Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal abonnees Videoland groeit in 2021 tot bijna 1,1 miljoen

Aantal abonnees Videoland groeit in 2021 tot bijna 1,1 miljoen

LUXEMBURG (ANP) - Het aantal betalende kijkers van streamingdienst Videoland van RTL is vorig jaar met ruim een vijfde gestegen tot bijna 1,1 miljoen. Dat meldt RTL Group, het moederbedrijf van onder meer een aantal Nederlandse tv-zenders, bij de jaarcijfers. Eind september telde Videoland al dik 1 miljoen abonnees, tegen zo'n 900.000 in 2020.

De groei van Videoland is deels te danken aan het derde seizoen van Mocro Maffia en de realityserie Temptation Island. In totaal zag RTL Group het aantal abonnees voor zijn videostreamingplatformen in Duitsland en Nederland vorig jaar met bijna 74 procent groeien tot 3,8 miljoen. Vooral het Duitse RTL+ kende een sterke groei. Het aantal betalende abonnees van de Duitse streamingdienst verdubbelde ruimschoots tot 2,7 miljoen.

Het Duitse mediabedrijf handhaafde daarbij de doelstelling van een groei van het totale aantal betalende kijkers voor RTL+ en Videoland tot 10 miljoen tegen eind 2026. De streamingdiensten moeten tegen die tijd goed zijn voor een omzet van 1 miljard euro en ook winstgevend zijn.

Omzetgroei

RTL Group boekte mede dankzij de stijging van de opbrengsten uit streamingdiensten een recordwinst van bijna 1,5 miljard euro in 2021. In 2020 was dat nog 625 miljoen euro. De omzet van de groep steeg met 10 procent tot 6,6 miljard euro. De omzet uit tv-reclames dikte met 16 procent aan en de omzet uit streaming steeg met 31 procent. Daarnaast haalde RTL Nederland een aanzienlijk hoger kijkersaandeel in 2021. RTL Deutschland zag het kijkersaandeel dalen door grote sportevenementen op de Duitse publieke zenders.

Voor dit jaar rekent het mediabedrijf op een verdere omzetgroei tot zo'n 7,4 miljard euro. RTL Group tekent daarbij aan dat het nog onduidelijk is wat de impact van de oorlog in Oekraïne op het consumentenvertrouwen, de inflatie en economische groei zal zijn.

Fusie

Over de fusie tussen RTL en Talpa, die vorig jaar werd aangekondigd, deed het bedrijf geen nieuwe mededelingen. Het concern herhaalde dat de deal dient te worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en handhaafde de verwachting dat de transactie in het derde kwartaal van 2022 zal worden afgerond.

De Nederlandse toezichthouder ACM liet eind januari weten een diepgaand onderzoek te doen naar de fusieplannen van RTL en Talpa. Daarbij wordt gekeken naar de gevolgen van de samenwerking voor adverteerders, tv-producenten, distributeurs van televisiekanalen en de consument.

Meer uit Financieel

Ministerie: herinvoeren statiegeld lachgascilinders niet mogelijk

DEN HAAG (ANP) - Er komt geen nieuw statiegeldsysteem voor lachgascilinders. Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is zo'n regeling niet mogelijk. Afvalbedrijven willen dat het statiegeld op lege cilinders zo snel mogelijk terugkeert.

3 minuten geleden
EK voetbal geeft Duitse economie korte impuls

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland geeft de economie van het land dit kwartaal een boost van 0,1 procent. Dat meldt het vooraanstaande Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. Over heel 2023 kromp de economie van de belangrijkste handelspartner van Nederland nog met 0,3 procent.

1 uur geleden
Franse staat biedt 700 miljoen voor strategische onderdelen Atos

BEZONS (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Franse staat heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op strategische onderdelen van het noodlijdende IT-concern Atos. Zo kan voorkomen worden dat deze diensten in buitenlandse handen vallen.

1 uur geleden
Dsm-firmenich bij stijgers in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Dsm-firmenich behoorde vrijdag tot de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak. Analisten van Deutsche Bank verhoogden het koersdoel voor het aandeel, dat 1,9 procent wist te winnen. Het beleggingsadvies voor het voedings- en gezondheidsbedrijf blijft 'kopen'. De Amsterdamse hoofdindex toonde wat herstel, na de verliesbeurt een dag eerder.

1 uur geleden
Microsoft stelt nieuwe AI-zoekfunctie Recall uit na kritiek

REDMOND (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Microsoft komt dinsdag toch nog niet met een nieuwe AI-functie voor zijn computers. Na kritiek op de cyberveiligheid test het techconcern de zoekfunctie 'Recall' eerst onder een kleine groep, waarna het in het geval van goede feedback de nieuwe inzet van kunstmatige intelligentie (AI) alsnog breder uitrolt.

2 uur geleden
Canadees uit China bekent diefstal bedrijfsgeheimen Tesla

CENTRAL ISLIP (ANP/BLOOMBERG) - Een in China woonachtige Canadees heeft voor de Amerikaanse rechtbank bekend bedrijfsgeheimen van autofabrikant Tesla te hebben gestolen. De 58-jarige man hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

2 uur geleden
Vrouwelijke werknemers betichten Apple van loondiscriminatie

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Twee vrouwelijke werknemers hebben Apple aangeklaagd, omdat ze vinden dat het techbedrijf vrouwen systematisch minder betaalt dan mannen voor hetzelfde werk. Ze willen duizenden andere vrouwen vertegenwoordigen die met dezelfde vermeende discriminatie te maken hebben.

2 uur geleden