Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal abonnees Videoland groeit in 2021 tot bijna 1,1 miljoen

Aantal abonnees Videoland groeit in 2021 tot bijna 1,1 miljoen

LUXEMBURG (ANP) - Het aantal betalende kijkers van streamingdienst Videoland van RTL is vorig jaar met ruim een vijfde gestegen tot bijna 1,1 miljoen. Dat meldt RTL Group, het moederbedrijf van onder meer een aantal Nederlandse tv-zenders, bij de jaarcijfers. Eind september telde Videoland al dik 1 miljoen abonnees, tegen zo'n 900.000 in 2020.

De groei van Videoland is deels te danken aan het derde seizoen van Mocro Maffia en de realityserie Temptation Island. In totaal zag RTL Group het aantal abonnees voor zijn videostreamingplatformen in Duitsland en Nederland vorig jaar met bijna 74 procent groeien tot 3,8 miljoen. Vooral het Duitse RTL+ kende een sterke groei. Het aantal betalende abonnees van de Duitse streamingdienst verdubbelde ruimschoots tot 2,7 miljoen.

Het Duitse mediabedrijf handhaafde daarbij de doelstelling van een groei van het totale aantal betalende kijkers voor RTL+ en Videoland tot 10 miljoen tegen eind 2026. De streamingdiensten moeten tegen die tijd goed zijn voor een omzet van 1 miljard euro en ook winstgevend zijn.

Omzetgroei

RTL Group boekte mede dankzij de stijging van de opbrengsten uit streamingdiensten een recordwinst van bijna 1,5 miljard euro in 2021. In 2020 was dat nog 625 miljoen euro. De omzet van de groep steeg met 10 procent tot 6,6 miljard euro. De omzet uit tv-reclames dikte met 16 procent aan en de omzet uit streaming steeg met 31 procent. Daarnaast haalde RTL Nederland een aanzienlijk hoger kijkersaandeel in 2021. RTL Deutschland zag het kijkersaandeel dalen door grote sportevenementen op de Duitse publieke zenders.

Voor dit jaar rekent het mediabedrijf op een verdere omzetgroei tot zo'n 7,4 miljard euro. RTL Group tekent daarbij aan dat het nog onduidelijk is wat de impact van de oorlog in Oekraïne op het consumentenvertrouwen, de inflatie en economische groei zal zijn.

Fusie

Over de fusie tussen RTL en Talpa, die vorig jaar werd aangekondigd, deed het bedrijf geen nieuwe mededelingen. Het concern herhaalde dat de deal dient te worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en handhaafde de verwachting dat de transactie in het derde kwartaal van 2022 zal worden afgerond.

De Nederlandse toezichthouder ACM liet eind januari weten een diepgaand onderzoek te doen naar de fusieplannen van RTL en Talpa. Daarbij wordt gekeken naar de gevolgen van de samenwerking voor adverteerders, tv-producenten, distributeurs van televisiekanalen en de consument.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

7 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

8 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

9 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

10 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

11 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

11 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

11 uur geleden