Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aangifte tegen Johan Derksen om uitspraak over Kamerlid De Hoop

Aangifte tegen Johan Derksen om uitspraak over Kamerlid De Hoop

DEN HAAG (ANP) - De Friese tak van discriminatie.nl gaat aangifte doen tegen Johan Derksen om zijn uitspraak over Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop. Dat heeft de directeur van het meldpunt en kenniscentrum Tûmba, Mirka Antolovic, donderdagmiddag gezegd. Vrijdag neemt ze contact op met de politie om een afspraak te maken.

Bij het meldpunt discriminatie.nl zijn nu 680 klachten binnengekomen over de uitspraak die Derksen dinsdag deed in het programma Vandaag Inside (VI). De Hoop is geboren in Ethiopië en opgegroeid in Friesland. Derksen zei dat De Hoop geen Fries is, net zoals de presentator zelf geen Surinamer is. Eerder zei Antolovic al dat die tekst "wel degelijk naar de huidskleur" verwijst, maar nog niet wist of de uitspraak volgens de wet racistisch is.

Voorzitter van het landelijke discriminatie.nl Sjaak van der Linde heeft een gesprek met Talpa aangevraagd. Eerder gaf Talpa in een reactie aan niet in gesprek te gaan met de presentatoren van VI. Derksen gaf op zijn beurt in de VI-aflevering van woensdagavond aan geen excuses te maken. "Want het was niet racistisch bedoeld. Het was gewoon een opmerking", aldus de analist.

De Hoop gaat zelf geen aangifte doen. "Om heel eerlijk te zijn heb ik niet zoveel tijd en zin in deze flauwekul", aldus het GroenLinks-PvdA-Kamerlid eerder.

Meer uit Binnenland

Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

2 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

3 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israël aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

3 uur geleden
Brandje op Pannenkoekenboot Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Op de Pannenkoekenboot in Rotterdam is zondag een brandje geweest in een elektrakast. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door Rotterdamse media.

4 uur geleden
Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto

RIJSWIJK (ANP) - Een inwoner van Rijswijk heeft zaterdag bij de wekelijkse trekking de Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro gewonnen, meldt de Nederlandse Loterij. Het is een brutobedrag, waarover nog 30,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.

5 uur geleden
Jongen (15) komt om door tractorongeluk in Nagele, kind (6) gewond

NAGELE (ANP) - Een 15-jarige jongen uit Urk is zaterdagavond overleden door een ongeluk met een tractor in het dorp Nagele in Flevoland, meldt de politie. Een 6-jarig kind raakte hierbij gewond.

6 uur geleden
Code geel in oosten van het land om onweersbuien

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland. Volgens het weerinstituut komen vooral in het oosten van het land onweersbuien voor.

6 uur geleden