Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronabesmettingen loopt verder op

Aantal coronabesmettingen loopt verder op

BILTHOVEN (ANP) - In de afgelopen week zijn waarschijnlijk ongeveer 19.000 coronabesmettingen vastgesteld. Het precieze cijfer komt dinsdagmiddag in de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal zal in elk geval fors stijgen, want vorige week dinsdag meldde het instituut dat het in de zeven dagen ervoor 13.741 meldingen van positieve tests had gekregen. De week daarvoor steeg het aantal besmettingen met 8265.

In de zes dagen sinds de vorige update is het aantal besmettingen met 16.300 toegenomen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 197. Die cijfers komen soms met wat vertraging binnen. Als ziekenhuizen hun informatie over het weekeinde op maandag doorgeven aan de regionale gezondheidsdiensten, is dit pas op dinsdag in de cijfers van het RIVM te zien. Het aantal bevestigde sterfgevallen door corona steeg van dinsdag tot maandag met 89. Hier zitten sterfgevallen van langer geleden tussen, die nu pas zijn toegevoegd aan het overzicht.

Amsterdam kende de grootste stijging. In de afgelopen zes dagen zijn daar 1921 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het aantal coronagevallen in Rotterdam steeg met 1296 en in Den Haag met 1097. Andere snelle stijgers zijn Utrecht, Nijmegen, Groningen en Leiden. Amsterdam registreerde 34 ziekenhuisopnames, Den Haag 32 en Rotterdam 11. Den Haag telde zeven sterfgevallen, Rotterdam en Gooise Meren vijf.

Schiermonnikoog is de enige gemeente in Nederland waar het coronavirus nog niet is vastgesteld. Ook in het Limburgse Vaals zijn in de afgelopen week geen inwoners positief getest. Alle andere 353 gemeenten telden minstens één besmetting.

Het officiële aantal besmettingen stond maandag op 114.540. Sinds het begin van de uitbraak zijn 12.664 mensen in Nederland in een ziekenhuis opgenomen en 6380 aan het coronavirus overleden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Gewonde door schietincident in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Door een schietincident aan de Huygensstraat in Groningen is een man dinsdagavond gewond geraakt. De politie is op zoek naar de verdachte, laat een woordvoerder weten. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht en is volgens de politie buiten levensgevaar.

2 uur geleden
Ambtenaar adviseerde in 2017 al toeslagen ouders te compenseren

DEN HAAG (ANP) - Een ambtenaar waarschuwde in 2017 al voor de "ontoelaatbare handelswijze" van de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst. In de jacht op fraudeurs werden veel toeslagen stopgezet in wat later de toeslagenaffaire werd genoemd. De ambtenaar raadde het managementteam van Toeslagen in een memo aan "een vorm van compensatie" aan te bieden aan ouders wier kinderopvangtoeslag was stopgezet.

2 uur geleden
Amalia en Alexia dinsdag pas terug naar Nederland

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia (16) en prinses Alexia (15) zijn zaterdag niet mee teruggevlogen naar Nederland. De prinsessen moesten langer in het vakantieverblijf in Griekenland blijven omdat er niet genoeg vliegtickets waren voor het hele gezin, bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst aan het ANP na berichtgeving door RTL Boulevard. De oudste twee dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdagmiddag terug naar huis gevlogen.

4 uur geleden
OM wil cel en tbs voor man die prinses bedreigde

ZWOLLE (ANP) - Tegen een 32-jarige man uit Zwolle is 10 maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het bedreigen van prinses Amalia. Hij benaderde haar via Instagram en dreigde haar op Koningsdag op te zoeken.

7 uur geleden
Al bijna 1900 coronapatiënten liggen in ziekenhuis

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is afgelopen etmaal weer flink gestegen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1859 mensen vanwege een besmetting met het coronavirus, 121 meer dan op maandag. Dat is de grootste toename in een dag sinds maart, tijdens de eerste coronagolf. "De verwachting is dat het aantal ziekenhuisopnames in de komende dagen verder zal stijgen, de druk op de ziekenhuizen neemt daarmee verder toe", waarschuwt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

7 uur geleden
Rechtbank Den Haag: horeca blijft dicht

DEN HAAG (ANP) - De horeca mag voorlopig de deuren nog niet openen. Dat oordeelt de rechter in een door de Haagse bodega De Posthoorn aangespannen kort geding dat dinsdagochtend diende. Meer dan zestig horecaondernemers sloten zich daarbij aan.

8 uur geleden
Boa-bond voorziet problemen met strenger handhaven coronaregels

LEUSDEN (ANP) - De politiebonden en de boa-bonden zijn niet betrokken bij het besluit om de coronaregels strenger te handhaven en sneller boetes uit te delen. Dat zegt voorzitter Richard Gerrits van vakbond BOA ACP. Hij zegt daar verbaasd over te zijn en heeft ook wel wat aanmerkingen.

8 uur geleden