Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronagevallen daalt naar niveau van begin omikrongolf

Aantal coronagevallen daalt naar niveau van begin omikrongolf

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests daalt verder. Waarschijnlijk komt het aantal bevestigde besmettingen uit op het laagste niveau sinds het begin van dit jaar, toen de omikrongolf op gang begon te komen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt dinsdag weer met de wekelijkse cijfers. Vorige week meldde het instituut dat het in zeven dagen tijd 313.318 meldingen van positieve tests had gekregen. Dat was 27 procent minder dan de week ervoor.

In de zes dagen erna zijn iets meer dan 190.000 positieve testresultaten geregistreerd, gemiddeld bijna 32.000 per dag. Het weektotaal zou daarmee kunnen uitkomen op rond de 220.000. Dat zou het laagste aantal in elf weken tijd zijn. Vergeleken met vorige week komt het neer op een daling van ongeveer 30 procent. Het is niet duidelijk of die daling komt doordat mensen minder gauw bereid zijn om zich te laten testen, of doordat er daadwerkelijk minder besmettingen zijn om vast te stellen.

Het RIVM meldt dinsdag ook hoeveel mensen met corona onder de leden in de afgelopen week in een ziekenhuis zijn beland. Vorige week ging het om 1616 nieuwe opnames, van wie 1291 vanwege de besmetting werden opgenomen. De rest had andere klachten en bleek toevallig ook besmet te zijn. Beide aantallen waren iets lager dan de week ervoor. Van de 1616 belandden 114 op de intensive care, en bij 91 van hen was de coronabesmetting de oorzaak. Dat was juist een toename.

In diezelfde periode registreerde het instituut 95 sterfgevallen door toedoen van het virus.

Meer uit Binnenland

Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

3 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

4 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

5 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

5 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

5 uur geleden
Lichamen twee vrouwen gevonden bij plek fataal ongeval Delft

DELFT (ANP) - In de buurt van de plek van een fataal ongeval in Delft, waarbij een man om het leven kwam en een ander zwaargewond raakte, zijn twee lichamen in het water gevonden. Dat meldt de politie. Het gaat om twee vrouwen. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om twee passagiers van de auto. "Maar dat moet nog met zekerheid worden vastgesteld", aldus een politiewoordvoerster.

6 uur geleden
Voetganger Zuidhorn zwaargewond door aanrijding met trein

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een trein. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op een bewaakte spoorwegovergang aan De Gast in het Groningse Zuidhorn.

6 uur geleden