Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanhangers Biden vieren alvast feest bij Witte Huis

Aanhangers Biden vieren alvast feest bij Witte Huis

WASHINGTON (ANP/AFP) - Honderden aanhangers van de Democraat Joe Biden hebben zich verzameld bij het Witte Huis. "Ik ben hier om te vieren, hopelijk, dat de president moet vertrekken", zei een 27-jarige man. "Een vroege viering."

De menigte verzamelde zich op de Black Lives Matter Plaza in de Amerikaanse hoofdstad. De atmosfeer is feestelijk: er klinkt muziek en er wordt gedanst. Tientallen agenten houden de groep in de gaten. Er is een barrière neergezet om eventuele betogers weg te houden bij het Witte Huis.

Sommige Biden-aanhangers hebben een flinke afstand afgelegd om de verkiezingsavond in Washington door te brengen. "We zijn gekomen om de energie te voelen en omdat we er echt zeker van willen zijn dat onze stemmen worden gehoord", zei een 40-jarige vrouw, die met een vriendin uit Florida is gekomen.

Beu

Twee vriendinnen uit de staten Pennsylvania en Maryland vertellen dat ze hopen dat president Donald Trump de verkiezingen verliest. "Ik ben het beu wat met ons land gebeurt", zei een van de vrouwen, terwijl ze naar de barrière gebaarde. "Dit is nooit eerder voorgekomen bij de verkiezingen. Ze hoefden nooit eerder het Witte Huis te ommuren of ramen dicht te timmeren."

Verschillende linksgeoriënteerde protestgroepen op de Black Lives Matter Plaza hebben gedreigd de stad af te sluiten als president Trump wordt herkozen. Toch verlopen de demonstraties redelijk rustig volgens de Washington Times. De politie arresteerde één man vanwege "wanordelijk gedrag".

Meer uit Buitenland

Poolse brandweer haalt 100 ton dode vis uit Oder

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - Honderden Poolse brandweerlieden hebben de afgelopen dagen 100 ton dode vis gehaald uit de rivier de Oder, waardoor de vrees voor een ecologische ramp is toegenomen. Vermoedelijk zijn chemicaliën de boosdoener. Ook in Duitsland zijn dode vissen uit het water gehaald.

1 uur geleden
Hoorzitting over openbaarmaking document rond huiszoeking Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft voor donderdag een hoorzitting gelast over een verzoek tot openbaarmaking van een FBI-document dat ten grondslag ligt aan de recente doorzoeking van het huis van oud-president Donald Trump in Florida. Het ministerie van Justitie wil het document vanwege de gevoeligheid niet vrijgeven, waarop media als CNN en The Washington Post naar de rechter stapten.

1 uur geleden
Verliezer verkiezingen Kenia legt zich niet neer bij uitslag

NAIROBI (ANP/AFP) - De verliezer van de presidentsverkiezingen in Kenia legt zich niet neer bij de uitslag. Oppositieleider Raila Odinga, die werd gesteund door vertrekkend president Uhuru Kenyatta, zei alle mogelijke juridische stappen te overwegen.

3 uur geleden
Rusland: Oekraïners saboteerden kerncentrale bij Russische Koersk

KOERSK/MOSKOU (ANP) - In de regio van de Russische stad Koersk zijn zes elektriciteitsmasten voor hoogspanningsleidingen van een kerncentrale opgeblazen. Volgens het Russische persbureau RIA Novosti zijn de daders 'Oekraïense saboteurs'. De acties waren op 4, 9 en 12 augustus en verstoorden de energielevering van de centrale aan een grote regio. Het is niet bekendgemaakt hoe lang de energiecentrale niet kon leveren.

3 uur geleden
Levenslang voor man die eind 2020 vijf mensen doodreed in Trier

TRIER (ANP/DPA) - De man die in december 2020 vijf mensen doodreed in de West-Duitse stad Trier, heeft levenslang gekregen. Hij is veroordeeld voor meervoudige moord en wordt naar een gesloten psychiatrische kliniek gestuurd. De rechtbank acht bewezen dat hij die dag "zoveel mogelijk mensen wilde vermoorden of verwonden".

4 uur geleden
Vrouwen met tien kinderen worden weer Moeder-Heldin in Rusland

MOSKOU (ANP) - Russische vrouwen die tien of meer kinderen hebben, krijgen de eretitel Moeder-Heldin. President Vladimir Poetin herstelt die titel, die ook al in de Sovjet-Unie werd gebruikt. Volgens het staatspersbureau TASS krijgen de Moeder-Heldinnen voor het baren van zoveel kinderen ook een beloning van 1 miljoen roebel, zo'n 16.000 euro.

5 uur geleden
Finland gaat veel minder visa aan Russen geven

HELSINKI (ANP/RTR) - Finland wil het aantal Russische toeristen in het land sterk terugdringen. De minister van Buitenlandse Zaken kondigde aan dat vanaf september nog maar 10 procent van het huidige aantal visa aan Russen wordt verstrekt.

5 uur geleden