Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronabesmettingen stijgt met ongeveer 3000

Aantal coronabesmettingen stijgt met ongeveer 3000

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen is tussen zaterdagochtend en zondagochtend gestegen met 2995. Dat is een nieuw dagrecord. Tussen donderdag en vrijdag nam het aantal positieve tests met 2777 toe. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 18.000 mensen positief getest, blijkt uit gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het aantal gemelde sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 8. Verder nam het aantal ziekenhuisopnames toe met 37, het hoogste aantal sinds 16 mei. Dat wil niet zeggen dat die mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden of opgenomen, omdat zulke gegevens soms wat later worden verwerkt. Als ziekenhuizen op maandag hun administratie uit het weekeinde doorgeven, is dat pas op dinsdag terug te zien in de gegevens van het RIVM.

Amsterdam telde afgelopen etmaal een recordaantal van 465 positieve tests. In de hoofdstad zijn nu 12.018 besmettingen bevestigd. Precies twee maanden geleden, op 27 juli, stond de teller op 3020.

In Rotterdam kwamen afgelopen etmaal 282 besmettingen aan het licht. Het totaal aantal vastgestelde gevallen in de Maasstad steeg daarmee tot boven de 9000. In Den Haag steeg het aantal meldingen met 229.

In de gemeenten Zaanstad en Groningen is het aantal besmette mensen boven de duizend uitgekomen. In Groningen testten 37 mensen positief, waardoor de teller nu op 1007 staat. In Zaanstad steeg het aantal bevestigde gevallen met 33 tot 1012.

Sinds het begin van de uitbraak in februari is het coronavirus bij 111.626 mensen in Nederland vastgesteld. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk aanmerkelijk hoger. In de eerste maanden werd lang niet iedereen getest. Door capaciteitsgebrek bij laboratoria is het de laatste weken ook moeilijk om een afspraak voor een test te maken, waardoor niet alle potentiële patiënten kunnen worden getest.

Afgelopen woensdag ging het aantal besmettingen door de grens van 100.000. Daarna heeft het slechts vier dagen geduurd voor er 10.000 gevallen bijkwamen. Dat is een nieuw record. In zes dagen tijd steeg het aantal besmettingen van 80.000 naar 90.000 en vijf dagen later werd de 100.000e besmetting vastgesteld.

Meer uit Gezond

Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

44 minuten geleden
Organisatie: behandelcentra longcovid moeten er komen

DEN HAAG (ANP) - Het is bijzonder pijnlijk dat demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers geen geld uittrekt voor behandelcentra en behandelingen voor patiënten met langdurige covidklachten. Dat laat directeur Diewke De Haen van patiëntenorganisatie PostCovidNL desgevraagd weten na berichtgeving daarover van Kassa. Het is van belang dat de beschikbare kennis over de ziekte gecentreerd wordt op één plek, zodat de naar schatting 90.000 Nederlanders met zeer ernstige klachten geholpen kunnen worden, aldus De Haen.

10 uur geleden
Trimbos: xtc-pillen met gevaarlijke hoeveelheid MDMA in omloop

UTRECHT (ANP) - In de afgelopen weken zijn meerdere xtc-pillen ontdekt waarin een zeer grote hoeveelheid MDMA zit. Mensen die zo'n pil slikken, kunnen daaraan overlijden. Het Trimbos-instituut, dat onderzoek doet naar drugsgebruik, heeft vrijdag een waarschuwing verstuurd, een Red Alert. Dat doet het instituut niet vaak.

21 uur geleden
NVWA: sapkuren bevatten nog steeds onterechte medische claims

UTRECHT (ANP) - Websites blijven sapkuren van medische claims voorzien, terwijl dat niet mag, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De sapkuren zouden volgens de beweringen ziekten kunnen genezen of voorkomen, maar dat is nooit bewezen. Uit eigen onderzoek van de NVWA blijkt dat 17 van de 29 onderzochte websites medische claims plaatsen over hun sapkuren. De NVWA heeft maatregelen genomen.

21 uur geleden
Geen zorgen bij Kuipers over situatie corona in Nederland

DEN HAAG (ANP) - De recente opleving van corona in Nederland is voor demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) geen reden tot zorg, zei hij vrijdag voorafgaand aan de wekelijke ministerraad. Ziekenhuizen zien de laatste tijd weer meer coronapatiënten binnenkomen.

21 uur geleden
Nivel: kleine groep kwetsbaren vindt vitamine D te duur

UTRECHT (ANP) - Zo'n 5 procent van de kwetsbare mensen die vitamine D voorgeschreven hebben gekregen, is met slikken gestopt nu het voedingssupplement niet langer wordt vergoed, aldus onderzoeksinstituut Nivel. Vitamine D wordt onder meer gebruikt voor de ondersteuning van het immuunsysteem, de spieren en de botten. Een tekort kan met name door te weinig zonlicht ontstaan.

1 dag geleden
Twee nieuwe partijen zetten zich in tegen gehoorschade

DEN HAAG (ANP) - Ook de horeca en de vereniging van podiumtechnici gaan zich inzetten om gehoorschade te voorkomen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) hebben zich achter het Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek geschaard. Dat meldt demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij ondertekende het convenant zelf ook namens zijn ministerie. Met de nieuwkomers doen nu twaalf partijen mee.

2 dagen geleden