Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal coronabesmettingen in Rusland nadert de 900.000

Aantal coronabesmettingen in Rusland nadert de 900.000

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft dinsdag 4945 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd, waardoor het totaal aantal gevallen op 897.599 kwam. Dat is het op drie na grootste aantal besmettingen ter wereld.

Het officiële dodental steeg tot 15.131 nadat in de afgelopen 24 uur 130 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het virus, aldus de autoriteiten.

Het grootste aantal nieuwe besmettingen deed zich voor in Moskou en Sverdlovsk in de Oeral. Het sterftecijfer in Rusland is laag gebleven in vergelijking met andere zwaar getroffen landen, wat speculatie oproept dat Moskou de cijfers in de rapportages met opzet laag houdt.

Afzonderlijke cijfers die vrijdag door het Russische statistiekbureau Rosstat zijn gepubliceerd, laten zien dat het aantal sterfgevallen als gevolg van het virus veel groter zou kunnen zijn dan volgens de officiële telling.

Het bureau ontdekte dat alleen al in juni bijna 12.000 mensen met het coronavirus stierven. In meer dan 7000 gevallen is daarbij bevestigd dat het virus de doodsoorzaak was. Volgens de officiële cijfers waren in die periode 4880 sterfgevallen als gevolg van het virus.

Meer uit Buitenland

Marinechef Taiwan bezoekt volgende week de VS

WASHINGTON/TAIPE (ANP/RTR) - Het hoofd van de Taiwanese marine, admiraal Tang Hua, bezoekt vanaf volgende week de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen in Taiwan en de VS.

1 uur geleden
New York gaat wapendetectiesystemen testen voor de metro

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse stad New York gaat wapendetectietechnologie testen in verschillende metrostations. Dat heeft burgemeester Eric Adams donderdag aangekondigd. De politie zal onder meer het gebruik van draagbare scanmachines uitproberen.

6 uur geleden
Zelensky wil snel vitale militaire hulp van Amerikaans parlement

KYIV (ANP/AFP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft een krachtig pleidooi voor vitale militaire hulp gehouden bij een kopstuk van het Amerikaanse parlement. Hij oefende druk uit op de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson. De Republikeinen van ex-president Donald Trump blokkeren een omvangrijk steunpakket van 60 miljard euro voor Oekraïne.

9 uur geleden
Vier mensen verdronken in Spanje tijdens hevige storm

SAN ESTEBAN DE PRAVIA/TARRAGONA (ANP) - Tijdens zwaar stormachtig weer in Spanje zijn kort na elkaar vier mensen aan de kust verdronken. In de noordelijke regio Asturië raakte een Britse toerist te water die vanaf een dam naar de extreem hoge golven was gaan kijken. Hij werd door metershoge golven meegesleurd en is verdronken.

11 uur geleden
Rusland blokkeert verlenging missie VN-waarnemers van Noord-Korea

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Rusland heeft in de Veiligheidsraad zijn veto gebruikt om een VN-missie over toezicht op sancties tegen Noord-Korea te stoppen. Het gaat om een jaarlijkse verlenging van het werk van specialistische waarnemers die moeten kijken of de vele sancties tegen Noord-Korea worden nageleefd.

11 uur geleden
Gerechtshof VN eist dat Israël voedsel toelaat tot Gaza

DEN HAAG (ANP/RTR) - Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag eist dat Israël alles in het werk stelt om de basisbehoeften aan voedsel in de Gazastrook toe te laten. Dit moet volgens alle rechters van het hof doelmatig en snel gebeuren.

13 uur geleden
Frankrijk steunt UNRWA dit jaar met 30 miljoen euro

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk steunt de hulporganisatie van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) dit jaar met 30 miljoen euro. Dit gebeurt "op voorwaarde dat de organisatie de missies neutraal uitvoert en zich verre houdt van oproepen tot haat en geweld", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

14 uur geleden