Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen schommelt

Aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen schommelt

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat in een Nederlands ziekenhuis ligt, is afgelopen etmaal weer afgenomen. Momenteel houden 1488 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet. Dat zijn er 38 minder dan een etmaal geleden. Tussen zondag en maandag nam het aantal opgenomen coronapatiënten na een week van daling juist voor het eerst weer toe.

Op de verpleegafdelingen worden momenteel 1102 coronapatiënten verzorgd, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is een daling van 28 mensen ten opzichte van maandag. Er werden afgelopen etmaal 146 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de klinieken. Gemiddeld kwamen er afgelopen week dagelijks 127 nieuwe coronapatiënten op de verpleegafdelingen bij.

Medewerkers van de intensive cares behandelen dinsdag nog 386 mensen met ernstige Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn 10 patiënten minder dan maandag. Er kwamen 21 nieuwe ic-patiënten bij. Doordat er meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, daalde het totale aantal bezette ic-bedden toch. Ook in de klinieken was dit het geval.

Om de druk op de ziekenhuizen zoveel mogelijk te spreiden kunnen coronapatiënten worden verplaatst. Maandag zijn er vier mensen naar ziekenhuizen in een andere regio gebracht. Ook Duitsland helpt om de druk op de zorg in ons land te verkleinen. Bij de oosterburen liggen momenteel nog negen Nederlanders met corona op een intensive care.

Meer uit Binnenland

Pro-Palestijns lawaaiprotest bij verkiezingsdebat TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Pro-Palestijnse demonstranten verstoren met een lawaaiprotest een debat van EU-lijsttrekkers op de campus van de TU Eindhoven. Een ANP-verslaggever ziet zo'n 25 betogers met Palestijnse vlaggen zwaaien. Een deel van hen draagt gezichtsbedekking.

6 minuten geleden
Tweede Kamer steunt wet die meer soorten spionage strafbaar stelt

DEN HAAG (ANP) - Meer vormen van spionage moeten strafbaar worden, vindt bijna de hele Tweede Kamer. Een wetsvoorstel dat dat regelt, kreeg dinsdag steun van alle fracties behalve DENK en FVD.

13 minuten geleden
24 aangiften van jonge slachtoffers digitale ontucht Hagenaar

DEN HAAG (ANP) - Tot nu toe hebben 24 meisjes aangifte gedaan tegen een 26-jarige man uit Den Haag, die wordt verdacht van het online misbruiken van jonge kinderen van 6 tot 14 jaar oud in Nederland en België. Op zijn computer zijn 4000 pornografische afbeeldingen gevonden, meldde de officier van justitie dinsdag op de eerste inleidende zitting in de rechtbank in Den Haag.

20 minuten geleden
Friesland wil in 2050 evenveel energie verbruiken als opwekken

LEEUWARDEN (ANP) - Friesland wil in 2050 evenveel energie opwekken als verbruikt wordt in de provincie. Dat staat in de Friese Energievisie die dinsdag is gepresenteerd. Om de doelen te halen moet Friesland veel minder gaan verbruiken en in het optimale geval 4,4 terawattuur energie meer gaan opwekken. Friesland is volgens gedeputeerde Sijbe Knol de eerste provincie met een energievisie.

58 minuten geleden
Russisch visserschip niet meer welkom in Eemshaven

DEN HAAG (ANP) - Een Russisch visserschip is niet meer welkom in de Eemshaven in het noorden van Groningen. Dat gebeurt om het risico op spionage te beperken, zei demissionair minister Kajsa Ollongren (Defensie) tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Universiteit Eindhoven: gesprek met betogers goed verlopen

EINDHOVEN (ANP) - Het gesprek dat het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven dinsdagmiddag had met drie pro-Palestijnse demonstranten is goed en respectvol verlopen. Dat zei een woordvoerder van de universiteit na afloop. "We hebben een toelichting gegeven op onze standpunten zoals we die eerder hebben verwoord in een reactie die online staat."

1 uur geleden
Universiteit Maastricht besluit later over overnachting betogers

MAASTRICHT (ANP) - Het is nog niet duidelijk of de pro-Palestijnse betogers bij de Universiteit Maastricht daar komende nacht opnieuw mogen overnachten. Volgens een woordvoerder van de universiteit wordt dat in de loop van de avond bepaald. De demonstratie verloopt momenteel "heel rustig en vreedzaam", zegt hij.

2 uur geleden