Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronadoden op Aruba blijft stijgen

Aantal coronadoden op Aruba blijft stijgen

ORANJESTAD (ANP) - Het aantal coronadoden op Aruba blijft toenemen. Donderdag werd bekendgemaakt dat de 23e coronapatiënt op het eiland is overleden. Het aantal besmette personen werd donderdag vastgesteld op 1617. Momenteel liggen er 37 patiënten die zijn besmet met Covid-19 in het ziekenhuis, daarvan ligger er elf op de intensive care.

Eerder sloegen artsen in het Horacio E. Oduber Hospitaal, het enige ziekenhuis van Aruba, alarm over de stijging van het aantal patiënten die zijn besmet met het longvirus. Het ziekenhuis heeft 33 ic-bedden, en dat aantal kan worden opgeschaald met twintig.

Op het eiland is kritiek ontstaan over het controleren van de mensen die thuis in quarantaine of isolatie moeten verblijven omwille corona. Afgelopen week vond een controle plaats bij 334 personen, daarvan waren er 68 niet thuis. Zij kregen daarvoor een boete van 1000 Arubaanse florin (ongeveer 500 euro).

Minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport Dangui Oduber maakte daarop bekend dat het team dat controles uitvoert is versterkt met tachtig extra personen. Daarbij gaat het om ambtenaren die (tijdelijk) als controleur worden ingezet.

Meer uit Binnenland

Jill Helena blij dat OM met hoger beroep 'achter haar zaak staat'

AMSTERDAM (ANP) - The Voice-finaliste Jill Helena is blij dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep gaat in de zaak van Ali B. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra laten weten aan het ANP. De rapper werd eerder deze maand veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor verkrachting en een poging tot verkrachting. Hij werd vrijgesproken van een verkrachting en twee aanrandingen. Het OM gaat tegen alle drie vrijspraken in beroep, werd woensdag bekend.

27 seconden geleden
OM eist elf jaar cel voor doden vrouw in Zeewolde

LELYSTAD (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag elf jaar gevangenisstraf geëist tegen de 58-jarige Thomas van der H., voor het doden van zijn 63-jarige partner, op 21 november 2020 in Zeewolde. "Ik ben echt onschuldig", verklaarde Van der H. bij de rechtbank in Lelystad.

3 minuten geleden
Onderzoek naar compensatie getroffen ondernemers 'wolvengebied'

LEUSDEN (ANP) - Meerdere overheden onderzoeken of ondernemers die inkomsten mislopen door het afsluiten van landgoed Den Treek bij Leusden, gecompenseerd kunnen worden. "Daarbij wordt breed onderzocht welke regelingen en andere mogelijkheden er zijn voor het verstrekken van compensatie", zegt een woordvoerster van de gemeente Leusden. Op een deel van Den Treek geldt sinds donderdag een noodbevel na incidenten met een wolf, voor de rest van het gebied is het advies om daar niet te komen.

18 minuten geleden
'Zenuwachtig ogende' Schoof oogst lof op eerste werkbezoek

DOETINCHEM (ANP) - Premier Dick Schoof is met lof en warme woorden onthaald op zijn eerste werkbezoek, aan het inloopcentrum voor thuislozen De Stadskamer in Doetinchem. Volgens directeur-bestuurder Janneke Rijks oogde Schoof "licht zenuwachtig", maar "ontdooide" hij in gesprekken met bezoekers.

56 minuten geleden
Ook OM gaat in hoger beroep in zaak tegen rapper Ali B

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak tegen Ali B. Eerder maakte de rapper zelf al bekend in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

1 uur geleden
Te veel runderen vervoerd direct voor of na het kalven

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat "maximaal inzetten" op het voorkomen van vervoer van runderen die binnenkort moeten bevallen of nog maar pas een kalf hebben gekregen. In 2023 werden volgens de autoriteit "te vaak" dieren in een dergelijke toestand getransporteerd, hetgeen geldt als een zware overtreding.

3 uur geleden
Ondernemers in 'wolvengebied' Leusden zien gasten wegblijven

LEUSDEN (ANP) - Ondernemers in de gemeente Leusden hebben sinds de afsluiting van landgoed Den Treek te maken met annuleringen en een fors teruglopend aantal bezoekers. Een deel van het omvangrijke natuurgebied is sinds donderdag dicht, na twee recente incidenten met een wolf. "We missen nu de passanten; wandelaars en fietsers die spontaan op het terras aanschuiven", zegt Kees Haalboom, eigenaar van pannenkoekenhuis Bergzicht. Hij heeft al bij de gemeente en de provincie Utrecht aangeklopt voor mogelijke compensatie voor gemiste inkomsten.

3 uur geleden