Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanklager Zuid-Korea wil arrestatiebevel vicevoorzitter Samsung

Aanklager Zuid-Korea wil arrestatiebevel vicevoorzitter Samsung

SEOUL (ANP) - De openbaar aanklager in Zuid-Korea wil een arrestatiebevel voor de vicevoorzitter van technologiebedrijf Samsung. Lee Jae-yong wordt verdacht van fraude, illegale aandelenhandel en het breken van regels rond een fusie in 2015.

Ook twee voormalige bestuursleden van het bedrijf, Jeon Ji-sung en Kim Jong-jung, worden verdacht van fraude. Samsung wilde niet reageren op de aantijgingen.

Een van de bedrijven zou tijdens de fusie met opzet de waarde van het bedrijf hebben verlaagd, zodat Lee daarvan kon profiteren. Dat zegt de aanklager. Lee heeft de beschuldigingen eerder al ontkend.

Lee is een van de belangrijkste erfgenamen van Samsung. Hij zat eerder al een jaar vast, omdat hij ervan werd verdacht mensen te hebben omgekocht in een poging om de nieuwe voorzitter van Samsung te worden. Die zaak werd in 2018 opgeschort, maar het hooggerechtshof heeft die opschorting onlangs weer ingetrokken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Fitch houdt vertrouwen in kredietstatus Nederland

LONDEN (ANP) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietrating van Nederland. Het bureau houdt vast aan zijn AAA-beoordeling van de kredietwaardigheid van Nederland, het hoogst mogelijke rapportcijfer. De prognose houdt Fitch op stabiel.

3 uur geleden
'Coronaproeven AstraZeneca mogen weer worden opgestart'

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford mogen testen met een coronavaccin naar verluidt weer hervatten. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De proeven werden eerder stilgelegd vanwege medische problemen met twee proefpersonen. De farmaceut zou vrijdag te horen hebben gekregen dat de test, die in de laatste fase zit, in de VS kan worden hervat, aldus de bronnen.

5 uur geleden
LTO: Europees landbouwbeleid stap in goede richting

BRUSSEL (ANP) - Het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB), waar het Europese Parlement vrijdag een klap op gaf, is volgens LTO Nederland een stap in de goede richting. De land- en tuinbouworganisatie is onder meer blij dat klimaatplannen van Brussel, de zogeheten Green Deal, met zijn hoge doelstellingen niet met boerengeld worden betaald.

6 uur geleden
'Ryanair chanteert personeel met loonsverlaging'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zou zijn personeel chanteren met het een loonsverlaging. Volgens de prijsvechter is een loonoffer van 10 procent noodzakelijk om de crisis door te komen en ontslagen te voorkomen. Vakbonden in verschillende Europese landen hekelen de werkwijze van het bedrijf.

7 uur geleden
Kabinet werkt aan tegemoetkoming horeca-ondernemers

DEN HAAG (ANP) - Horecabedrijven kunnen een eenmalige tegemoetkoming krijgen omdat ze zeker vier weken de deuren hebben moeten sluiten. Het kabinet werkt aan zo'n regeling, bevestigen Haagse bronnen, hoewel de gesprekken hierover nog gaande zijn. Dit weekend wordt de laatste hand gelegd aan de uitbreiding van het economische steunpakket, dat maandag wordt gepresenteerd.

9 uur geleden
Frankrijk bereid om visserij in te perken voor brexit-deal

PARIJS (ANP/RTR) - Frankrijk is bereid om de visserij in te perken. Daarmee wil het land de onderhandelingen over een handelsdeal tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk een impuls geven.

10 uur geleden
Verenigd Koninkrijk en Japan sluiten vrijhandelsakkoord

TOKIO (ANP/DPA/AFP/BELGA) - Het Verenigd Koninkrijk en Japan hebben een vrijhandelsverdrag gesloten in Tokio. Het is de eerste deal die de Britten sluiten met een grootmacht na hun vertrek uit de Europese Unie.

11 uur geleden