Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanklagers starten onderzoek naar Rubiales om kusschandaal

Aanklagers starten onderzoek naar Rubiales om kusschandaal

MADRID (ANP) - Aanklagers in Madrid zijn een voorlopig onderzoek begonnen naar het kusschandaal rond Luis Rubiales. Aan voetbalster Jenni Hermoso wordt gevraagd of ze een aanklacht wil indienen tegen de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, die haar na de gewonnen WK-finale tegen Engeland een kus op haar mond gaf.

Omdat de finale in Sydney was, kan de betrokkenheid van de Spaanse aanklagers ingewikkeld liggen. De rechterlijke woordvoerder zegt dat "op basis van de duidelijke publieke verklaringen" van de 33-jarige Hermoso zij mogelijk het slachtoffer is geweest van een vermeende aanranding, aangezien er "geen enkele vorm van toestemming" lijkt te zijn geweest.

Radiozender Cadena Ser meldt dat Hermoso vijftien dagen de tijd heeft om een aanklacht in te dienen. Aanklagers gaan wellicht onderzoeken of Rubiales andere Spaanse wetten heeft overtreden. Hij dreigde met juridische stappen tegen Hermoso en beschuldigde haar van liegen nadat ze had gezegd dat de kus niet met wederzijdse toestemming was gebeurd.

Rubiales is door wereldvoetbalbond FIFA voor negentig dagen geschorst in afwachting van het onderzoek. De Spaanse regering heeft de zaak doorverwezen naar een sporttribunaal, dat maandag voor het eerst bijeenkomt. De federatie houdt maandag ook opnieuw een spoedvergadering nadat spelers met een staking hadden gedreigd toen Rubiales weigerde af te treden.

Meer uit Voetbal

United-eigenaar verwacht van Ten Hag geen snelle terugkeer in top

MONACO (ANP) - Het duurt waarschijnlijk nog even voordat trainer Erik ten Hag met Manchester United weer kan meedoen in de absolute voetbaltop. "We zullen twee of drie zomerse transferperiodes nodig hebben voordat we er beter op staan", spreekt de nieuwe mede-eigenaar Jim Ratcliffe zijn verwachting uit in een interview met persbureau Bloomberg.

1 uur geleden
Bondscoaches Koeman en Deschamps wonnen als speler allebei het EK

LEIPZIG (ANP) - Met Ronald Koeman en Didier Deschamps staan vrijdag in de EK-wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk twee bondscoaches tegenover elkaar die het toernooi als speler wonnen. Koeman deed met Oranje in 1988 en Deschamps met de Fransen in 2000.

1 uur geleden
Oranje kan zich met zege al plaatsen voor achtste finales

WOLFSBURG (ANP) - Het Nederlands elftal kan zich vrijdag al kwalificeren voor de achtste finales van het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman moet dan zelf winnen van Frankrijk en heeft hulp nodig van Polen.

2 uur geleden
Bondscoach Deschamps leerde Fransen hoe ze samen kunnen winnen

LEIPZIG (ANP) - Wie de succesvolste voetbaltrainer ooit moet aanwijzen, noemt al snel de namen van Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola of José Mourinho. Didier Deschamps was te kort coach van een club om een erelijst als die van zijn gewaardeerde collega's op te bouwen. Maar onder leiding van de 55-jarige bondscoach weet Frankrijk, vrijdag tegenstander van Oranje op het EK, wel weer hoe je samen kunt winnen op grote toernooien.

2 uur geleden
Zwitsers en Schotten kunnen leven met gelijkspel op EK voetbal

KEULEN (ANP/DPA) - De spelers van Zwitserland en Schotland kunnen leven met het gelijkspel (1-1) in hun onderlinge duel op het EK voetbal. Beide ploegen maken met het resultaat nog kans op de achtste finales.

9 uur geleden
UEFA geeft boetes op EK voetbal aan Servië en Albanië

NYON (ANP/BELGA) - De UEFA heeft de eerste boetes op het EK in Duitsland uitgedeeld aan Servië en Albanië. De voetbalbonden van beide landen moeten onder meer door racistisch gedrag van hun aanhangers 10.000 euro betalen.

9 uur geleden
Spaanse bondscoach noemt duel met Italië 'vroege finale'

GELSENKIRCHEN (ANP/DPA/AFP) - De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente noemt de groepswedstrijd tegen Italië op het EK "een vroege finale". Beide landen wonnen de eerste groepswedstrijd. Spanje versloeg Kroatië met 3-0 en titelverdediger Italië versloeg Albanië met 2-1.

9 uur geleden