Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanklager wil twee duels FC Den Bosch zonder deel publiek

Aanklager wil twee duels FC Den Bosch zonder deel publiek

ZEIST (ANP) - De aanklager betaald voetbal wil dat FC Den Bosch twee thuiswedstrijden zonder een deel van het publiek speelt. De aanklager stelde die straf voor bij de behandeling van de racismezaak voor de tuchtcommissie. "De pijn moet gevoeld worden waar die veroorzaakt is", aldus de aanklager.

Hij stelde voor de tribunevakken in stadion De Vliert waar op zondag 17 november de racistische bejegeningen richting Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira vandaan kwamen, bij de komende twee thuiswedstrijden van Den Bosch leeg te houden. De supporters met een seizoenkaart op de betreffende vakken van de fanatieke oosttribune (M5, M6 en M7) mogen het stadion dan niet in.

Bovenop de twee thuiswedstrijden met deels lege tribunes stelde de aanklager ook nog een voorwaardelijke straf voor. Als een dergelijk incident in de toekomst nog eens gebeurt, moet Den Bosch nog één wedstrijd zonder een deel van het publiek spelen.

Fouten

Volgens de aanklager heeft Den Bosch zowel voor, tijdens als na de wedstrijd fouten gemaakt. Zo liet de club vijf zwarte pieten toe op de tribune, terwijl Den Bosch volgens de aanklager de gevoeligheid daarvan wist in het weekeinde dat Sinterklaas aankwam in Nederland. Ook zou de club tijdens het duel op een verkeerde manier hebben ingegrepen toen Mendes Moreira door een deel van het publiek racistisch werd bejegend. De aanvaller liep na een half uur heftig geëmotioneerd van het veld. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd.

De aanklager verwijt Den Bosch ook dat het na afloop in eerste instantie het racisme bagatelliseerde. "In plaats van olie op de golven, werd er juist olie op het vuur gegooid.'

De tuchtcommissie buigt zich donderdag over de zaak en doet waarschijnlijk binnen twee weken uitspraak. De clubleiding van Den Bosch liet al voor de zitting weten iedere uitspraak te accepteren en zeker niet in beroep te gaan.

Meer uit Voetbal

Messi maakt honderdste doelpunt voor Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Lionel Messi heeft zijn honderdste doelpunt gemaakt voor de nationale ploeg van Argentinië. De aanvoerder deed dat in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao door in de twintigste minuut de bal van zo'n twaalf meter in de verre hoek te schuiven.

1 uur geleden
Voetballers België zijn Duitsers in Keulen de baas in oefenduel

KEULEN (ANP) - De Belgische voetballers hebben een oefeninterland in en tegen Duitsland gewonnen. De ploeg van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco was in Keulen met 3-2 te sterk voor de 'Mannschaft'.

6 uur geleden
Kroatië wint in EK-kwalificatie van Turkije

BURSA (ANP) - Kroatië heeft zich herpakt na het gelijkspel in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2024 tegen Wales. Uit bij Turkije in Bursa wonnen de Kroaten met 2-0.

6 uur geleden
Schotland verrast Spanje in EK-kwalificatie door goals McTominay

GLASGOW (ANP) - Schotland heeft voor een verrassing gezorgd in de EK-kwalificatie door Spanje te verslaan. Op Hampden Park in Glasgow werd het dankzij doelpunten van Scott McTominay 2-0 voor de Schotten.

6 uur geleden
Vitesse geeft update over directie, stadion, sponsor en overname

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft op de website een update gegeven over een aantal zaken die de club momenteel bezighouden. Peter Rovers, algemeen directeur ad interim, is in het schrijven ingegaan op onder meer de directie, de stadionkwestie, het hoofdsponsorschap en de overname. Rovers neemt de taken voorlopig over van Pascal van Wijk, die zich ziek heeft gemeld.

6 uur geleden
Noren verspelen punten in EK-kwalificatie bij Georgië

BATUMI (ANP) - Het Noorse voetbalelftal heeft ook de tweede kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland niet kunnen winnen. Ditmaal werden punten verspeeld tegen Georgië. In Batumi in Georgië eindigde het duel in groep A in 1-1.

9 uur geleden
Voetbalster Roord terug bij Oranje, geblesseerde Groenen ontbreekt

ZEIST (ANP) - Voetbalster Jackie Groenen ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Duitsland en Polen. De speelster van Paris Saint-Germain is vanwege een blessure niet inzetbaar. Bondscoach Andries Jonker heeft Jill Roord wel weer opgeroepen.

11 uur geleden