komende week verder stijgt. Dat geldt voor zowel de ic als de verpleegafdelingen.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ZHB 1 maand geleden
Het helpt mensen naar de kloten ja Minty en ga ook niet beginnen om mensen te overtuigen om in jullie domheid te volgen Het vaccin heeft al veel meer dood en verderf gezaaid dan het zogenaamde corona virus Dat jij je laat voorliegen en daarin meegaat moet jezelf weten maar ga mij niet proberen de les te lezen En waar haal jij die wijsheid vandaan dat vaccineren helpt?
Minty 1 maand geleden
Mensen die gevaccineerd zijn, hebben een kleinere kans om besmet te raken. Toch maakt het ook in dat geval nog uit of je in aanraking komt met het coronavirus via een gevaccineerd of een ongevaccineerd iemand. Een gevaccineerde die besmet is draagt het virus 40 procent minder vaak over op een gevaccineerde dan een ongevaccineerde die besmet is en is korter besmettelijk . Misschien moet jij eens wat minder blaeten ZHB. Vaccinatie helpt wel degelijk.
ZHB 1 maand geleden
Het gaat helemaal de verkeerde kant op met mensen zoals jij louis53 dom schaapje Van alles lopen blaeten en denken dat zo'n pas en spuitje de oplossingen zijn Jij kunt niet eens zelf nadenken, laat staan voor een ander Gewoon je waffel houden Waarom nog bang zijn voor een niet gevaccineerde?
Louis53 1 maand geleden
Het gaat weer helemaal de verkeerde kant op n Nederland met dank aan al die klootzakken die om eender om wat vooor debiele reden ich niet willen laten vaccineren. Overheid zorg voor een strikte naleving van controle op de de QR-code, niet willen of doen is sluiten en burgemeesters eruit die het niet na willen leven. Voor de niet gevaccineerden totale uitsluiting van sportieve en culturele activiteiten en horacabezoek. Geen testen voor toegang meer wegens teveel fraude maar gewoon niet binnenlaten. Als straks de discussie over te volle IC's weer oplaaien de niet gevaccineerden weigeren. Alleen op die manier kunnen we veilig de winter in en ander wort het een grote puinhoop in Nederland. BEDANKT weigeraars maar ga gewoon voor jullie eigen clubje zorgen en laat anderen met rust

Meer uit Gezond

Genees- en verpleegkundestudenten nog niet betrokken bij boosters

UTRECHT (ANP) - Studenten genees- en verpleegkunde zijn nog niet gevraagd en bijdrage te leveren aan de boostercampagne in de strijd tegen het coronavirus. Dat zeggen de voorzitter van vereniging De Geneeskundestudent en verscheidene directeuren van hbo- en mbo-instellingen vrijdag tegen het ANP.

19 uur geleden
Meer dan duizend mensen willen helpen bij boostervaccinaties

UTRECHT (ANP) - Vele honderden mensen hebben zich vrijdagavond aangemeld om te helpen bij de boostercampagne tegen het coronavirus. In de eerste uren dat de site GGDreservisten.nl online was, hebben ongeveer 1500 mensen zich geregistreerd, laat de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland weten.

20 uur geleden
Overleg Rode Kruis en GGD'en 'intensiveert' voor boostercampagne

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis is voortdurend in gesprek met de GGD'en over hulp bij de coronavaccinaties. "Dat gaat over lopende inzetten en waar zij verwachten dat er extra inzet van ons nodig is. Die gesprekken zijn sinds een paar weken wel intensiever geworden." Dat zegt een woordvoerster van het Rode Kruis nadat coronaminister Hugo de Jonge zijn plannen voor de versnelling van de boostercampagne vrijdag toelichtte.

20 uur geleden
60-minners kunnen vanaf januari boosterprik krijgen

DEN HAAG (ANP) - Mensen onder de 60 jaar kunnen vanaf januari een boostervaccinatie krijgen tegen corona, mits zij hun laatste prik minimaal 6 maanden geleden hebben gehad. Dat zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag. Daarbij wordt geprikt "van oud naar jong".

22 uur geleden
Patiëntenclub zieke kinderen blij met advies voor coronaprik

UTRECHT (ANP) - Patiëntenorganisatie Kind en Ziekenhuis vindt het vaccineren van jonge kinderen met een verhoogd medisch risico tegen corona een goed idee. De Gezondheidsraad adviseerde vrijdag om kinderen van 5 tot en met 11 jaar die in die categorie vallen uit te nodigen voor een prik tegen het virus.

22 uur geleden
Gezondheidsraad: coronaprik voor 5-11-jarigen met medisch risico

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van 5 tot en met 11 jaar met een verhoogd risico om ernstig ziek te worden na een corona-infectie zouden uitgenodigd moeten worden voor een vaccinatie tegen het virus. Dat stelt de Gezondheidsraad in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om kinderen die onder behandeling van een kinderarts zijn omdat ze bijvoorbeeld een chronische longaandoening, een aangeboren hartafwijking of het downsyndroom hebben. Volgens de raad zijn het ongeveer 40.000 kinderen.

22 uur geleden
Aanvoer coronazelftesten ligt volgens drogisterijen op schema

DEN HAAG (ANP) - De aanvoer van de voorraad van coronazelftesten ligt op schema, laat het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) weten. De extra voorraad zelftesten die besteld is zodat er voor de toekomst genoeg zelftesten zijn, komt vanaf vrijdag en zaterdag binnen. "Dan gaat het om miljoenen zelftesten", zegt een woordvoerder. Sinds begin deze week grijpen veel mensen mis omdat de zelftesten op veel plekken uitverkocht waren.

23 uur geleden