Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanmeldcentrum Ter Apel weer te vol: asielzoekers naar Limburg

Aanmeldcentrum Ter Apel weer te vol: asielzoekers naar Limburg

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA heeft woensdagavond en donderdagochtend vroeg in totaal ongeveer 180 asielzoekers naar crisisnoodopvanglocaties moeten brengen, omdat de capaciteit in Ter Apel opnieuw helemaal bezet was. Ruim vijftig vluchtelingen zijn ondergebracht in Limburg. De rest is verdeeld over locaties in Stadskanaal en Groningen. Daarnaast sliepen 150 asielzoekers in tenten die het Rode Kruis op het terrein van het COA in Ter Apel heeft opgezet en dertig mensen brachten de nacht door op een stoel, aldus het COA.

Het probleem blijft volgens het COA het gebrek aan doorstroming. De asielzoekerscentra zitten helemaal vol, omdat er voor statushouders te weinig andere woonruimte is. Crisisnoodopvanglocaties zijn soms maar kort beschikbaar. Als dergelijke locaties sluiten, komen de vluchtelingen die daar verblijven weer terug naar Ter Apel. De dagelijkse aanloop van nieuwe asielzoekers is niet veel hoger dan normaal, zegt het COA, maar er stromen onvoldoende mensen door naar plekken waar ze voor langere tijd kunnen verblijven.

Meer uit Binnenland

Treinverkeer rond Amersfoort vanaf zaterdag twee weken plat

AMERSFOORT (ANP) - Het treinverkeer rond Amersfoort ligt vanaf zaterdag ruim twee weken volledig stil. Spoorbeheerder ProRail vervangt 5 kilometer spoor en vernieuwt wissels, kabels en leidingen. NS en de regionale vervoerder Keolis zetten bussen in.

27 minuten geleden
Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

10 uur geleden
Provincie Utrecht: natuurlijk gedrag van wolf die hond aanviel

UTRECHT (ANP) - De wolf die afgelopen zaterdag op een landgoed in Leusden een aangelijnd hondje aanviel, heeft volgens experts natuurlijk gedrag vertoond. De provincie Utrecht zegt dat er geen sprake is van een zogeheten probleemwolf. De provincie gaat ervan uit dat het hondje is aangevallen door één van de ouders van wolvenwelpen.

11 uur geleden
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

UTRECHT (ANP) - De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, "of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden", aldus een woordvoerder.

11 uur geleden
Militair met wapen opgepakt in winkelcentrum Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Een militair is vrijdag aangehouden in winkelcentrum Hatert in Nijmegen omdat hij een wapen bij zich had, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee na berichtgeving van Omroep Gelderland. De actief dienende militair liep daar ook rond in zijn uniform.

11 uur geleden
Arubaanse stichting noemt huwelijk zelfde geslacht 'grote stap'

DEN HAAG (ANP) - Dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht per direct is toegestaan op Aruba en Curaçao is "een grote stap, het begin voor gelijkheid", aldus Egmar Irausquin, secretaris van stichting Fundacion Orguyo Aruba, na afloop van de uitspraak van de Hoge Raad. Tot op heden was dit niet toegestaan in de twee landen.

12 uur geleden
Scholieren oplettender en socialer zonder mobieltje

DEN HAAG (ANP) - Zonder smartphone onder handbereik zijn middelbare scholieren oplettender in de les en socialer met elkaar. Dat maakt het onderwijsministerie op uit een representatief onderzoek dat het liet doen onder leraren en schoolleiders van bijna zeshonderd scholen voor voortgezet onderwijs.

13 uur geleden