Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanklager New York bevestigt ontslag en vertrekt onmiddellijk

Aanklager New York bevestigt ontslag en vertrekt onmiddellijk

NEW YORK (ANP) - Geoffrey Berman, officier van justitie in New York heeft bevestigd dat hij door minister Bill Barr van Justitie is ontslagen. In een communiqué van zijn hand zei hij verder dat hij met onmiddellijke ingang vertrekt.

Berman deed in zijn functie onderzoek naar Rudolph Giuliani, de persoonlijke advocaat van Trump. De president zelf zegt dat hij niet betrokken was bij het ontslag en dat het een zaak is van het ministerie. De verklaring van het ministerie kwam een dag nadat dit departement had aangekondigd Berman te vervangen door een andere openbaar aanklager.

Districtsofficier Berman verklaarde daarop dat hij niet was afgetreden en dat hij niet van plan was zijn functie neer te leggen. Het ministerie sloeg keihard terug: "Met uw verklaring van gisteravond heeft u het publieke spektakel verkozen boven de openbare dienst".

Sinds Berman in januari 2018 werd benoemd, schuwde hij het niet om invloedrijke figuren rondom Trump aan te pakken. Hij hield toezicht op de vervolging van Michael Cohen, de voormalige persoonlijke advocaat van Trump, klaagde twee Giuliani-medewerkers aan en lanceerde een onderzoek naar Giuliani in verband met zijn pogingen politieke tegenstanders van Trump te beschadigen.

Meer uit Buitenland

Zuid-Korea waarschuwt: einde aan regime van Kim bij inzet kernbom

SEOUL (ANP/RTR) - Als Noord-Korea kernwapens gebruikt, maakt Zuid-Korea samen met de Verenigde Staten een einde aan het regime van Kim Jong-un. Dat heeft de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol gezegd in een toespraak op de Dag van het Leger. Voor die feestdag werd ook een grote militaire parade gehouden. Dat gebeurt niet vaak in het land.

18 minuten geleden
Poolse krant: raket die Pools dorp raakte was Oekraïens

WARSCHAU (ANP/RTR) - De raket die vorig jaar een Pools dorp raakte met twee doden tot gevolg, was Oekraïens. Dat is volgens de Poolse krant Rzeczpospolita bevestigd door experts in Polen. Oekraïne heeft tot dusver ontkend dat een van zijn raketten in de NAVO-lidstaat is neergekomen.

1 uur geleden
Duitse politiebond is tegen grenscontroles bij Polen en Tsjechië

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse politievakbond GdP vindt het niet verstandig om weer vaste controles in te voeren aan de grens met Polen en Tsjechië. De bond reageert daarmee op uitspraken van de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser, die het toezicht wil aanscherpen in de strijd tegen mensensmokkel. Volgens haar woordvoerder zijn extra politiecontroles een optie.

1 uur geleden
Kapitein cruiseschip krijgt 5 jaar cel voor fatale botsing Donau

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De kapitein van een cruiseschip dat in 2019 betrokken was bij een dodelijke aanvaring op de Donau in Boedapest, is veroordeeld tot 5,5 jaar gevangenisstraf. Er vielen 27 doden toen het schip in de Hongaarse hoofdstad tegen een rondvaartboot botste. Het was de grootste ramp in een halve eeuw op de Donau.

1 uur geleden
Zeker twintig doden bij explosie brandstofopslag Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP/AFP/RTR) - De explosie op maandag in een brandstofopslag in Nagorno-Karabach heeft aan zeker twintig mensen het leven gekost. Nog eens 290 mensen zijn gewond geraakt, van wie een deel in levensgevaar is, zeggen de Armeense autoriteiten in het gebied. In Nagorno-Karabach zijn ruim 13.000 mensen op de vlucht geslagen en naar Armenië getrokken.

3 uur geleden
Oekraïne: 26 van 38 Russische drones neergehaald

KYIV (ANP/AFP) - Rusland heeft in de nacht van maandag op dinsdag 38 drones ingezet voor aanvallen op Oekraïne. De meeste zouden zijn neergehaald, maar toch werd de voor de graanexport belangrijke havenstad aan de Donau Izmajil opnieuw getroffen, meldt de Oekraïense luchtmacht.

4 uur geleden
Rusland en VS beschuldigen elkaar van onrust Nagorno-Karabach

WASHINGTON/MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland en de VS hebben elkaar beschuldigd van het veroorzaken van instabiliteit rond Nagorno-Karabach. Maandag zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Rusland een onbetrouwbare bondgenoot was voor Armenië. De Russische ambassadeur in de VS noemt die uitspraken "schandelijk" en zegt dat de VS alleen maar Rusland willen beschadigen.

4 uur geleden