Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Aanpak seksueel wangedrag in sport werkt'

'Aanpak seksueel wangedrag in sport werkt'

ARNHEM (ANP) - Slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in de sport weten het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) te vinden. Dat zei Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, maandag tijdens de algemene ledenvergadering van de sportkoepel. De oprichting van het CVSN was een van de aanbevelingen van de commissie-De Vries, die onderzoek deed naar seksueel misbruik in de sport.

Het heeft zelfs geleid tot uitbreiding van het team omdat er per maand veertig nieuw dossiers bijkomen. "In 70 procent van deze zaken gaat het om grensoverschrijdend gedrag, het merendeel seksueel van aard", vertelde Dielessen. "De proactieve werkwijze van het CVSN heeft ervoor gezorgd dat in 2019 68 signalen op gebied van seksuele intimidatie en misbruik in de sport zijn doorgezet aan het Instituut voor Sportrechtspraak (ISR) of politie en Openbaar Ministerie voor nader onderzoek."

Meer uit Sport

Zwemster Steenbergen pakt op EK op 200 meter vrij vierde goud

ROME (ANP) - Marrit Steenbergen heeft bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome ook de 200 meter vrije slag gewonnen. Eerder schreef de Nederlandse ook al de 100 meter vrije slag op haar naam. Naast die twee individuele gouden plakken won Steenbergen ook goud op de 4x200 vrij en 4x100 wissel gemengd.

1 uur geleden
Baansprintster Van Riessen naar halve finales op EK

MÜNCHEN (ANP) - Laurine van Riessen heeft bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in München de halve finales bereikt op de sprint. Op de gelegenheidspiste in de Messe versloeg Van Riessen haar landgenote Hetty van der Wouw in twee heats. Het sprinttoernooi wordt maandagmiddag voortgezet.

2 uur geleden
Zwemster De Waard pakt op EK brons op 50 meter rugslag

ROME (ANP) - Maaike de Waard heeft bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome brons gewonnen op de 50 meter rugslag. De Nederlandse noteerde een tijd van 27,54 seconden. De titel ging naar de Française Analia Pigree, die 27,27 klokte. Silvia Scalia uit Italië werd tweede in 27,53. Kira Toussaint greep met 27,73 seconden naast eremetaal. Twee jaar geleden behaalde ze nog de Europese titel.

2 uur geleden
Leknessund bezorgt Team DSM zege in Arctic Race

TRONDHEIM (ANP) - De Noor Andreas Leknessund heeft de Arctic Race of Norway gewonnen. De renner van Team DSM kwam na een rit over 159 kilometer met start en finish in Trondheim alleen aan. Leknessund had voldoende marge om de leiderstrui over te nemen van de Fransman Victor Lafay, die na zijn etappezege van zaterdag leider was geworden in de vierdaagse rittenkoers.

3 uur geleden
Turnster Visser blijft zonder medaille in toestelfinales EK

MÜNCHEN (ANP) - Naomi Visser is er zondag bij de EK turnen in München ook in de toestelfinale op vloer niet in geslaagd een medaille te pakken. Visser had een foutje bij de landing van haar laatste sprongserie en kwam tot een score van 13,133. Daarmee kwam ze een half punt uit onder haar score van donderdag in de kwalificaties. Ze werd zesde.

3 uur geleden
Motorcrosser Coldenhoff wint in Finland

HELSINKI (ANP) - Motorcrosser Glenn Coldenhoff heeft de GP van Finland gewonnen. De Nederlandse motorcrosser, uitkomend in de MXGP, werd tweede in de eerste manche en won de tweede met overmacht.

3 uur geleden
Springruiter Van der Vleuten pakt nu ook brons op WK

HERNING (ANP) - Springruiter Maikel van der Vleuten is als derde geëindigd in de individuele finale van de WK in het Deense Herning. Het goud was voor de Zweed Henrik von Eckermann die met King Edward foutloos bleef. De Belg Jérôme Guery pakte het zilver. Van der Vleuten eindigde vorig jaar bij de Olympische Spelen van Tokio ook als derde.

4 uur geleden