Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronagevallen weer gestegen

Aantal coronagevallen weer gestegen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is weer gestegen. Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn 6093 positieve tests geregistreerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat meldde vrijdag 5974 gevallen, maar dat waren er uiteindelijk na correctie 5967. Donderdag waren het er 5729.

Het aantal sterfgevallen steeg met 48. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Vrijdag werden er 51 coronadoden gemeld, donderdag 75.

In Amsterdam zijn afgelopen etmaal 415 positieve tests geregistreerd. Het aantal besmettingen in Rotterdam steeg met 326. Verder werden 131 Hagenaars en 96 Tilburgers positief getest. In Eindhoven werden 82 mensen positief bevonden. Van de veiligheidsregio 's staat Rotterdam-Rijnmond nog bovenaan met 647 besmettingen.

Hoger

Sinds het begin van de uitbraak in februari is het coronavirus vastgesteld bij 479.365 mensen in Nederland.

Het werkelijke aantal besmettingen in Nederland ligt waarschijnlijk aanzienlijk hoger. In de beginfase van de uitbraak werd lang niet iedereen getest. Daardoor is een onbekend aantal mensen overleden of genezen zonder dat ooit is vast komen te staan dat ze het virus onder de leden hadden. Tijdens de tweede golf lukte het niet iedereen om een testafspraak te maken. Ook daardoor kunnen mensen zijn overleden aan het virus of zijn genezen zonder ooit te weten dat ze besmet waren geraakt.

Sterfgevallen

Het aantal bevestigde sterfgevallen door corona in Nederland ligt inmiddels op 8870.

In de week vanaf 15 november telde het RIVM in totaal 37.001 positieve tests en 434 sterfgevallen. Dat is wel een groot verschil met de week van 25 oktober, toen er 70.046 positieve tests waren en 376 sterfgevallen.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 3 maanden geleden
Zal het niet eens tijd worden dat Rutte ballen aan zijn lijf krijgt?? Naast een aantal andere missers draait hij steeds weer om als een blad aan een boom, enige consistentie is ver te zoeken. Neem de draai in EU over steun aan een RIJK Italie en Spanje en het om zeep helpen van de 100 jaar oude traditie van zwarte piet. Nu weer covid-19 maatregelen waaruit elke logica verdwenen is en er maar wat geroepen lijkt te worden. Mensen worden het beu dat de haarden in Nerderland niet aangepakt worden en niet een heel land plat te leggen. We zijn te klein zegt hij dan en wat een onzin is dat, hij durft het gewoon niet. Toch niet vreemd dat mensen zeggen fuck of met de regering en de maatregelen. Groot gelijk voor de mevrouw die haar bowling met bar weer opende, dat zou elke zaak die nog verplicht gesloten is ook moeten doen!!!
willy70 3 maanden geleden
Omdat mensen beter de handen wassen en meer afstand houden en minder contact hebben is er minder griep. Heel logisch volgens mij
pwverhelst 3 maanden geleden
Ik mag toch wel aannemen dat u bekend bent met het begrip "oversterfte"
V.v.C. 3 maanden geleden
Vreemd dat de griep niet meer bestaat?
GebakkenBanaan 3 maanden geleden
Overheid = Gif.
AH van M 3 maanden geleden
Testen en Vaccin heeft ook geen enkele zin als sociale contacten te hoog zijn,dan komt er ook geen einde aan.. Beste optie is gewoon scholen helemaal sluiten en net zolang online lessen tot virus weg is of beheersbaar is.. Nederland heeft massaal aantal tienermoeders en dat komt niet door App'n ! Jeugd heeft teveel fysieke contacten en komen overal en teveel wisselende partners.. Iedereen wil zo graag die stomme smartphone en social media en alles online en totaal verslaafd met telefoon in de auto of op de fiets maar online les is teveel gevraagd ??? Moeders en kinderen hebben allemaal internet dus gewoon online lessen.. Mondkapjes heeft ( blijkt dus nu ) ook geen effect..Thuis werken en online school is de oplossing !
ikbenboos 3 maanden geleden
dat hele testgedoe deugt niet. straks om de 3 dagen?? wie gaat daar voor opdraaien? Elton Musk op 1 dag 4 testen : 2 wel en 2 niet. die testen zijn dan hier ook helemaal niet voor bedoeld. die injecties straks blijkbaar wel?? ik ben geen proefkonijn.

Meer uit Gezond

Zelftest naar verwachting vanaf volgende maand beschikbaar

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet hoopt dat mensen vanaf volgende maand zelf een coronasneltest kunnen afnemen. Het idee is dat de zogenoemde antigeentesten beschikbaar komen voor werkgevers en voor het onderwijs, maar ook voor ongeveer een tientje in winkels komen te liggen.

15 uur geleden
Afgelopen etmaal 4727 coronabesmettingen gemeld

BILTHOVEN (ANP) - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn er 4727 nieuwe coronagevallen bij gekomen. Dat is iets boven het gemiddelde, want in de afgelopen week registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gemiddeld 4470 gevallen per etmaal. Dat gemiddelde begint de laatste tijd wat stabieler te worden.

15 uur geleden
Depressie Vereniging vraagt hulp bij wegwerken wachtlijst

AMERSFOORT (ANP) - De Depressie Vereniging heeft staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in een 'brandbrief' om hulp gevraagd bij het wegwerken van de enorme wachtlijst voor zogenoemd 'lotgenotencontact'. Mensen met een depressie hebben het tijdens deze coronacrisis extra moeilijk, aldus de vereniging.

15 uur geleden
Thuiswonende 75-plussers krijgen uitnodiging coronaprik

BILTHOVEN (ANP) - Honderdduizenden 75- tot 79-jarige Nederlanders die nog op zichzelf wonen, zijn aan de beurt om een coronavaccin te krijgen. Zij ontvangen vanaf zaterdag een uitnodiging van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waarmee ze een prikafspraak kunnen maken. Het gaat om ongeveer 812.000 mensen, die worden ingeënt met het middel Comirnaty van Pfizer en BioNTech. Voor de prik kunnen ze terecht bij meer dan zestig vaccinatielocaties in het land.

17 uur geleden
Ruim driekwart van de operatiekamers weer in gebruik

UTRECHT (ANP) - Er wordt ondanks de coronacrisis weer meer geopereerd. In vergelijking met een normale situatie zonder corona was deze week 77 procent van de operatiekamers in gebruik. Vorige week was dit nog 72 procent van de normale capaciteit. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit.

17 uur geleden
Van Engelshoven wil dit voorjaar sneltests op alle universiteiten

DEN HAAG (ANP) - Alle universiteiten en hogescholen kunnen dit voorjaar weer (deels) open met gebruik van sneltesten, denkt minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs). Een exacte datum kan de minister niet geven, omdat die volgens haar afhankelijk is van de besmettingscijfers. "We willen dat zo snel mogelijk, zolang het veilig en verantwoord kan", aldus Van Engelshoven.

18 uur geleden
Mogelijk 1 coronabesmetting tijdens Fieldlab-voetbalwedstrijd

NIJMEGEN (ANP) - Tijdens de Fieldlab-voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap is mogelijk één supporter besmet geraakt met het coronavirus. De persoon bevond zich tijdens de wedstrijd op een vooraf aangewezen vaste zitplaats op de tribune, waar diegene met een mondkapje gedurende de hele wedstrijd is blijven zitten.

19 uur geleden