Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronagevallen weer gestegen

Aantal coronagevallen weer gestegen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is weer gestegen. Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn 6093 positieve tests geregistreerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat meldde vrijdag 5974 gevallen, maar dat waren er uiteindelijk na correctie 5967. Donderdag waren het er 5729.

Het aantal sterfgevallen steeg met 48. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Vrijdag werden er 51 coronadoden gemeld, donderdag 75.

In Amsterdam zijn afgelopen etmaal 415 positieve tests geregistreerd. Het aantal besmettingen in Rotterdam steeg met 326. Verder werden 131 Hagenaars en 96 Tilburgers positief getest. In Eindhoven werden 82 mensen positief bevonden. Van de veiligheidsregio 's staat Rotterdam-Rijnmond nog bovenaan met 647 besmettingen.

Hoger

Sinds het begin van de uitbraak in februari is het coronavirus vastgesteld bij 479.365 mensen in Nederland.

Het werkelijke aantal besmettingen in Nederland ligt waarschijnlijk aanzienlijk hoger. In de beginfase van de uitbraak werd lang niet iedereen getest. Daardoor is een onbekend aantal mensen overleden of genezen zonder dat ooit is vast komen te staan dat ze het virus onder de leden hadden. Tijdens de tweede golf lukte het niet iedereen om een testafspraak te maken. Ook daardoor kunnen mensen zijn overleden aan het virus of zijn genezen zonder ooit te weten dat ze besmet waren geraakt.

Sterfgevallen

Het aantal bevestigde sterfgevallen door corona in Nederland ligt inmiddels op 8870.

In de week vanaf 15 november telde het RIVM in totaal 37.001 positieve tests en 434 sterfgevallen. Dat is wel een groot verschil met de week van 25 oktober, toen er 70.046 positieve tests waren en 376 sterfgevallen.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 week geleden
Zal het niet eens tijd worden dat Rutte ballen aan zijn lijf krijgt?? Naast een aantal andere missers draait hij steeds weer om als een blad aan een boom, enige consistentie is ver te zoeken. Neem de draai in EU over steun aan een RIJK Italie en Spanje en het om zeep helpen van de 100 jaar oude traditie van zwarte piet. Nu weer covid-19 maatregelen waaruit elke logica verdwenen is en er maar wat geroepen lijkt te worden. Mensen worden het beu dat de haarden in Nerderland niet aangepakt worden en niet een heel land plat te leggen. We zijn te klein zegt hij dan en wat een onzin is dat, hij durft het gewoon niet. Toch niet vreemd dat mensen zeggen fuck of met de regering en de maatregelen. Groot gelijk voor de mevrouw die haar bowling met bar weer opende, dat zou elke zaak die nog verplicht gesloten is ook moeten doen!!!
willy70 1 week geleden
Omdat mensen beter de handen wassen en meer afstand houden en minder contact hebben is er minder griep. Heel logisch volgens mij
pwverhelst 1 week geleden
Ik mag toch wel aannemen dat u bekend bent met het begrip "oversterfte"
V.v.C. 1 week geleden
Vreemd dat de griep niet meer bestaat?
GebakkenBanaan 1 week geleden
Overheid = Gif.
AH van M 1 week geleden
Testen en Vaccin heeft ook geen enkele zin als sociale contacten te hoog zijn,dan komt er ook geen einde aan.. Beste optie is gewoon scholen helemaal sluiten en net zolang online lessen tot virus weg is of beheersbaar is.. Nederland heeft massaal aantal tienermoeders en dat komt niet door App'n ! Jeugd heeft teveel fysieke contacten en komen overal en teveel wisselende partners.. Iedereen wil zo graag die stomme smartphone en social media en alles online en totaal verslaafd met telefoon in de auto of op de fiets maar online les is teveel gevraagd ??? Moeders en kinderen hebben allemaal internet dus gewoon online lessen.. Mondkapjes heeft ( blijkt dus nu ) ook geen effect..Thuis werken en online school is de oplossing !
ikbenboos 1 week geleden
dat hele testgedoe deugt niet. straks om de 3 dagen?? wie gaat daar voor opdraaien? Elton Musk op 1 dag 4 testen : 2 wel en 2 niet. die testen zijn dan hier ook helemaal niet voor bedoeld. die injecties straks blijkbaar wel?? ik ben geen proefkonijn.

Meer uit Gezond

Opnieuw minder coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is woensdag verder gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1606 coronapatiënten. Dat zijn er 77 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

14 uur geleden
Coronavaccin Pfizer en BioNTech vijf dagen goed in koelkast

MAINZ (ANP) - De opslag van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech bij zeer lage temperaturen is alleen nodig als het middel langdurig bewaard moet worden. Na de levering aan locaties voor inenting kan het vaccin vijf dagen in een gewone koelkast worden bewaard op 2 tot 8 graden Celsius. Dat meldde BioNTech tijdens een persconferentie naar aanleiding van de noodgoedkeuring door de Britse toezichthouder.

15 uur geleden
De Jonge over vaccinatieplan: snap zorgen, maar het is haalbaar

DEN HAAG (ANP) - Coronaminister Hugo de Jonge snapt dat zorgpartijen en vakbonden bezorgd zijn over zijn plan om in de eerste week van januari te beginnen met vaccineren. Maar hij blijft erbij dat die planning haalbaar is. Omdat een aantal dingen nog onzeker zijn, zullen uitvoerende instanties verschillende scenario's moeten hebben voor het begin van de vaccinatiecampagne, aldus De Jonge.

15 uur geleden
RIVM meldt fors meer positieve tests, aantal blijft schommelen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft flink schommelen. De afgelopen 24 uur zijn beduidend meer positieve coronatesten geregistreerd dan een dag eerder. Tussen dinsdag- en woensdagochtend heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 4942 meldingen gekregen. Een dag eerder noteerde het instituut 4063 besmettingen en dat waren er juist weer fors minder dan maandag.

15 uur geleden
RIVM zwijgt over vaccinatieprogramma

BILTHOVEN (ANP) - Er is nog vrijwel niets bekend over de uitvoering van het programma om mensen te vaccineren tegen Covid-19, terwijl begin januari volgens de planning van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de eerste mensen ingeënt zouden moeten worden. "Er is nog niks te melden, we zitten nog middenin de voorbereidingen. Als er inhoudelijk iets meer te melden valt, maken we dat bekend", zegt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

18 uur geleden
'Verschuiven borstkankeronderzoek leidt tot meer doden'

DEN HAAG (ANP) - Borstkankervereniging en KWF vinden het een slecht plan om het bevolkingsonderzoek borstkanker tot nader order te verschuiven van eens in de twee jaar naar eens in de drie jaar. Dit heeft volgens hen tot gevolg dat er meer vrouwen aan borstkanker zullen overlijden. De gezondheidsorganisaties roepen staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) op om het besluit te heroverwegen.

19 uur geleden
Coronavaccin Pfizer goedgekeurd in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en de Duitse biotechnoloog BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin wordt vanaf volgende week beschikbaar.

21 uur geleden