Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhoudingen in Eindhovense wijk waar noodverordening geldt

Aanhoudingen in Eindhovense wijk waar noodverordening geldt

EINDHOVEN (ANP) - De politie heeft donderdagavond 21 jongeren opgepakt voor samenscholing in het stadsdeel Tongelre. Voor een deel van die wijk hadden burgemeester, Openbaar Ministerie en politie eerder op de avond een noodverordening afgekondigd uit vrees voor ordeverstoring.

De politie meldde op Twitter dat bij de fouillering van de jongeren een aantal bivakmutsen is gevonden. De jongeren zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. In de wijk waren de hele avond veel politiemensen op straat. Rond middernacht verlieten de laatste jongeren de wijk.

Er waren veel politiebusjes en ook ME-bussen terwijl ook politie te paard door de wijk reed. De politie heeft zich enkele malen nadrukkelijk in de wijk laten zien om zich vervolgens naar rustigere plekken terug te trekken. Groepjes jongeren hingen her en der rond. Jongens op scooters reden druk telefonerend overal tussendoor. Omstreeks 23.00 uur meldde de politie dat het tot dan rustig was gebleven en was er vooral nog politie op straat te zien. Wel werden auto's met jongeren erin die door de wijk reden grondig gecontroleerd,

Op sociale media zouden jongeren hebben opgeroepen tot verstoring van de openbare orde in Tongelre. In die berichten wordt verwezen naar Helmond, waarbij wordt aangegeven dat "Eindhoven dat beter kan", schrijft burgemeester John Jorritsma aan de gemeenteraad. Er zou expliciet opgeroepen zijn tot rellen, brandstichting en vuurwerk. Deze signalen kwamen binnen bij politie, maar ook van onder meer bewoners en ondernemers uit de buurt, aldus Jorritsma, die aangeeft dat ook "'hardekernsupporters' voornemens zijn de openbare orde flink te gaan verstoren.

Dinsdagavond misdroeg een groep van tussen de 100 en 150 jongeren zich in de binnenstad van Helmond. In de omgeving van de Heistraat werden stenen gegooid en werd vuurwerk afgestoken. Om de orde te herstellen greep de mobiele eenheid in.

Donderdagavond zeiden getuigen dat in het gebied waarvoor de noodverordening geldt vuurwerk is afgestoken. De verordening in Tongelre geldt tot vrijdagochtend 6 uur.

Meer uit Binnenland

Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

3 minuten geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

22 minuten geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

32 minuten geleden
Nieuw contract NS: spitsheffing alleen als laatste optie

DEN HAAG (ANP) - De NS mag in de toekomst alleen een hoger tarief in de spits vragen als andere opties om te spits te verlichten niet werken. Dat staat in het nieuwe contract dat de spoorvervoerder voor de komende jaren sluit. Over de voorgenomen spitsheffing was veel ophef: reizigers zouden tot wel 2,50 euro meer gaan betalen voor een treinkaartje in de spits, terwijl lang niet iedereen een trein eerder of later kan nemen.

50 minuten geleden
Toch geen jonge asielzoekers naar Noordwijk

NOORDWIJK (ANP) - Een hotel in het Zuid-Hollandse Noordwijk mag toch niet worden gebruikt om jonge asielzoekers op te vangen. De gemeente was afgelopen dinsdag bereid om daar onder strenge voorwaarden aan mee te werken, maar zegt vrijdag dat de opvang niet mag. Die zou namelijk in strijd zijn met het zogeheten bestemmingsplan voor het hotel.

53 minuten geleden
Verdachte schietpartijen Rotterdam blijft in de cel

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige man uit Rotterdam die is opgepakt na de dodelijke schietpartijen donderdag in Rotterdam, blijft voorlopig in de cel. Dinsdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam, die zal opnieuw zijn hechtenis beoordelen.

56 minuten geleden
Omwonenden plein schietpartij Rotterdam weekend niet naar huis

ROTTERDAM (ANP) - De wijkbewoners die donderdag hun huis aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein moesten verlaten wegens het schietincident dat zich daar afspeelde, kunnen waarschijnlijk dit weekend nog niet terug naar huis. De politie onderzoekt de brandstichting en de daaropvolgende schietpartij, waarbij een vrouw en haar dochter om het leven kwamen. Daarvoor is volgens een woordvoerster van de politie nog veel tijd nodig, vanwege onder meer sporenonderzoek in en rond de woning van de 32-jarige verdachte en het huis van zijn buurvrouw en haar dochter. Ook bij andere huizen in het blok wordt onderzoek gedaan.

1 uur geleden