Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronagevallen in Duitsland weer lager

Aantal coronagevallen in Duitsland weer lager

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur 3883 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM. Het aantal sterfgevallen als gevolg van de ziekte Covid-19 is gestegen met 415.

Het aantal besmettingen is lager dan op maandag, toen het om 4369 nieuwe gevallen ging. Op zondag werden er nog 7676 besmettingen gemeld en op zaterdag 9164.

In totaal zijn er nu 2.394.811 Duitsers met het coronavirus besmet. Ook zijn er 68.318 overlijdensgevallen geregistreerd.

Duitsland zit momenteel in een lockdown die tot zeker 7 maart duurt. Ook verlengden de autoriteiten recent het inreisverbod uit landen waar veel besmettingen met coronamutaties zijn, zoals onder meer het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Opnieuw bijna 10.000 nieuwe besmettingen gemeld in Duitsland

BERLIJN (RTR) - In Duitsland zijn er in de afgelopen 24 uur 9762 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM. Het nieuw gemelde aantal is iets minder dan een dag eerder, toen het RKI 9997 besmettingen meldde.

1 minuut geleden
Honderden Belgen doen mee aan test met Chinees coronavaccin

BRUSSEL (ANP) - Tussen de 300 en 400 Belgen doen binnenkort mee aan een proef en laten zich inenten met een Chinees vaccin. Het is voor het eerst dat er in België getest zal worden met een vaccin van een Chinees bedrijf. Dat schrijven verschillende Belgische media zaterdag.

42 minuten geleden
Nabestaanden nemen afscheid van Britse coronaheld 'Captain Tom'

LONDEN (ANP) - De uitvaart van de Britse coronaheld Tom Moore wordt zaterdag in besloten kring gehouden. De oorlogsveteraan kreeg in zijn land een heldenstatus door zijn wandelactie om geld op te halen voor de Britse gezondheidszorg. Hij overleed eerder deze maand nadat hij zelf het coronavirus had opgelopen.

1 uur geleden
Biden: we liggen voor op schema met vaccineren

HOUSTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd dat de vaccinatiecampagne van zijn regering soepel verloopt. "We liggen weken voor op schema", zei hij tijdens een bezoek aan de staat Texas. Biden beloofde in de eerste 100 dagen van zijn presidentschap 100 miljoen prikken tegen het coronavirus. De afgelopen vijf weken zijn meer dan 50 miljoen vaccins toegediend.

3 uur geleden
Honderden gevangenen ontsnapt in Haïti, 25 doden

PORT-AU-PRINCE (ANP) - Bij een gewelddadige gevangenisuitbraak donderdag in Haïti zijn vierhonderd gedetineerden ontsnapt en zijn 25 mensen om het leven gekomen. Vrijdag (lokale tijd) hebben lokale autoriteiten pas bekendgemaakt hoeveel mensen er precies zijn ontsnapt en overleden bij de grote uitbraak in de hoofdstad van het Caraïbische land, Port-au-Prince.

4 uur geleden
Ministerie van Financiën VS treft sancties wegens Khashoggi-moord

WASHINGTON (ANP/DPA) - Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft wegens de brute moord op journalist Jamal Khashoggi een voormalig adviseur van de Saudische kroonprins en een elite-eenheid van het koningshuis op de sanctielijst gezet. Het gaat om de voormalige plaatsvervangend chef van de geheime dienst Ahmed al-Asiri en de snelle interventiemacht RIF. Van maatregelen tegen kroonprins Mohammed bin Salman, de feitelijke machthebber in Riyad, was vrijdag in Washington geen sprake.

7 uur geleden
Verloofde Khashoggi: gerechtigheid

DUBAI (ANP/RTR) - Hatice Cengiz, de verloofde van de om het leven gebrachte Saudische journalist Jamal Khashoggi, vindt dat gerechtigheid is gedaan door het rapport van de Amerikaanse geheime dienst over de moord op haar man. Daarin wordt gesteld dat de machtige Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de operatie om dissident Khashoggi te arresteren of te doden heeft goedgekeurd.

8 uur geleden