Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aangifte Wilders tegen Pakistaanse geestelijke

Aangifte Wilders tegen Pakistaanse geestelijke

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft opnieuw aangifte gedaan tegen de Pakistaanse geestelijke Khadim Hussain Rizvi wegens bedreiging. In een filmpje dat aan hem werd gestuurd via Twitter dreigt Rizvi Wilders te onthoofden, zo valt in de aangifte te lezen.

Rizvi was vorig jaar een van de drijvende krachten achter de protesten in Pakistan tegen het plan van Wilders om een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed te organiseren. "Als onze regering er eenmaal is zullen we je onthoofden", luidt de tweet die op 24 oktober werd verstuurd. Eronder stond een filmpje van Rizvi.

In een vertaling van het filmpje die in het proces-verbaal is opgenomen, wordt onder meer gerept van het "varken uit Nederland die de belediger van de profeet is". Wilders zegt zich "ernstig bedreigd" te voelen door de opname.

De aangifte werd woensdag opgenomen in het Tweede Kamer-gebouw. De account is inmiddels door Twitter geschorst.

Meer uit Binnenland

Opnieuw te veel asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Opnieuw hebben te veel asielzoekers de nacht doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In totaal sliepen er 2239 mensen in het aanmeldcentrum, fors meer dan de maximaal 2000 die zijn toegestaan. Dat betekent dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weer 15.000 euro moet betalen aan de gemeente Westerwolde.

27 minuten geleden
OM wil ontslag bestuurders islamitische scholenkoepel Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie wil dat het bestuur van de Stichting Islamitische School Amsterdam wordt geschorst en ontslagen. Het heeft een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank in Amsterdam. Onder de stichting vallen drie islamitische scholen in de hoofdstad, met ongeveer 1100 leerlingen.

36 minuten geleden
Paasdrukte op de wegen begonnen

DEN HAAG (ANP) - De paasdrukte op de wegen is vrijdag even na 11.00 uur al goed te merken. Een woordvoerder van de ANWB meldt dat er op de A12 van de Duitse grens naar Arnhem inmiddels een file van 15 kilometer staat tussen de grens en Duiven. Even na 09.00 uur stond daar al een file van 9 kilometer. Inmiddels hebben weggebruikers een vertraging van drie kwartier.

2 uur geleden
Paasweekend best warm met regen, zon en overlast door paasvuren

HOUTEN (ANP) - Dit paasweekend is er dagelijks kans op regen, maar ook is het af en toe droog met een zonnetje. Tot en met zondag is het met 14 tot 18 graden behoorlijk zacht. Eerste paasdag is er kans op rookoverlast door paasvuren, vooral in het noorden en oosten. Tweede paasdag is het vermoedelijk de hele dag behoorlijk nat. Dit verwacht Weeronline.

3 uur geleden
Ook Curaçaose ministers testen negatief bij drugstest

WILLEMSTAD (ANP) - Minister-president van Curaçao, Gilmar 'Pik' Pisas, heeft negatief getest op de aanwezigheid van cocaïne en marihuana in zijn bloed. Dat geldt ook voor de andere ministers van zijn partij, de MFK. Alle negen parlementsleden van de partij testten ook negatief. Met de tests reageren de politici op aanhoudende verhalen op het eiland over drugsgebruik door politici.

6 uur geleden
NPLV: stop stapeling van problemen in achterstandswijken

DEN HAAG (ANP) - Twaalf directeuren van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV) vragen politiek Den Haag om "onorthodoxe maatregelen" om stapeling van problemen in achterstandswijken tegen te gaan. Ze doen de oproep in een opinieverhaal in het AD omdat deze opstapeling "de effectiviteit van hun aanpak bedreigt."

6 uur geleden
Rechter doet uitspraak in zaak over gebiedsverbod Pegida-voorman

ARNHEM (ANP) - De voorzieningenrechter van de rechtbank in Arnhem doet vrijdagochtend uitspraak in de zaak die Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft aangespannen tegen de gemeente Arnhem. De zaak gaat over het gebiedsverbod dat hem is opgelegd.

8 uur geleden