Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal asielzoekers Ter Apel blijft schommelen tussen 2000 en 2200

Aantal asielzoekers Ter Apel blijft schommelen tussen 2000 en 2200

TER APEL (ANP) - Het aantal asielzoekers dat de nacht heeft doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel is al ruim een week niet onder de 2000 gekomen. "Ja, het blijft schipperen tussen de 2000 en 2200", zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

In de nacht van vrijdag op zaterdag overnachtten er 2143 mensen in het centrum in Ter Apel, 23 minder dan een nacht eerder. In de overlooplocatie in 2e Exloërmond sliepen nog eens 206 asielzoekers.

Elke dag waarop er meer dan 2000 mensen in het aanmeldcentrum zijn, moet het COA een dwangsom van 15.000 euro betalen aan de gemeente Westerwolde. Die heeft dat afgedwongen bij de rechter. Het maximum is de afgelopen ruime week acht keer overschreden, en ook op 22 en 23 februari, toen de regel net was ingegaan. Dat brengt het totaal op tien.

Meer uit Binnenland

Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.

47 minuten geleden
Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.

1 uur geleden
Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondagochtend. In totaal werden ongeveer 130 demonstranten aangehouden bij de blokkade van de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor.

2 uur geleden
Theater na de Dam: 130 voorstellingen sluiten aan op herdenking

AMSTERDAM (ANP) - In 72 plaatsen in ons land zijn zaterdagavond 130 voorstellingen (225 uitvoeringen) te zien in het kader van Theater na de Dam, de jaarlijkse manifestatie in aansluiting op de Dodenherdenking op 4 mei. Daarvan zijn 47 voorstellingen gemaakt met 350 jongeren.

2 uur geleden
Beschonken automobilist veroorzaakt veel schade in Tilburg

TILBURG (ANP) - Een automobilist die te veel drank op had, heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel schade aangericht in de Spoorlaan in Tilburg. De man raakte twee andere auto's, een lantaarnpaal en een verkeerslicht.

2 uur geleden
Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

UTRECHT (ANP) - Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.

8 uur geleden
Burgemeester: koning wist Emmen te ontroeren met zijn woorden

EMMEN (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft veel inwoners van Emmen weten te ontroeren met de toespraak die hij aan het slot van zijn bezoek aan de Drentse stad hield. Dat stelde burgemeester Eric van Oosterhout zaterdag in het radioprogramma Met het oog op morgen. De burgervader blikte terug op Koningsdag.

11 uur geleden