Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal besmettingen stabiel, minder overlijdens en opnames gemeld

Aantal besmettingen stabiel, minder overlijdens en opnames gemeld

BILTHOVEN (ANP) - In de afgelopen week zijn 3597 mensen positief getest op het coronavirus, een fractie meer dan een week eerder. Toen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 3588 meldingen over nieuwe besmettingen. Het aantal geregistreerde sterfgevallen en ziekenhuisopnames is afgenomen.

Het RIVM kreeg 24 meldingen over sterfgevallen, acht minder dan bij de vorige publicatie. "Deze gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week overleden", benadrukt het instituut. Meldingen komen vaak pas later binnen.

Volgens twee verschillende bronnen is het aantal ziekenhuisopnames gedaald. Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) registreerde afgelopen week 65 nieuwe opnames op verpleegafdelingen, tegen 111 in de voorgaande week. Op intensivecareafdelingen werden 11 nieuwe patiënten opgenomen. Een week eerder waren dat er 28.

Minder opnames

De GGD'en hebben 57 meldingen doorgegeven over coronapatiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, tegen 84 in de week daardoor. Deze cijfers liggen steevast iets achter. Het RIVM meldt vanaf nu iedere week zowel de cijfers van NICE als die van de GGD'en.

Het zogeheten reproductiegetal is gelijk gebleven, op 1. Dat wil zeggen dat iedere persoon met het coronavirus gemiddeld één andere persoon aansteekt.

Tussen 24 en 30 augustus hebben 163.572 mensen zich laten testen, 23.000 meer dan een week eerder. Van alle Nederlanders die zich lieten testen, kreeg 2,2 procent een positief resultaat.

Zuid-Holland en Noord-Holland tellen de hoogste aantallen besmettingen. Van de steden spant Amsterdam de kroon. Het RIVM meldt verder dat de meeste besmettingen nog steeds plaatsvinden in de thuissituatie, gevolgd door reizen.

Meer uit Gezond

Verdachte verpleger ontkent, werkt mee aan onderzoek

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, ontkent dit volgens zijn advocaten. Ze laten vrijdag weten dat hun cliënt heeft meegewerkt aan het opsporingsonderzoek en meermalen uitgebreid heeft verklaard bij de politie.

2 dagen geleden
Alpe d'HuZes haalt ruim 17 miljoen euro op voor kankeronderzoek

ALPE D'HUEZ (ANP) - De zestiende editie van het sportieve evenement Alpe d'HuZes heeft ruim 17 miljoen euro opgeleverd voor kankeronderzoek. De 5000 deelnemers beklommen donderdag fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Franse berg Alpe d'Huez om het geld op te halen, volgens de organisatie "een bedrag om trots op te zijn".

3 dagen geleden
Kuipers steekt 32 miljoen euro in onderzoek langdurige covid

DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) steekt 32 miljoen euro extra in onderzoek naar langdurige covid en een zogeheten "expertisenetwerk" dat ervoor moet zorgen dat effectieve behandelingen zo snel mogelijk terechtkomen bij patiënten en zorgmedewerkers. Over klachten die lang aanhouden na een coronabesmetting is namelijk te weinig bekend, vindt de bewindsman.

3 dagen geleden
Staatssecretaris: overgewichtcijfers jongeren zijn heel zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat een op de vier Nederlandse jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar overgewicht heeft, vindt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) "heel zorgelijk voor onze gezondheid". Het statistiekbureau CBS meldde donderdagmorgen dat op de lange termijn sprake is van een stijging van het aantal jongeren dat te zwaar is. Van Ooijen noemt het voorkomen en terugdringen van overgewicht "een van de grote gezondheidsvraagstukken van deze tijd".

3 dagen geleden
Ziekenhuis staat nog steeds achter aangifte tegen verpleger

ASSEN (ANP) - Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) staat nog steeds achter de aangifte tegen de voormalige verpleger die in verband wordt gebracht met een twintigtal sterfgevallen, hoewel de man nu vrijkomt. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland meldde donderdag dat de verdenking tegen hem niet sterk genoeg is om "verdere voortzetting van het voorarrest te rechtvaardigen".

3 dagen geleden
GGD'en: gelijke kansen nodig om overgewicht tegen te gaan

UTRECHT (ANP) - Het is belangrijk dat alle kinderen en jongeren dezelfde kansen krijgen voor een gezond gewicht. De kracht zit hem in samenwerking tussen alle betrokken instanties, zegt een woordvoerster van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland. "Het is belangrijk dat jongeren weten waar ze terecht kunnen voor hulp."

3 dagen geleden
Verdachte van sterfgevallen ziekenhuis Assen komt vrij

ASSEN (ANP) - De voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), die wordt verdacht van betrokkenheid bij een twintigtal sterfgevallen, komt vrij. De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland meldt dat de verdenking tegen hem niet sterk genoeg is om "verdere voortzetting van het voorarrest te rechtvaardigen".

3 dagen geleden