Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhouding na achtervolging op A27, explosief in auto gevonden

Aanhouding na achtervolging op A27, explosief in auto gevonden

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zaterdagochtend op de A27 bij Utrecht een man opgepakt na een achtervolging. Andere inzittenden van de auto zijn op de vlucht geslagen. Hoeveel dit er zijn is onbekend. Na onderzoek door explosievenexperts is in het voertuig een explosief aangetroffen.

De achtervolging begon in Brabant nadat er een melding was binnengekomen dat er een "verdachte auto" reed. "Met meerdere politieauto’s en ondersteuning vanuit de lucht door de politiehelikopter is de achtervolging ingezet", aldus de politie.

Op de A27 ter hoogte van Amelisweerd stopte de bestuurder de auto en gingen de inzittenden er te voet vandoor. Een van verdachten kon in de omgeving opgepakt worden. Hij wordt verhoord. Over de man zijn geen verdere details gedeeld. "De andere verdachten wisten te ontkomen. Tijdens de achtervolging zijn ook waarschuwingsschoten gelost", aldus een woordvoerder van de politie.

Weg urenlang dicht

In het voertuig is een explosief aangetroffen, dat door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is afgevoerd. De weg was in de richting van Utrecht naar Hilversum urenlang afgesloten vanwege het politieonderzoek. Rond 12.30 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.

De woordvoerder kon niet ingaan op de vraag waarom de auto als verdacht was aangemerkt. Het voertuig, waarin volgens lokale media ook onder meer jerrycans en een sloophamer zijn gevonden, is meegenomen voor verder onderzoek. De politie hoopt dat er getuigen zijn die meer weten over waar de overige verdachten heen zijn gevlucht.

Meer uit Binnenland

Prognose: personeelstekort zorg loopt nog veel verder op

DEN HAAG (ANP) - Het personeelstekort in zorg en welzijn neemt de komende tien jaar verder toe. Nieuw kabinetsbeleid helpt daar weliswaar tegen, maar lang niet genoeg om het tekort aan menskracht weg te nemen. Dat staat in een nieuwe arbeidsmarktprognose die minister Conny Helder (Langdurige Zorg) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

9 uur geleden
De Jonge gaat nadenken over invoering 'tochtkorting' huizen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil net zoals minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) dat de energierekening voor mensen met vooral lagere en middeninkomens zo snel mogelijk omlaag gaat en betaalbaar wordt. In een Kamerdebat drongen zowel coalitie- als oppositiepartijen aan op meer snelheid bij de verduurzaming van woningen, maar verschillende voorstellen zijn niet meteen omarmd door de minister. Hij gaat wel de voor- en nadelen van de invoering van een 'tochtkorting' op een rij zetten. De PvdA wil dat met deze maatregel de huur van een tochtig huis wordt verlaagd, zodat de bewoners hun hoge energierekening kunnen betalen.

10 uur geleden
Hof: ggz-instelling schuldig aan dood patiënte

DEN BOSCH (ANP) - Het gerechtshof in Den Bosch heeft een ggz-instelling schuldig bevonden aan het overlijden tien jaar geleden van een 29-jarige patiënte. De instelling heeft een voorwaardelijke boete van 19.500 euro gekregen.

12 uur geleden
Koning bij VN: we rusten pas als water bovenaan agenda staat

NEW YORK (ANP) - Water moet als onderwerp hoog op internationale agenda‘s prijken, omdat er nu te weinig aandacht is voor waterproblematiek, zegt koning Willem-Alexander bij de opening van de VN-waterconferentie in New York. "Tot die tijd zullen wij niet rusten."

14 uur geleden
Dassenwerkgroep: actie tegen dassenburcht bij spoor te laat

BOXMEER (ANP) - ProRail zou een zerotolerancebeleid moeten hanteren als het gaat om dassen die langs het spoor leven. Dat zegt Friso Derikx, voorzitter van de Stichting Dassenwerkgroep Brabant. "Dassen worden getolereerd en kleine holen kunnen niet veel kwaad, maar zodra het burchten worden ontstaan er problemen."

15 uur geleden
ProRail: op 40 locaties dassen bij en onder spoor, meer in opkomst

UTRECHT (ANP) - Volgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in met name het oostelijk deel van het land dassen bij en onder het spoor. Volgens een woordvoerder is dat al jaren bekend en worden deze plekken nauwlettend in de gaten gehouden. Hij spreekt echter van een uitzonderlijke situatie in het Friese Molkwerum en het Brabantse Esch, waar momenteel geen treinen rijden vanwege de vrees dat door de dassen het spoor verzakt. "Maar de dassen zijn wel duidelijk in opkomst."

17 uur geleden
Man opgepakt voor betrokkenheid bij ongeluk waarbij gezin omkwam

ZEVENBERGSCHEN HOEK (ANP) - De politie heeft woensdagochtend een 33-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle. Bij dat ongeluk kwam een gezin uit Raamsdonksveer om het leven. De slachtoffers waren een meisje van 10 jaar oud, een 13-jarige jongen en een man en een vrouw van 46 jaar oud.

17 uur geleden