Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronabesmettingen loopt verder op

Aantal coronabesmettingen loopt verder op

BILTHOVEN (ANP) - In de afgelopen week zijn waarschijnlijk ongeveer 19.000 coronabesmettingen vastgesteld. Het precieze cijfer komt dinsdagmiddag in de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal zal in elk geval fors stijgen, want vorige week dinsdag meldde het instituut dat het in de zeven dagen ervoor 13.741 meldingen van positieve tests had gekregen. De week daarvoor steeg het aantal besmettingen met 8265.

In de zes dagen sinds de vorige update is het aantal besmettingen met 16.300 toegenomen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 197. Die cijfers komen soms met wat vertraging binnen. Als ziekenhuizen hun informatie over het weekeinde op maandag doorgeven aan de regionale gezondheidsdiensten, is dit pas op dinsdag in de cijfers van het RIVM te zien. Het aantal bevestigde sterfgevallen door corona steeg van dinsdag tot maandag met 89. Hier zitten sterfgevallen van langer geleden tussen, die nu pas zijn toegevoegd aan het overzicht.

Amsterdam kende de grootste stijging. In de afgelopen zes dagen zijn daar 1921 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het aantal coronagevallen in Rotterdam steeg met 1296 en in Den Haag met 1097. Andere snelle stijgers zijn Utrecht, Nijmegen, Groningen en Leiden. Amsterdam registreerde 34 ziekenhuisopnames, Den Haag 32 en Rotterdam 11. Den Haag telde zeven sterfgevallen, Rotterdam en Gooise Meren vijf.

Schiermonnikoog is de enige gemeente in Nederland waar het coronavirus nog niet is vastgesteld. Ook in het Limburgse Vaals zijn in de afgelopen week geen inwoners positief getest. Alle andere 353 gemeenten telden minstens één besmetting.

Het officiële aantal besmettingen stond maandag op 114.540. Sinds het begin van de uitbraak zijn 12.664 mensen in Nederland in een ziekenhuis opgenomen en 6380 aan het coronavirus overleden.

Meer uit Binnenland

Warmste februari ooit gemeten door continu zacht weer

HOUTEN (ANP) - Deze maand is de warmste februarimaand ooit gemeten. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit tussen de 8,1 en de 8,3 graden, meldt Weeronline. Het oude record van gemiddeld 7,6 stamt uit 1990. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4,2 graden in februari.

36 minuten geleden
Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

4 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

4 uur geleden
Dode in huis in Ridderkerk, drie aanhoudingen

RIDDERKERK (ANP) - Een 61-jarige man in een woning in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. De politie zegt een misdrijf niet uit te sluiten en heeft "uit voorzorg" drie mensen, die in het huis aan de Voorn aanwezig waren, aangehouden.

11 uur geleden
Dode gevonden in Rotterdam, politie sluit misdrijf niet uit

ROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Kromme Hagen in de Rotterdamse wijk IJsselmonde is zaterdagmiddag een dode gevonden. Het gaat om een 61-jarige Rotterdammer, laat de politie weten. Na een eerste onderzoek door de politie en een arts kan een misdrijf niet worden uitgesloten. De 61-jarige bewoner, die ook in het huis aanwezig was, is "uit voorzorg" aangehouden.

13 uur geleden
Veel emoties en 'glorie aan Oekraïne' bij herdenking in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Zo'n 2000 mensen herdachten zaterdag in Utrecht de oorlog in Oekraïne. In het Beatrix Theater kwamen tijdens het evenement Remember Together Oekraïense vluchtelingen en Nederlanders samen om stil te staan bij de inval door Rusland precies twee jaar geleden. Tijdens het programma met toespraken, muziek en dans klonk geregeld de leus 'glorie aan Oekraïne'.

16 uur geleden
Ruim driehonderd klimaatactivisten aangehouden bij blokkade A10

AMSTERDAM (ANP) - In totaal 326 klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag aangehouden bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid bij het ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Van hen zijn er 31 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee voor gevaar zorgden in het verkeer.

17 uur geleden