Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhoudingen om geweld tegen politie bij ontruiming Vondelpark

Aanhoudingen om geweld tegen politie bij ontruiming Vondelpark

AMSTERDAM (ANP) - De politie in Amsterdam heeft twee mensen aangehouden die worden verdacht van het gooien met flessen naar agenten tijdens de ontruiming van het Vondelpark. Het park moest leeg van de gemeente omdat bezoekers op grote schaal de coronaregels overtraden. Sinds 14.45 uur mochten er al geen mensen meer naar binnen.

Mensen in het park trokken woensdag aan het begin van de avond volgens een gemeentewoordvoerster naar het monument in het park. Ze stonden daar in grote groepen te dicht op elkaar en werden agressief. De mensen in de groep lieten zich niet meer door agenten aanspreken. Na verschillende waarschuwingen door politie en handhaving is besloten om het park te ontruimen, aldus de woordvoerster.

Het Vondelpark werd de afgelopen weken vaker ontruimd vanwege drukte en het breken van de coronaregels. In februari ging dat ook een keer gepaard met geweld richting de politie. Ook toen werd er met flessen gegooid.

Meer uit Binnenland

CPB bevestigt: relatief minder belasting voor grootverdieners

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met de hoogste inkomens betalen relatief minder belasting dan de groep daar net onder. Dit komt doordat hun belastingdruk niet zoals bij veel Nederlanders vooral door de sociale premies en belastingen in box 1 wordt bepaald, maar door de vennootschapsbelasting. Dit heeft het Centraal Planbureau (CPB) bekendgemaakt in nieuw, langjarig onderzoek naar de hoogste inkomens.

3 uur geleden
Dashboard voor biodiversiteit kleurt vooralsnog oranje en rood

AMSTERDAM (ANP) - Natuurorganisaties hebben een onlinedashboard ontwikkeld dat in één oogopslag laat zien hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Nederland. Ze gaan erop monitoren "of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen". Bij de lancering van het dashboard, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kleuren de verschillende indicatoren oranje of rood. Oranje betekent dat extra inspanningen nodig zijn, rood wil zeggen dat een doel "steeds verder uit zicht" raakt.

3 uur geleden
Vrouwen werken nauwelijks vaker, verschil met mannen blijft gelijk

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vrouwen zijn de afgelopen vijf jaar nauwelijks vaker gaan werken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijna 69 procent van de vrouwen tot en met 75 jaar had in het eerste kwartaal van 2024 betaald werk, vergeleken met ruim 65 procent in 2019.

5 uur geleden
Afsluitdijk weer open na ongeval

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) is weer open nadat er eerder op de avond een ongeluk was gebeurd, meldt de politie. Het ongeval was in de richting van Friesland naar Noord-Holland. Bij het ongeluk waren volgens Rijkswaterstaat een vrachtwagen, een auto en een busje met aanhanger betrokken.

7 uur geleden
Hier en daar schade door zware regen en wind

HOUTEN (ANP) - De zware onweersbuien en windstoten die sinds het eind van de middag over ons land trekken, hebben plaatselijk schade veroorzaakt. Dat meldt Weeronline. Onder meer uit Utrecht en Amsterdam kwamen meldingen van weggewaaide dakpannen, omgewaaide bomen en afgebroken takken.

8 uur geleden
Songfestivalteam S10 maakte officieel melding van onveilige sfeer

HILVERSUM (ANP) - Het team dat S10 in 2022 begeleidde tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn diende destijds een officiële klacht in omdat backstagemedewerkers haar persoonlijke grenzen niet respecteerden. Dat zei de zangeres dinsdag in het NPO 1-programma Sophie & Jeroen. AVROTROS, verantwoordelijk voor de Nederlandse songfestivalinzendingen, bevestigt aan het ANP dat er toen inderdaad een melding is gedaan.

9 uur geleden
Afsluitdijk richting Noord-Holland dicht door ongeval

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) in de richting van Friesland naar Noord-Holland is dicht door een ongeval. Bij het ongeluk zijn een vrachtwagen, een auto en een busje met aanhanger betrokken, meldt Rijkswaterstaat.

10 uur geleden