Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronagevallen daalt met ruim een kwart

Aantal coronagevallen daalt met ruim een kwart

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatesten daalt snel. In de afgelopen week zijn 313.318 besmettingen bevestigd en geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is 27 procent minder dan een week eerder.

In de beide weken ervoor waren er meer dan 400.000 positieve tests. Die piek was voorspeld. De versoepeling van de coronamaatregelen viel samen met carnaval.

Het aantal positieve tests daalt in vrijwel elke leeftijdsgroep, behalve ouderen. Bijna 2000 mensen van 90 jaar en ouder kregen afgelopen week te horen dat ze besmet zijn geraakt, 12 procent meer dan een week eerder.

Ziekenhuisopnames

De GGD'en voerden vorige week iets meer dan 450.000 coronatesten uit, tegen ruim 625.000 een week eerder. Het is niet duidelijk of dit komt doordat minder mensen bereid zijn zich te laten testen, of doordat er minder besmettingen zijn om te testen.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde iets. Vorige week zijn 1616 mensen met corona onder de leden in het ziekenhuis opgenomen. Bij 1291 van hen was het coronavirus de reden van opname, de overigen hadden andere klachten en bleken toevallig ook besmet te zijn. Een week eerder waren er 1742 ziekenhuisopnames, waarvan 1327 vanwege het virus. Het aantal mensen dat met corona op een intensive care belandde, steeg wel, van 99 naar 114.

Reproductiegetal

Het aantal gemelde sterfgevallen daalde. In de afgelopen week kreeg het RIVM bericht dat 95 mensen aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden, tegen 104 een week eerder.

Het reproductiegetal komt voor het eerst in een maand onder de 1 uit. Het cijfer, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, staat nu op 0,87. Dat betekent dat een groep van honderd mensen met corona gemiddeld 87 anderen besmet. Zij dragen het virus over aan 76 mensen, die vervolgens 66 anderen aansteken. Bij elke stap wordt de groep dragers kleiner, waardoor het virus het steeds moeilijker krijgt om nieuwe mensen te infecteren.

Meer uit Gezond

Twentse ziekenhuizen werken nauwer samen, fusie is mogelijk

ENSCHEDE (ANP) - De ziekenhuizen in de Twentse steden gaan nauwer samenwerken. Mogelijk leidt dat uiteindelijk tot een fusie van Medisch Spectrum Twente (Enschede) en Ziekenhuisgroep Twente (Hengelo en Almelo).

2 dagen geleden
Pfizer begint weer met proef nieuwe afslankpil

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse farmaconcern Pfizer begint later dit jaar met proeven voor een eens per dag te nemen versie van zijn afslankpil danuglipron. Eind vorig jaar staakte het bedrijf de ontwikkeling van een tweemaal daags te nemen versie van deze experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiƫnten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen.

3 dagen geleden
Zorginstituut wil medicijn tegen baarmoederkanker in basispakket

UTRECHT (ANP) - Een nieuw medicijn tegen baarmoederkanker verdient het volgens Zorginstituut Nederland om te worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Het instituut heeft daar een positief advies over uitgebracht aan minister Fleur Agema (Volksgezondheid).

3 dagen geleden
Mensen zonder klachten niet meer automatisch getest op chlamydia

BILTHOVEN (ANP) - Mensen die mogelijk chlamydia hebben opgelopen, hoeven niet meer standaard op besmetting te worden getest wanneer ze geen klachten hebben. Dat moet voorkomen dat ze antibiotica krijgen terwijl ze die niet nodig hebben. Overbehandeling kan ziekteverwekkers resistent maken.

3 dagen geleden
Adviesraden tegen kabinet: Nederlanders moeten meer bewegen

DEN HAAG (ANP) - De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en de Nederlandse Sportraad maken zich grote zorgen over de gezondheid van Nederlanders. In een brief aan het kabinet melden ze donderdag hoe daar iets aan gedaan kan worden: er moet een groene leefomgeving zijn en genoeg toegankelijke sportfaciliteiten, zodat Nederlanders meer gaan bewegen.

3 dagen geleden
Ook komend najaar coronavaccin voor 60-plussers en risicogroepen

BILTHOVEN (ANP) - Mensen die verhoogde risico's lopen om ernstig ziek te worden als ze het coronavirus oplopen, komen ook dit najaar weer in aanmerking voor een coronaprik. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat weten dat de nieuwe vaccinatieronde op 16 september begint en op 6 december eindigt.

3 dagen geleden
Schouwen-Duiveland houdt toch enige medisch-specialistische zorg

ZIERIKZEE (ANP) - Inwoners van Schouwen-Duiveland behouden toch nog een bescheiden vorm van medisch-specialistische zorg in de buurt. Op een zorgpunt in Zierikzee, waar ook onder meer de huisartsenpost is gevestigd, kunnen inwoners vanaf september terecht voor poliklinische spreekuren. Ziekenhuis Adrz heeft dat woensdag bekendgemaakt. Specialismen als interne geneeskunde, oncologie, cardiologie en neurologie krijgen er een plaats.

4 dagen geleden