Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronagevallen, opnames en doden stijgt onverminderd

Aantal coronagevallen, opnames en doden stijgt onverminderd

BILTHOVEN (ANP) - Aan de nieuwe opmars van het coronavirus komt voorlopig nog geen einde. Het aantal positieve tests stijgt onverminderd door, net als het aantal ziekenhuisopnames en het aantal geregistreerde sterfgevallen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt elke dinsdag hoeveel positieve tests er in de voorgaande zeven dagen zijn geweest. Vorige week meldde het instituut 38.733 bevestigde besmettingen in een week tijd. Dat was 50 procent meer dan de week ervoor, en sindsdien is het aantal positieve tests in ongeveer hetzelfde tempo blijven stijgen. In de zes dagen na het laatste weekcijfer kreeg het RIVM meer dan 46.000 positieve tests, gemiddeld 7700 per dag. Daarmee zou het weekcijfer dinsdag kunnen uitkomen op 53.000 tot 55.000

Het RIVM meldt dinsdag ook bij hoeveel mensen de coronaklachten zo erg waren dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. Bij de cijfers van vorige week waren er 584 opnames, waarvan 110 op de intensive cares. Dit stijgt waarschijnlijk richting de 700. Het aantal meldingen van sterfgevallen loopt ook snel op. Dat weekcijfer komt waarschijnlijk boven de 100 uit. Vorige week meldde het RIVM dat het in zeven dagen tijd 78 berichten had gekregen dat een coronapatiënt aan het virus was gestorven, de week ervoor 48.

Het instituut berekent dinsdag ook het nieuwe reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt. Het cijfer stond eind vorige week op 1,26.

Op basis van de weekcijfers stelt de overheid elke dinsdag vast wat het landelijke risiconiveau is. Dit waarschuwingssysteem is drie weken geleden ingevoerd. Nederland staat momenteel op zorgelijk, het middelste van de drie niveaus. Het is niet duidelijk of Nederland nu op het hoogste niveau, ernstig, wordt ingeschaald.

Meer uit Buitenland

Premier Estland: Rutte zou alweer vierde NAVO-topman uit NL zijn

TALLINN (ANP) - Premier Kaja Kallas van Estland heeft kanttekeningen geplaatst bij de kandidatuur van Mark Rutte om topman te worden voor de NAVO. Ze noemt het belangrijk dat de volgende secretaris-generaal uit een land komt dat voldoet aan de NAVO-norm om 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) uit te geven aan defensie.

1 uur geleden
Palestijnen melden meer dan 30.000 doden in Gaza sinds 7 oktober

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft donderdag bekendgemaakt dat het dodental in de Gazastrook "meer dan 30.000" bedraagt ​​sinds het begin van de oorlog met Israël op 7 oktober.

3 uur geleden
Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

PRAAG (ANP) - Het lagerhuis van het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, mits een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

5 uur geleden
Palestijnen melden tientallen doden door aanvallen Israël in Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Israëlische luchtaanvallen hebben in de nacht van woensdag op donderdag minstens 25 mensen gedood in de vluchtelingenkampen Nuseirat en Bureij in centraal Gaza, meldt het Palestijnse persbureau Wafa.

6 uur geleden
Media: VS overwegen Gaza vanuit de lucht hulp te leveren

WASHINGTON (ANP) - Nu Israël de leveringen over land van humanitaire hulp aan Gaza vertraagt en dikwijls simpelweg verhindert, overwegen de Verenigde Staten rechtstreeks hulp te bieden aan de Palestijnen in Gaza via de lucht. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform Axios.

7 uur geleden
Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

CHICAGO (ANP) - Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Daarmee zou Trump de anti-opstandclausule van het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet hebben overtreden.

8 uur geleden
Leiders Congres VS voorkomen overheidssluiting met tijdelijke deal

WASHINGTON (ANP) - De leiders van de twee kamers van het Amerikaanse congres hebben een overeenkomst bereikt die tijdelijke financiering garandeert van de overheidsuitgaven in 2024, waardoor een mogelijke sluiting van de overheid op zaterdag wordt vermeden. Dat melden de Democratische meerderheidsleider in de Senaat, Chuck Schumer, en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Republikein Mike Johnson.

8 uur geleden