Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronabesmettingen Zuid-Afrika boven 500.000

Aantal coronabesmettingen Zuid-Afrika boven 500.000

KAAPSTAD (ANP/AFP/RTR) - Het aantal coronabesmettingen in Zuid-Afrika is gestegen tot boven de 500.000, meldt het ministerie van Gezondheid. Het aantal vastgestelde besmettingen staat op 503.290. De afgelopen 24 uur kwamen er 10.107 besmettingen bij.

Zuid-Afrika heeft op vier landen na de meeste geregistreerde besmettingen met het longvirus ter wereld. Alleen in de VS, Brazilië, India en Rusland is het virus bij meer mensen geconstateerd.

Volgens de officiële cijfers zijn ruim 8000 mensen in Zuid-Afrika overleden aan het coronavirus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Erdogan waarschuwt voor escalatie gasconflict Middellandse Zee

ANKARA (ANP/RTR/DPA) - De Turkse president Erdogan heeft gewaarschuwd voor de gevolgen als een Turks onderzoeksschip in de Middellandse Zee wordt aangevallen. De Oruc Reis zoekt daar naar olie en gas en volgens de Turkse leider zal bij agressie tegen het schip een "hoge prijs" betaald moeten worden.

44 minuten geleden
Netanyahu: deal met Emiraten 'begin van een nieuw tijdperk'

JERUZALEM (ANP/AFP) - De deal tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten is het begin van een "nieuw tijdperk" voor Israël en de Arabische wereld. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die benadrukte dat het akkoord niet betekent dat de annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever nu definitief van de baan is.

1 uur geleden
WHO: geen bewijs voor verspreiding coronavirus via eten

GENÈVE (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie benadrukt dat er geen bewijs is dat het coronavirus zich kan verspreiden via voedsel. De WHO reageerde op berichten dat het virus is aangetroffen in geïmporteerd bevroren voedsel en op verpakkingen van levensmiddelen in China.

2 uur geleden
Israël schort annexatie Palestijnse gebieden op na akkoord

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - Israël schort de internationaal uiterst omstreden annexatie van Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever op. Dat maakte de Amerikaanse president Trump bekend. De stap maakt deel uit van een historisch, door Washington bemiddeld akkoord tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

4 uur geleden
Amerikaanse recherche doet mee aan onderzoek explosie Beiroet

WASHINGTON/BEIROET (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse recherche doet mee aan het internationale onderzoek naar de oorzaak van de verwoestende explosie vorige week in de Libanese hoofdstad Beiroet. De FBI treedt toe tot het team van Libanese en internationale onderzoekers, aldus een topdiplomaat van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

4 uur geleden
Wereldwijd dodental door pandemie boven de 750.000

BALTIMORE (ANP) - Het coronavirus heeft wereldwijd inmiddels het leven gekost aan meer dan 750.000 patiënten. Bij ruim 20 miljoen mensen is vastgesteld dat ze besmet zijn geraakt.

5 uur geleden
Wit-Russisch regime begint gevangenen vrij te laten

MINSK (ANP/RTR/AFP) - Het Wit-Russische regime is begonnen gevangenen vrij te laten die de afgelopen dagen waren opgepakt tijdens demonstraties tegen dictator Loekasjenko. Van de betogers die in de hoofdstad Minsk vrijkwamen, hadden sommige blauwe plekken. Ze zeiden dat ze dicht opeengepakt in cellen hadden gezeten. Gevangen zouden zijn mishandeld, bijvoorbeeld afgeranseld.

7 uur geleden