Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanklagers Epstein beginnen zaak tegen Deutsche Bank en JPMorgan

Aanklagers Epstein beginnen zaak tegen Deutsche Bank en JPMorgan

NEW YORK (ANP) - Twee vrouwen die zedendelinquent Jeffrey Epstein eerder beschuldigden van seksueel misbruik, hebben donderdag rechtszaken aangespannen tegen de bankconcerns Deutsche Bank en JPMorgan Chase. Volgens de aanklachten profiteerden de banken in financieel opzicht van de misbruikpraktijken van de door zelfmoord overleden miljonair Epstein.

Daarbij negeerden de banken volgens de aanklagers "flagrante rode vlaggen" die "commerciƫle sekshandel" mogelijk maakten. JPMorgan Chase zou van 1998 tot augustus 2013 hebben geprofiteerd van de misstanden. Epstein, die sinds 2008 te boek stond als levenslange zedendelinquent, was klant van de bank. Het bankconcern zou de banden met hem niet hebben willen breken omdat hij "te waardevol" was.

Deutsche Bank zou miljoenen hebben verdiend door de vermeende sekshandel van Epstein te faciliteren. De vrouwen eisen een schadevergoeding waarvan de hoogte van het bedrag nog onbekend is.

Laks toezicht

De bank schikte eerder dit jaar voor ruim 26 miljoen dollar met Amerikaanse beleggers die Deutsche Bank beschuldigden van laks toezicht en het zaken doen met risicovolle klanten. De zaak ging onder meer over de banden met Epstein en verschillende Russische oligarchen.

Deutsche Bank kreeg in 2020 al een boete van 150 miljoen dollar van de Amerikaanse autoriteiten vanwege falend toezicht op onder meer de omstreden financiƫle zaken van Epstein. Volgens de marktwaakhond had de bank de miljardair op eigen initiatief benaderd om klant te worden nadat die eerder al veroordeeld was wegens kindermisbruik in Florida. Epstein gebruikte zijn rekening bij het concern om schikkingen te betalen, geld over te maken naar vrouwen in Oost-Europa en 800.000 dollar te pinnen voor reizen en andere uitgaven.

Meer uit Financieel

Passagiersaantallen luchthavens Europa bijna op oude niveau

BRUSSEL (ANP) - De passagiersaantallen op Europese luchthavens zijn in oktober gestegen tot bijna het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ACI Europe, de koepelorganisatie van luchthavens in Europa. Het passagiersverkeer lag die maand slechts 1,7 procent lager dan in oktober 2019, toen de pandemie nog moest beginnen.

19 minuten geleden
Duitse export gedaald, ook import afgenomen

WIESBADEN (ANP) - De export van Duitsland is in oktober gedaald onder druk van een lagere uitvoer naar andere landen van de Europese Unie. Ook de import van de grootste economie van Europa en belangrijkste handelspartner van Nederland ging omlaag.

1 uur geleden
Rabobank biedt hypotheekklanten 1000 euro isolatiebudget

UTRECHT (ANP) - Rabobank komt een groep hypotheekklanten tegemoet met een budget van 1000 euro voor de isolatie van hun woning. Het gaat specifiek om eigenaren van woningen met energielabels G of F. De bank, die voor het initiatief 125 miljoen euro uittrekt, wil daarmee naar eigen zeggen "de verduurzaming van de woningmarkt versnellen".

1 uur geleden
AEX opent iets lager na speech Fed-voorzitter over rente

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag iets lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers in Europa kauwden na op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve op vrijdag over de rente. Volgens Powell is het nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging in de Verenigde Staten.

2 uur geleden
Milieu Centraal: zonnepaneel goedkoper, inleg eerder terugverdiend

UTRECHT (ANP) - Doordat de prijs van zonnepanelen het afgelopen jaar flink is gedaald, kan de aanschaf inmiddels in zes jaar worden terugverdiend. Dat meldt Milieu Centraal op basis van berekeningen met cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de voorlichtingsorganisatie kost een set van tien panelen inclusief installatie en omvormer nu nog 5000 euro; dat was begin dit jaar 7500 euro.

2 uur geleden
Muziekdienst Spotify gaat opnieuw honderden banen schrappen

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Muziekstreamingdienst Spotify gaat opnieuw honderden banen schrappen om de kosten te verlagen. Het bedrijf neemt daarbij wereldwijd afscheid van ongeveer 17 procent van zijn personeelsbestand. Dat komt neer op ongeveer 1500 arbeidsplaatsen.

3 uur geleden
Beleggers verwerken opmerkingen Fed-voorzitter Powell over rente

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam lijkt maandag met winst te gaan openen. Beleggers in Europa kauwen na op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve op vrijdag over de rente. Volgens Powell is het nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging in de Verenigde Staten.

3 uur geleden