Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal besmettingen Duitsland boven 70.000

Aantal besmettingen Duitsland boven 70.000

BERLIJN (ANP/DPA) - Het aantal coronabesmettingen in Duitsland is gestegen tot boven de 70.000. Het persbureau DPA meldt op basis van de gegevens van de deelstaten dat 70.800 mensen in Duitsland het virus onder de leden hebben of inmiddels ervan zijn hersteld.

Zeker 796 mensen zijn inmiddels aan de gevolgen overleden.

De aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen en de deelstaat Beieren zijn de belangrijkste brandhaarden. In Noordrijn-Westfalen waren tot woensdagmiddag 15.900 mensen besmet en 168 overleden. In Beieren was dat 17.100 en 241.

De cijfers van DPA zijn hoger dan de officiële cijfers van het Robert Koch-Institut, de Duitse tegenhanger van het RIVM.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Washington wil bij VN praten over Franse onvrede veiligheidspact

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering hoopt de Franse onvrede over het schrappen van een miljardencontract met Australië voor de aanschaf van onderzeeërs volgende week te kunnen bespreken tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dat meldt een woordvoerder op Twitter.

2 uur geleden
Betogers in Washington uiten steun aan relschoppers Capitool

WASHINGTON (ANP) - Naar verwachting grote aantallen betogers komen zaterdag samen in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. om hun steun te betuigen aan mensen die worden vervolgd voor hun betrokkenheid bij de bestorming van het Capitool op 6 januari. De organisatie van de "Justice for J6"-demonstratie vindt dat de ruim 600 aangehouden verdachten slecht worden behandeld en gediscrimineerd vanwege hun politieke meningen.

2 uur geleden
Oud-president Bouteflika (84) van Algerije overleden

ALGIERS (ANP) - De Algerijnse oud-president Abdelaziz Bouteflika is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het presidentskantoor van het Noord-Afrikaanse land bekendgemaakt. Bouteflika was twintig jaar aan de macht en trad in 2019 af, onder druk van het leger en na wekenlange protesten.

6 uur geleden
Frankrijk haalt ambassadeurs terug uit VS en Australië

PARIJS (ANP) - Frankrijk roept zijn ambassadeurs in de Verenigde Staten en Australië terug voor overleg, nadat een deal tussen die twee landen het einde betekende van een Australische koop van Franse onderzeeërs ter waarde van meer dan 30 miljard euro. President Emmanuel Macron neemt de zaak zo hoog op dat hij het nodig acht in Parijs met de ambassadeurs te overleggen.

6 uur geleden
Leger VS erkent: droneaanval Kabul was verkeerd

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse droneaanval op een vermeend IS-doel waarbij in Kabul zeker tien mensen omkwamen was een fout. Legerchef Frank McKenzie erkende dat nadat The New York Times vrijdag al grote vraagtekens had gezet bij de versie van de gebeurtenissen op 29 augustus van het ministerie van Defensie. Generaal McKenzie bood zijn excuses aan.

9 uur geleden
Washington Post: VS gaan honderden miljoenen vaccins doneren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering koopt honderden miljoenen extra doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin om te doneren aan andere landen. Dat wordt begin volgende week officieel aangekondigd, zeggen twee ingewijden tegen de Amerikaanse krant Washington Post. Het Witte Huis wilde niet reageren.

11 uur geleden
Premier België haalt keihard uit naar niet-gevaccineerden

BRUSSEL (ANP) - Premier Alexander De Croo van België heeft tijdens een persconferentie keihard uitgehaald naar mensen die zich tegen Covid-19 kunnen laten vaccineren maar ervoor kiezen dat niet te doen. "Niemand heeft het recht vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen", zei hij na afloop van een bijeenkomst van het Overlegcomité over de coronamaatregelen. "Zij zijn er ook verantwoordelijk voor dat een aantal coronaregels niet kan worden versoepeld."

12 uur geleden