Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanleg landelijk waterstofnetwerk van start in Rotterdam

Aanleg landelijk waterstofnetwerk van start in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander is vrijdag aanwezig bij de start van de aanleg van het eerste deel van het landelijke waterstofnetwerk in Rotterdam. Dit netwerk moet vanaf 2030 de grote industriële regio's in Nederland met elkaar verbinden en met Duitsland en België. Het project wordt gerealiseerd door overheidsbedrijf Gasunie.

Het eerste deel van het waterstofnetwerk, een traject van meer dan 30 kilometer, loopt in Rotterdam van de Tweede Maasvlakte naar Pernis en zal naar verwachting in 2025 operationeel zijn. Gasunie gaf eerder aan dat het project ongeveer 1,5 miljard euro gaat kosten.

Volgens het bedrijf draagt waterstof bij aan de verduurzaming van de energievoorziening en kan het een alternatief zijn voor fossiele brandstoffen. Waterstof wordt geproduceerd door het splitsen van water in waterstof en zuurstof met behulp van elektriciteit. Dit proces wordt elektrolyse genoemd.

Ook demissionair minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie is vrijdag aanwezig.

Meer uit Binnenland

Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

3 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

3 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israël aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

4 uur geleden
Brandje op Pannenkoekenboot Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Op de Pannenkoekenboot in Rotterdam is zondag een brandje geweest in een elektrakast. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door Rotterdamse media.

5 uur geleden
Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto

RIJSWIJK (ANP) - Een inwoner van Rijswijk heeft zaterdag bij de wekelijkse trekking de Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro gewonnen, meldt de Nederlandse Loterij. Het is een brutobedrag, waarover nog 30,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.

6 uur geleden
Jongen (15) komt om door tractorongeluk in Nagele, kind (6) gewond

NAGELE (ANP) - Een 15-jarige jongen uit Urk is zaterdagavond overleden door een ongeluk met een tractor in het dorp Nagele in Flevoland, meldt de politie. Een 6-jarig kind raakte hierbij gewond.

6 uur geleden
Code geel in oosten van het land om onweersbuien

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland. Volgens het weerinstituut komen vooral in het oosten van het land onweersbuien voor.

7 uur geleden