Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhoudingen tijdens roerige avond in Duindorp

Aanhoudingen tijdens roerige avond in Duindorp

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagavond in de Haagse wijk Duindorp diverse aanhoudingen verricht. Waarom de aanhoudingen in de Pluvierstraat precies plaatsvonden is niet bekend. De rust is inmiddels grotendeels weergekeerd in de buurt waar de hele avond heel veel politie op de been was. Rond 23.00 uur waren er nog maar weinig jongeren op straat.

De politie hield controles op de toegangswegen richting Duindorp om te voorkomen dat mensen naar de wijk komen die daar niet thuishoren. Autoverkeer en scooterrijders die de wijk in wilden, werden tegengehouden en gecontroleerd.

In Duindorp is het al enkele dagen onrustig. Jongeren richtten vernielingen aan. Relschoppers gooiden maandag onder meer met stenen en vuurwerk naar de mobiele eenheid en staken afval en containers in brand. Maandag werden twaalf mensen aangehouden, onder wie zes jongeren. Een dag eerder waren dertien mensen aangehouden. Dinsdag deed de politie invallen in Duindorp.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

MDMA met waarde van 10 miljoen onderschept

LIEMPDE (ANP) - De politie heeft dinsdag op de A2 ter hoogte van Liempde (Noord-Brabant) in een huurbus 400 kilo MDMA-kristallen aangetroffen. De politie meldt dat de straatwaarde van de verdovende middelen ongeveer 10 miljoen euro bedraagt.

over 2 minuten
NS stopt met melding 'aanrijding met persoon'

UTRECHT (ANP) - De NS gaat voorzichtiger om met meldingen over zelfdodingen op het spoor. Vanaf zondag past het spoorwegbedrijf alle berichtgeving aan bij een aanrijding van een trein met een persoon. Het gaat om de informatie die wordt omgeroepen op stations en de tekst op de website en de app Reisplanner. Nu wordt een zelfdoding op het spoor nog aangeduid met 'aanrijding met een persoon', maar dat verandert in 'aanrijding'.

over 46 seconden
FNV: Klimaatakkoord te vaag over werk

DEN HAAG (ANP) - De FNV is kritisch over het Nederlandse Klimaatakkoord. De grootste vakbond van het land vindt dat in de plannen nog te weinig aandacht is voor belangrijke kwesties als omscholing en werkgelegenheid. Zo is volgens de bond nog onduidelijk hoe de overheid en het bedrijfsleven ervoor gaan zorgen dat vraag en aanbod op elkaar aansluiten als Nederland de komende jaren een steeds duurzamer economie moet krijgen.

51 minuten geleden
Marengo-proces volgend najaar inhoudelijk

SCHIPHOL (ANP) - Het grote liquidatieproces Marengo wordt - als het aan het Openbaar Ministerie ligt - volgend najaar inhoudelijk behandeld. Dat zei de officier van justitie donderdag tijdens de inleidende zitting in de zaak rondom de voortvluchtige hoofdverdachte Ridouan Taghi.

56 minuten geleden
Vader Ruinerwold na maanden nog niet gehoord

ASSEN (ANP) - De vader van het gezin dat een teruggetrokken leven leidde op een boerderij in het Drentse Ruinerwold, is twee maanden na zijn arrestatie nog altijd niet gehoord door de politie. Zijn advocaat Robert Snorn bevestigt berichtgeving van het Dagblad van het Noorden dat Gerrit-Jan van D. enkele jaren geleden een hersenbloeding heeft gehad en daardoor zijn spraakvermogen volledig is verloren.

58 minuten geleden
OM: 'Geen bewijs rol kroongetuige bij moordpoging'

SCHIPHOL (ANP) - Er is geen bewijs gevonden voor de stelling dat Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, betrokken is geweest bij een poging tot moord op Mohamed R., een van de voornaamste verdachten in dat proces. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag gezegd tijdens een inleidende zitting in de omvangrijke zaak.

1 uur geleden
Supermarkten eisen verbod op boerenblokkades

DEN HAAG (ANP) - De supermarktbranche stapt naar de rechter om een verbod te eisen op eventuele blokkades van distributiecentra of winkels door actievoerende boeren. "We hebben geen andere keuze dan het aanspannen van een kort geding", zegt een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

1 uur geleden