Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhangers Biden vieren alvast feest bij Witte Huis

Aanhangers Biden vieren alvast feest bij Witte Huis

WASHINGTON (ANP/AFP) - Honderden aanhangers van de Democraat Joe Biden hebben zich verzameld bij het Witte Huis. "Ik ben hier om te vieren, hopelijk, dat de president moet vertrekken", zei een 27-jarige man. "Een vroege viering."

De menigte verzamelde zich op de Black Lives Matter Plaza in de Amerikaanse hoofdstad. De atmosfeer is feestelijk: er klinkt muziek en er wordt gedanst. Tientallen agenten houden de groep in de gaten. Er is een barrière neergezet om eventuele betogers weg te houden bij het Witte Huis.

Sommige Biden-aanhangers hebben een flinke afstand afgelegd om de verkiezingsavond in Washington door te brengen. "We zijn gekomen om de energie te voelen en omdat we er echt zeker van willen zijn dat onze stemmen worden gehoord", zei een 40-jarige vrouw, die met een vriendin uit Florida is gekomen.

Beu

Twee vriendinnen uit de staten Pennsylvania en Maryland vertellen dat ze hopen dat president Donald Trump de verkiezingen verliest. "Ik ben het beu wat met ons land gebeurt", zei een van de vrouwen, terwijl ze naar de barrière gebaarde. "Dit is nooit eerder voorgekomen bij de verkiezingen. Ze hoefden nooit eerder het Witte Huis te ommuren of ramen dicht te timmeren."

Verschillende linksgeoriënteerde protestgroepen op de Black Lives Matter Plaza hebben gedreigd de stad af te sluiten als president Trump wordt herkozen. Toch verlopen de demonstraties redelijk rustig volgens de Washington Times. De politie arresteerde één man vanwege "wanordelijk gedrag".

Meer uit Buitenland

Trump eerste oud-president VS die terechtstaat in strafzaak

NEW YORK (ANP) - Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis begint een strafzaak tegen een oud-president. Donald Trump staat vanaf maandag in New York terecht voor het sjoemelen met zakelijke documenten om te verhullen dat hij zwijggeld heeft betaald aan pornoactrice Stormy Daniels.

1 uur geleden
Dader Sydney had het volgens politie mogelijk op vrouwen gemunt

SYDNEY (ANP/RTR) - De man die zaterdag in het Australische Sydney zes mensen doodstak in een winkelcentrum, had het mogelijk voorzien op vrouwen. Volgens de politie waren vijf dodelijke slachtoffers vrouwen, net als de meeste van de twaalf gewonden.

2 uur geleden
Haaretz: Hamas komt met tegenvoorstel voor bestand Gaza

CAÏRO (ANP/DPA) - Hamas heeft Israël een tegenvoorstel gedaan rond de vrijlating van Israëlische gijzelaars en een geleidelijke terugtrekking van Israël uit de Gazastrook. Volgens de Israëlische krant Haaretz moeten in de plannen voor elke vrijgelaten Israëlische gegijzelde burger, dertig Palestijnse gevangenen op vrije voeten worden gesteld en voor elke vrijgelaten Israëlische soldaat vijftig gevangen Palestijnen.

2 uur geleden
Israël vraagt VN om 'alle mogelijke sancties' tegen Iran

NEW YORK (ANP/AFP) - Israël heeft er tijdens de bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad zondag op aangedrongen dat Iran "alle mogelijke sancties" worden opgelegd na de aanval van Iran op Israël in de nacht van zaterdag op zondag. Ook vroeg de Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan de organisatie die aanval te veroordelen en de Iraanse Revolutionaire Garde als terreurorganisatie te bestempelen.

3 uur geleden
VN-chef roept op tot terughoudendheid na aanval Iran op Israël

NEW YORK (ANP/RTR) - Secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties heeft zondag de wereld opgeroepen tot "maximale terughoudendheid" na de aanval van Iran op Israël. Ook herinnerde hij de leden van de wereldorganisatie eraan dat represailles waarbij geweld wordt gebruikt, verboden zijn onder het internationaal recht.

6 uur geleden
Verdeeld oorlogskabinet Israël wil vergelding aanval Iran

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het oorlogskabinet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is voor vergelding tegen Iran om zijn massale drone- en raketaanval, maar is verdeeld over de timing en de omvang van een dergelijke reactie. Dat zeiden Israëlische functionarissen zondag.

7 uur geleden
VS hadden contact met Iran voor en na aanval op Israël

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hadden dit weekeinde via Zwitserse tussenpersonen contact met Iran, zowel voor als na de massale drone- en raketaanval van Teheran op Israëlisch grondgebied. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een hoge functionaris van de Amerikaanse regering.

8 uur geleden