Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhouding van twee verdachten 'in top Utrechtse drugshandel'

Aanhouding van twee verdachten 'in top Utrechtse drugshandel'

UTRECHT (ANP) - De politie heeft twee mannen aangehouden die mogelijk behoren tot "de top van de Utrechtse drugshandel". Bij doorzoekingen zijn onder meer harddrugs gevonden met een straatwaarde van meer dan 150.000 euro, een grote hoeveelheid aan contant geld en een vuurwapen.

De twee hoofdverdachten zouden bezig zijn geweest met grootschalige handel in cocaïne en heroïne in en om Utrecht en transport hiervan naar het buitenland. Er zijn nog twee mannen aangehouden. Zij zouden een kleinere rol hebben gespeeld. De vier mannen zijn 23 tot 28 jaar oud. De aanhoudingen vonden woensdag plaats.

De doorzoekingen waren in Utrecht-Noord en -Zuid, Nieuwegein en Soesterberg. Ook een auto en twee mogelijk dure horloges werden daarbij aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen.

Straatdealers

Bij de actie werkten politie, gemeenten en het Openbaar Ministerie samen. "Met deze aanhoudingen hebben we een flinke klap uitgedeeld aan de Utrechtse drugshandel", aldus Liesbeth Maas, politiechef in Utrecht. Tegelijk verwacht ze dat "er nieuwe spelers klaarstaan om dit 'gat' te dichten".

Bij de bestrijding van Utrechtse drugshandel werden afgelopen november en december al zestien straatdealers opgepakt. Aan 500 klanten, die in de telefoons van de dealers stonden, werden tekstberichten gestuurd met de oproep uit het drugscircuit te stappen en werd hulpverlening voor verslaving aangeboden.

Meer uit Binnenland

KLM schrapt meerdere vluchten om hevige sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM heeft alle vluchten naar München tot zondagochtend 06.00 uur geannuleerd omdat het zuiden van Duitsland kampt met hevige sneeuwval en de luchthaven daar voorlopig gesloten is. Ook de KLM-vluchten naar de Britse luchthavens Glasgow, Humberside en Bristol ondervinden hinder van sneeuwval.

11 minuten geleden
KNMI: kans op gladheid in westen en noorden, zondagmiddag sneeuw

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt dat het zaterdag in de westelijke kustprovincies vanaf het einde van de middag glad kan worden door sneeuw en bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de avond kan dat ook in het noorden gebeuren.

2 uur geleden
MOJO waarschuwt fans opnieuw voor late eindtijd Madonna

AMSTERDAM (ANP) - Concertorganisator MOJO waarschuwt bezoekers zaterdag opnieuw om rekening te houden met een late eindtijd van de show van Madonna. Dat laat een woordvoerster zaterdagochtend weten, nadat de zangeres vrijdagavond het publiek in de Amsterdamse Ziggo Dome uren had laten wachten.

3 uur geleden
Vogelgriep in Putten: 110.000 kippen geruimd

PUTTEN (ANP) - Op een leghennenbedrijf in het Gelderse Putten is vogelgriep geconstateerd. De 110.000 kippen worden ter plekke geruimd om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Dat meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

3 uur geleden
Protest op de Dam tegen Geert Wilders

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam wordt vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten willen onder de noemer 'niet mijn premier' naar eigen zeggen hun steun uitspreken voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

7 uur geleden
Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Op sociale media reageren fans boos en teleurgesteld omdat zij vrijdagavond lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome pas tegen 22.30 uur, zo'n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat zij daardoor maar een half uur van het concert konden zien, voordat zij moesten vertrekken om de trein te halen.

9 uur geleden
Ernstig ongeluk bij Neherkade in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Op de kruising van de Neherkade en de Calandstraat in Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig ongeluk gebeurd. Dat melden diverse plaatselijke media op X. Twee auto's botsten op elkaar. Er vielen meerdere gewonden, aldus Regio 15.

10 uur geleden