Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal Britse coronadoden voorbij de 13.000

Aantal Britse coronadoden voorbij de 13.000

LONDEN (ANP (ANP/RTR) - In het Verenigd Koninkrijk is het aantal mensen dat aan het coronavirus is overleden de 13.000 gepasseerd. Het afgelopen etmaal steeg het aantal doden met 861 tot 13.729, zei het ministerie van Volksgezondheid.

Het was de grootste dagelijkse stijging in vijf dagen. Verder zijn er 327.608 mensen op het coronavirus getest, van wie 103.093 positief.

Het aantal sterfgevallen in Engelse ziekenhuizen steeg met 740 tot 12.396, zei de nationale gezondheidsdienst. "40 van deze 740 patiënten (tussen 45 en 93 jaar oud) hadden geen onderliggende gezondheidsproblemen", zei de gezondheidsdienst.

Hoogtepunt

De uitbraak van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk begint zijn hoogtepunt te bereiken, maar het is te vroeg om de lockdown op te heffen, zei minister van Volksgezondheid Matt Hancock donderdag. Als de regering de sociale afstandsmaatregelen zou versoepelen, zou het virus "ongebreideld" verder woekeren, zei hij.

Het Verenigd Koninkrijk heeft het op vier na hoogste officiële dodental van Covid-19 ter wereld, na de Verenigde Staten, Italië, Spanje en Frankrijk, hoewel het alleen gaat om ziekenhuisdoden en het werkelijke aantal waarschijnlijk veel hoger is.

Meer uit Buitenland

Twee tieners aangehouden voor plan aanslag op kerstmarkt Keulen

DÜSSELDORF (ANP) - Twee tieners zijn in Duitsland aangehouden, omdat ze op sociale media contact met elkaar hebben gehad over het plannen van een jihadistische aanslag. Volgens justitie communiceerden een 15-jarige Duitse jongen van Afghaanse komaf en een 16-jarige in Duitsland wonende Rus over een aanslag in december op een kerstmarkt of een synagoge in Keulen, meldt de omroep WDR.

27 minuten geleden
Israël wil alle vrouwen en kinderen terug bij verlenging bestand

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël wil alleen het tijdelijke bestand met Hamas verlengen als dat betekent dat de Palestijnse militante beweging alle vrouwelijke en minderjarige gijzelaars vrijlaat. Volgens een Israëlische functionaris die bij de onderhandelingen betrokken is heeft Hamas zeker nog genoeg vrouwen en kinderen in handen om de gevechtspauze in de Gazastrook twee of drie dagen langer te laten duren.

29 minuten geleden
Hamas: twee Russen vrijgelaten op verzoek van president Poetin

GAZA-STAD (ANP/AFP/DPA) - Hamas heeft naar eigen zeggen twee Russische vrouwen vrijgelaten die werden vastgehouden als gijzelaar. Dat gebeurde op aandringen van de Russische regering, aldus de gewapende tak van Hamas, de Al Qassambrigades.

39 minuten geleden
Franse justitieminister vrijgesproken van belangenverstrengeling

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Justitie Éric Dupond-Moretti heeft zich niet schuldig gemaakt aan een belangenverstrengeling. De politicus moest voor een speciaal hof verschijnen omdat hij mogelijk zijn functie misbruikt heeft om tegenstanders uit zijn tijd als advocaat terug te pakken. Dat zogenoemde Hof van Justitie van de Republiek (CJR) heeft geoordeeld dat daar geen sprake van is.

53 minuten geleden
NAVO-chef: Russische raketten klaar om Oekraïne in kou te zetten

BRUSSEL (ANP) - Rusland heeft een groot aantal raketten verzameld om Oekraïne komende winter "in het donker en in de kou" te zetten, waarschuwt NAVO-chef Jens Stoltenberg. Maar voor moedeloosheid is volgens Stoltenberg geen plaats. Bondgenoten helpen Oekraïne het luchtruim te verdedigen en Rusland zelf incasseert ook klap op klap.

1 uur geleden
Hamas: jongste gijzelaar en gezinsleden dood door aanval Israël

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas maakt melding van het overlijden van drie gijzelaars door een eerder bombardement van Israël op de Gazastrook. Het zou gaan om de tien maanden oude baby Kfir Bibas, de jongste gijzelaar, zijn 4-jarige broer en hun moeder. Israël laat weten onderzoek te doen naar deze informatie.

1 uur geleden
Rusland loopt plek in belangrijke raad van de OPCW mis

DEN HAAG (ANP) - Rusland is een belangrijke stem in de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) kwijtgeraakt. Het land kreeg te weinig steun voor een zetel in de zogenoemde Uitvoerende Raad, die verantwoordelijk is voor een belangrijk deel van de werkzaamheden van de organisatie.

2 uur geleden