Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanklagers in beroep in strafproces tegen Valcke en Al-Khelaïfi

Aanklagers in beroep in strafproces tegen Valcke en Al-Khelaïfi

ZÜRICH (ANP) - De Zwitserse aanklagers in het corruptieproces tegen Jerôme Valcke, voormalig secretaris-generaal van wereldvoetbalbond FIFA, en voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van Paris Saint-Germain hebben beroep aangetekend tegen de vonnissen. Het Openbaar Ministerie wil dat het duo en ook een derde beklaagde in deze zaak, de Griekse zakenman Dinos Deris, alsnog de cel ingaan voor de misdrijven waarvan het OM het drietal beschuldigt.

De zaak draaide om vermeende corruptie bij de toewijzing van uitzendrechten van diverse grote voetbaltoernooien, waaronder WK's. Al-Khelaïfi werd eind oktober vrijgesproken van crimineel gedrag. Justitie eiste een gevangenisstraf van 28 maanden tegen de zakenman uit Qatar.

Valcke kreeg in plaats van de geëiste drie jaar cel een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen. De Fransman moest tevens een bedrag van 1,75 miljoen euro terugbetalen aan de FIFA.

Schorsing

Valcke zou zichzelf bij de verkoop van de uitzendrechten hebben verrijkt. Een deel van de rechten kwam terecht bij Al-Khelaïfi, die ook de baas is van de beIN Media Group. In ruil daarvoor mocht Valcke geruime tijd kosteloos een luxe villa op Sardinië bewonen die eigendom is van de Qatarees. De rechter zag echter niet genoeg bewijs om ze achter de tralies te zetten. De Griek Deris werd zelfs helemaal vrijgesproken. "Na een meedogenloze 4-jarige campagne tegen mij is mijn naam eindelijk volledig gezuiverd", liet Al-Khelaïfi destijds na zijn vrijspraak weten.

Valcke was bij de FIFA jarenlang de rechterhand van voorzitter Sepp Blatter. In 2015 zorgde een grote corruptiezaak binnen de mondiale voetbalbond voor de val van vrijwel alle kopstukken, onder wie ook Blatter en Valcke. Beiden kregen een lange schorsing.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden