Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal abonnees Videoland groeit in 2021 tot bijna 1,1 miljoen

Aantal abonnees Videoland groeit in 2021 tot bijna 1,1 miljoen

LUXEMBURG (ANP) - Het aantal betalende kijkers van streamingdienst Videoland van RTL is vorig jaar met ruim een vijfde gestegen tot bijna 1,1 miljoen. Dat meldt RTL Group, het moederbedrijf van onder meer een aantal Nederlandse tv-zenders, bij de jaarcijfers. Eind september telde Videoland al dik 1 miljoen abonnees, tegen zo'n 900.000 in 2020.

De groei van Videoland is deels te danken aan het derde seizoen van Mocro Maffia en de realityserie Temptation Island. In totaal zag RTL Group het aantal abonnees voor zijn videostreamingplatformen in Duitsland en Nederland vorig jaar met bijna 74 procent groeien tot 3,8 miljoen. Vooral het Duitse RTL+ kende een sterke groei. Het aantal betalende abonnees van de Duitse streamingdienst verdubbelde ruimschoots tot 2,7 miljoen.

Het Duitse mediabedrijf handhaafde daarbij de doelstelling van een groei van het totale aantal betalende kijkers voor RTL+ en Videoland tot 10 miljoen tegen eind 2026. De streamingdiensten moeten tegen die tijd goed zijn voor een omzet van 1 miljard euro en ook winstgevend zijn.

Omzetgroei

RTL Group boekte mede dankzij de stijging van de opbrengsten uit streamingdiensten een recordwinst van bijna 1,5 miljard euro in 2021. In 2020 was dat nog 625 miljoen euro. De omzet van de groep steeg met 10 procent tot 6,6 miljard euro. De omzet uit tv-reclames dikte met 16 procent aan en de omzet uit streaming steeg met 31 procent. Daarnaast haalde RTL Nederland een aanzienlijk hoger kijkersaandeel in 2021. RTL Deutschland zag het kijkersaandeel dalen door grote sportevenementen op de Duitse publieke zenders.

Voor dit jaar rekent het mediabedrijf op een verdere omzetgroei tot zo'n 7,4 miljard euro. RTL Group tekent daarbij aan dat het nog onduidelijk is wat de impact van de oorlog in Oekraïne op het consumentenvertrouwen, de inflatie en economische groei zal zijn.

Fusie

Over de fusie tussen RTL en Talpa, die vorig jaar werd aangekondigd, deed het bedrijf geen nieuwe mededelingen. Het concern herhaalde dat de deal dient te worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en handhaafde de verwachting dat de transactie in het derde kwartaal van 2022 zal worden afgerond.

De Nederlandse toezichthouder ACM liet eind januari weten een diepgaand onderzoek te doen naar de fusieplannen van RTL en Talpa. Daarbij wordt gekeken naar de gevolgen van de samenwerking voor adverteerders, tv-producenten, distributeurs van televisiekanalen en de consument.

Meer uit Financieel

Grootste koerssprong in meer dan 40 jaar voor maker Post-It

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/BELGA) - Het Amerikaanse industrieconcern 3M, bekend van Post-it-notitiebriefjes en Scotch-tape, beleefde vrijdag zijn grootste koerssprong op Wall Street in meer dan veertig jaar. Beleggers zetten het aandeel 23 procent hoger na een sterk kwartaalbericht en een belofte van de dit jaar aangetreden topman om de fabrikant nieuw leven in te blazen. Zeker sinds 1980 heeft 3M niet meer zo'n grote dagwinst laten zien.

5 uur geleden
Gebruikers van X kunnen berichten afschermen van chatbot Grok

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediaplatform X van Elon Musk heeft gebruikers een manier gegeven om te voorkomen dat hun berichten en activiteit op X helpen bij het trainen van zijn chatbot Grok. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf, voorheen bekend als Twitter, vrijdag aangekondigd.

6 uur geleden
Gamingwebsite: staking stemacteurs brengt GTA VI niet in gevaar

NEW YORK (ANP) - De staking onder stemacteurs van videogames heeft geen gevolgen voor de nieuwe versie van Grand Theft Auto (GTA), die voor volgend jaar gepland staat. Volgens gamingwebsite Kotaku geldt de staking alleen voor games die sinds een jaar in ontwikkeling zijn.

9 uur geleden
Hongarije vreest na zomer brandstoftekort zonder Russische olie

BOEDAPEST (ANP/RTR) - Hongarije krijgt vanaf september te maken met brandstoftekorten als de Russische olieaanvoer niet wordt hersteld. Dat heeft een hoge Hongaarse regeringsfunctionaris vrijdag gezegd.

9 uur geleden
Basic-Fit en Heijmans na cijfers grote winnaars op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Fitnessketen Basic-Fit en bouwconcern Heijmans waren vrijdag de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden opgewekt op de cijfers die de ondernemingen naar buiten brachten en zetten hun aandelen fors hoger. Verlichtingsbedrijf Signify en flitshandelaar Flow Traders kwamen ook met resultaten. Zij stelden juist flink teleur en hun beurskoersen gingen fors omlaag.

10 uur geleden
Inspectie ziet bijna 200 overtredingen flitsbezorgers in 1,5 maand

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft in anderhalve maand tijd meer dan 180 overtredingen geconstateerd bij flitsbezorgers Getir en Flink en een platform waarvan zij gebruikmaakten. Volgens een woordvoerder gaat het om een "opvallend hoog" aantal. In bijna alle gevallen was sprake van illegale arbeid.

10 uur geleden
Storingen in 97 procent computers verholpen, meldt CrowdStrike

AUSTIN (ANP) - Een week nadat een automatische update van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike een wereldwijde computerstoring veroorzaakte, is 97 procent van de systemen weer hersteld. Dat meldt CrowdStrike-topman George Kurtz op LinkedIn.

10 uur geleden