Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronagevallen stijgt voor de zesde dag op rij

Aantal coronagevallen stijgt voor de zesde dag op rij

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuw vastgestelde coronagevallen is voor de zesde dag op rij gestegen. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 7134 positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het hoogste aantal sinds 6 november.

Op zondag meldde het RIVM ruim 6800 positieve tests en op zaterdag meer dan 6500. Vorige week dinsdag kwamen ongeveer 4000 nieuwe gevallen aan het licht.

In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 41.000 nieuwe coronagevallen geregistreerd, wat neerkomt op ruim 5800 per dag. Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 560.000 Nederlanders positief getest.

Rotterdam

Rotterdam telde de meeste nieuwe gevallen. In de Maasstad zijn 338 mensen positief getest. In Amsterdam kwamen 223 gevallen aan het licht en in Deventer 109. Het aantal bevestigde besmettingen in Tilburg steeg met 104 en in Almere met 102. Den Haag noteerde 95 nieuwe gevallen, Utrecht en Amersfoort elk 86.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 19. Op zondag had het RIVM 25 sterfgevallen geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak zijn 9700 Nederlanders aan het virus overleden.

Meer uit Gezond

Beteugeling drankgebruik schiet niet erg op, aldus WHO

GENÈVE (ANP) - Het terugdringen van de alcoholconsumptie en de schade door drankgebruik wil in de Europese regio maar niet vlotten, constateert de wereldgezondheidsorganisatie WHO. De mensen in het gebied, 53 landen in Europa en Centraal-Azië, zijn gemiddeld nog altijd de grootste drinkers van de hele wereld. Er komen ook de minste geheelonthouders voor.

3 uur geleden
Verzuim in zorg neemt weer toe

AMSTERDAM (ANP) - Het verzuim onder zorgpersoneel nam het afgelopen kwartaal weer toe, zegt onderzoeksinstituut Vernet. Het kwam door meer korte afwezigheid (hooguit veertien dagen) van medewerkers. Dat is met 18 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Langdurig wegblijven nam amper toe.

4 uur geleden
Verdere stijging van aantal coronadeeltjes in riool

BILTHOVEN (ANP) - In de riolen zijn opnieuw meer deeltjes van het coronavirus te vinden. De zogenoemde virusvracht is voor de tiende week op rij gestegen. Dat wijst erop dat steeds meer mensen het virus onder de leden hebben.

21 uur geleden
NVWA roept op tot reinheid tegen Afrikaanse varkenspest

UTRECHT (ANP) - Nu de erg besmettelijke Afrikaanse varkenspest (AVP) vaker voorkomt in Duitsland, roept de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op tot zo goed mogelijke reiniging en ontsmetting van diertransportmiddelen om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt en ook in ons land komt.

21 uur geleden
Ook Eindhovense Co-Med-patiënten kunnen naar andere huisarts

EINDHOVEN (ANP) - Ongeveer 1700 mensen die waren aangesloten bij een huisartsenpraktijk in Eindhoven van de failliete keten Co-Med hebben binnenkort een andere vaste huisarts. Vanaf 1 september kunnen ze terecht bij een nieuwe praktijk, meldt zorgverzekeraar CZ. Die coördineert de afhandeling van Co-Med.

1 dag geleden
Ministerie verduidelijkt advies over verontreinigd zeeschuim

DEN HAAG (ANP) - De overheid heeft onlangs een advies over de risico's van met PFAS verontreinigd zeeschuim verduidelijkt op de site zwemwater.nl. Voorheen waarschuwde de site mensen om "alert" te zijn als kinderen en huisdieren in zeeschuim spelen. Nu staat er "laat kinderen en huisdieren er niet in spelen". Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lieten bezoekers van de site weten dat de tekst niet duidelijk was. Daarop is de woordkeuze aangepast.

1 dag geleden
VN-fonds: nog steeds lopen te veel mensen hiv op

GENÈVE (ANP) - Ongeveer 1,3 miljoen mensen wereldwijd zijn vorig jaar besmet geraakt met hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Dat is aanzienlijk minder dan ruim tien jaar geleden, maar nog altijd meer dan drie keer zo hoog als de internationale doelstellingen. Wereldleiders hadden met elkaar afgesproken dat ze maatregelen zouden nemen om het aantal nieuwe besmettingen volgend jaar te beperken tot hooguit 370.000.

3 dagen geleden